Ripped to Shreds – 燒 冥紙 (Sacrificial Fire) – egy brutális új dal

燒 冥紙 (Sacrificial Fire) címmel mutatta be új exkluzív dalát a brutal death metalos Ripped to Shreds, mellyel a Decibel Magazin Flexi sorozatát gyarapították.

Decibel Magazine · Ripped to Shreds "燒冥紙 (Sacrificial Fire)" (dB129)

 A Bay-Areai banda legutóbbi kiadványa a tavaly augusztusban, a tajvani származású grindcore brigáddal, a Brain Corrosion-nal közösen megjelent Exhumed From Eastern Tombs split lemezük, amit pár hónappal előzött meg 亂 (Luan) című debüt-lemezük. Euózt az alábbiakban hallgathatjátok végig.

Iron Jaws – Declaration Of War (2021)

Az olaszoknak egy-két kivételtől eltekintve nem sikerült tartósan bennragadniuk a metal nemzetközi vérkeringésében. A Lacuna Coil és a Rhapsody mellett hirtelen nem is jut eszembe olyan talján zenekar, akiknek ez összejött volna. Az elmúlt három évtizedben azonban több ígéretes formáció is felbukkant olasz földön, legyen szó progresszív metalról (Eldritch), black-thrashről (Bulldozer), vagy akár dallamos power metalról  […]

Kadabra – Egy új videó a zenekar szellemiségével

Szeptember 17-én a Heavy Psych Sounds gondozásában fog kijönni a Washington-i stoner rock trió a Kadabra  debütáló albuma Ultra címmel. A zenekart Garrett Zanol (Blackwater Prophet) és Ian Nelson alapította a 2020-as világjárvány idején. Az alábbiakban a meglehetősen pszichedelikus Settle Me daluk videóját láthatjátok, mely tökéletesen tükrözi a zenekar szellemiségét.

Cadaveres – Scruple – új videó

Április elején a H-Music kiadó gondozásban jelent meg a Cadaveres (utolsóként beharangozott) hatodik albuma az Ars Moriendi. A lemezről Scruple daluk kapott egy “Csodálatos férfiak mókázása történelmileg fontos helyszíneken” tematikájú új videót.

Green Lung – Reaper’s Scythe – lemezelőzetes dal

Szeptember 3-án Black Harvest címmel érkezik a brit proto heavy/doomer Green Lung második albuma, amelyen a banda tovább folytatja klasszikus szabbatista, okkultista töltetű vonalát. Második előzetesükként Reaper’s Scythe című dalukkal ismerkedhettek meg.

Spiral Grave – Out of My Head – klippremier

Július 16-án Legacy of the Anointed címmel jelent meg a marylandi doom színtér ólom riffelésű  bandájának a Spiral Grave debütáló lemeze. A zenekar az Iron Man egykori tagjai alapították 2018-ban. Első lemezükről Out of My Head daluk kapott vadonatúj videót.

A lemezre több olyan ötlet is felkerült, amik már régebben megszülettek és nem akartuk, hogy azok elvesszenek. A Spiral Grave az Iron Man tiszteletbeli folytatása, a dalok pedig Alfred Morris III szellemét éltetik tovább. Ennek ellenére a Spiral Grave egy teljesen új zenekar, mely újult erővel dolgozott ezen az albumon.” – mondta korábban Willy Rivera gitáros.

Jerry Cantrell – Új szólólemezt ad ki

20 év után új szólóalbummal jelentkezik az Alice In Chains gitáros/énekes/zeneszerzője Jerry Cantrell. Lemeze Brighten címmel október 29-én jelenik meg, amiről elsőként Atone dalának hivatalos videóját nézhetitek meg.

Ennio Morricone zenéinek és a Sergio Leone filmeknek is nagy rajongója vagyok, ennek is köszönhető, hogy az Atone egy kicsit olyan törvényen kívüli hangulatot áraszt, és van egy vagány hillbilly-hangulata is. Már több mint 20 éve motoszkált a fejemben ez a téma. Néha időbe telik, mire egy jó ötlet kiforrja magát. Ez volt a helyzet az Atone esetében is.” – mondta új dala kapcsán.

