Confessions Of A Traitor – a psziché sötét lírai elemei

Holnap érkezik a melodic metal/hardcore utánpótlását képviselő brit Confessions Of A Traitor új nyers energián szárnyaló albuma. A lemezen vendégként és társzerzőkként feltűnik Ryan Kirby (Fit For a King) és Scott Kennedy (Bleed From Within). A 12 vadonatúj lírai módon megkomponált sötét pszichés pozitív elemeinek teli dal kompozíciókból máris itt van három, amelyre videót is készítettek.

MAG – új EP a debreceni prog-metal zenekartól

Fusion címmel jelent meg progresszív metalt játszó, debreceni MAG zenekar új EP-je. A három dalt tartalmazó anyagon egy régebbi szerzemény énekes verziója (Systematic Disorder II), és két vadonatúj felvétel (Dark Mercy, The Kraken) hallható.

 “A célunk, hogy az újonnan született dalainkat kisebb adagokban rögzítsük és publikáljuk. Ennek első, még nem tudatos lépése a Disappear volt még 2016-ban. A Fusion esetében már célirányosan ezt a megjelenési formát választottuk.” – mondta Karácsony András dalszerző-szólógitáros.

A MAG EP-bemutatója november 30-án (szombaton) a debreceni Café Conca Doro 2.0-ban lesz, a budapesti Mars Told a Secret társaságában.

Vinsta – akusztikus népművészet

Drei Deita címmel holnap jelenik meg az osztrák multi-instrumentalista Christian Höll által vezetett egyszemélyes epikus progresszív death metalba oltott akusztikus népművész projektjének a Vinsta második anyaga. Az Opeth érában mozgó zenész új lemezéről most Oafocha Loda, valamint Tiafn  videói nézhetőek meg.

Cybernetic Witch Cult – érkezik az ezoterikus szekta doom csapat új albuma

December 6-án Absurdum ad Nauseam címmel fog megjelenni az angol progresszív doom Cybernetic Witch Cult ezoterikus szekta zenekar új lemeze, ami Albert CamuA Sisyphu mítosz” című filozófiai esszéjét veszi témája alapjául. Lemezükről elsőként The Myth of Sisyphus videójuk nézhető meg.

Blackwater Holylight – hallgasd meg új lemezük

Az amerikai heavy/psy/doomer csajbanda Blackwater Holylight okróber 11-én Veils of Winter címmel adta ki új albumát. A melodikus, egyfajta hipnotikus, meditációs riffekbe ágyazott lemez egy delejes utazásra invitálja hallgatóját hangok spektrumán.

C.I.A Hippie Mind Control – beszűrődési ellenkultúra

Special Purpose címmel egyfajta válogatásként jelent meg az amerikai  pszichedelikus, progresszív  death/doom metalos C.I.A Hippie Mind Control eddigi anyagai. A Csendes-óceán északnyugati részéről származó banda az USA-béli beszűrődési ellenkultúra műveleteinek tagja.

Blood Incantation – analóg módon rögzített idegi energiák

Az amerikai death metalos Blood Incantation november 22-én, Hidden History of the Human Race címmel adja ki második albumát.

A lemezt teljes egészében analóg módon, a Blood Incantation élő energiájának leképezésével rögzítették. Az új dalok szó szerint szétszaggatják majd a hangfalakat! A túlvilágian technikás, ambient, funeral death metal, amit a Hidden History of the Human Race takar egy felfedezetlen dimenzióba jutatja a hallgatókat, könyörtelen módon elpusztítván annak minden idegszálat.” – olvasható kiadójuk a Dark Descent Records  közleményében.

A lemezről az alábbiakban Inner Paths (To Outer Space) videójuk nézhető meg, amit Miles Skarin rendezett.

Vesperine – elfolyós videó

Március végén Espérer Sombrer címmel jelent meg a francia post-hardcore, progresszív noise-metalos Vesperine formáció legutóbbi albuma, melynek Nous, Si Photosensibles dalához készítettek egy elfolyós képvilágú videót.

A nehéz progresszív, noise, post-hardcore / post-metal atmoszférával tarkított album az alábbiakban hallgatható végig.

Alunah – hallgasd meg új lemezüket

Violet Hour címmel október 11-én jelent meg a brit pagan doom/stoner Alunah új nagylemeze.

Siân csatlakozása új távlatokat nyitott meg a hangzásunk tekintetében. A szövegekkel kapcsolatban már korán jelezte, hogy vannak elképzelései, és ez sokat segített