Az albumon olyan vendégzenészek szerepelnek, mint Greg Puciato, Gil Sharone (Saudade, ex-TDEP stb.), Duff McKagan (Guns N’ Roses), Abe Laboriel (Paul McCartney), Jr., Michael Rozon, Vincent Jones, Jordan Lewis, Lola Bates, és Matias Ambrogi-Torres. Erről így beszélt:

Nem egy konkrét zenekar hallható a lemezen. Úgy ment ez, mint a régi, ’70-es évekbeli albumoknál, ahol zenészek sokasága játszott. Egy csomó olyan emberről van szó, akikkel még sosem zenéltem együtt, valamint olyan barátokról, mint Duff, Tyler és Gil, akikkel viszont már korábban is dolgoztam.”

Jerry Cantrell – Brighten

1. Atone
2. Brighten
3. Prism of Doubt
4. Black Hearts and Evil Done
5. Siren Song
6. Had To Know
7. Nobody Breaks You
8. Dismembered
9. Goodbye (Elton John cover)

Cassius King – A tradicionális doom nyomvonalán

A Hades, valamint a Vessel of Light soraiból ismert Dan Lorenzo már régóta dédelgeti a tradicionális doom nyomvonalán haladó Cassius King nevű projektjét. 2021-ben úgy látta eljött az idő, hogy kiadja első debütáló albumát, ami július 23-án Field Trip címmel látott napvilágot a Nomad Eel Records gondozásában. A 10 dalos lemezre énekesként Jason McMaster-t (Watchtower, Dangerous Toys, Broken Teeth, Howling Sycamore, Ignitor) hívta meg, a dobos Ron Lipnicki  (ex- Overkill) a basszusgitáros szerepét pedig  Jimmy Schulman (ex- Attacker) tölti be.  Az album Cleopatra’s Needle dala videót is kapott, ezt láthatjátok most.

Nem sok értelmét láttam egy ötödik Vessel Of Light albumnak, hiszen a jelenlegi helyzet miatt legutóbbi Last Ride lemezünket sem tudtuk igazán megpromozni. Így kicsit több időt töltöttem a Cassius King-gel. Felhívtam néhány barátomat, elmondtam az ötletemet, készítettünk pár nótát, amik kicsit jobban hasonlítottak a Hades-re és végül megszületett a lemez, Kicsit klasszikus, kicsit modern, kicsit én.” – mondta a lemez kapcsán Dan Lorenzo.

Ancestor – Újra megjelenik a debütáló lemezük

Awakening Records jóvoltából újra beszerezhető lesz az old-school thrash metalban utazó kínai Ancestor  debütáló albuma a Lords of Destiny. A 2017 óta aktív banda a korai német éra nyomdokain tevékenykedik. 2018-ban CD-n megjelent lemezük hat hónap alatt elfogyott. A most augusztus 18-án vinylen újra napvilágot látó lemez külön verziókban szerezhető be. Előrendelés itt.

Zmarchrob – Egy freskókép a középkor és a jelen emberének jellemvonásairól

Július 2-án jelent meg a cseh egyszemélyes black metal projekt a Zmarchrob új albuma a Sedmero Hříchů. A cseh nyelven megszólaló album egy középkori társadalomban játszódik, amelyet a hét halálos bűn (amelyek az album címét adják) áthatja. A lemez elmondása szerint: “egyfajta összehasonlító freskóképet ad jelentársadalmunk és a középkor emberének sötét lelkületéről, kapzsiságáról és olyan egyéb jellemvonásáról, ami a XXI. században is jól érezhetőek.

A lemezről Závist, valamint Nestřídmost dalai kaptak új videót, az alábbiakban pedig az egész lemez végig hallgatható.

augusztus 04.,
augusztus 06.,
augusztus 07.,
augusztus 07.,
augusztus 12.,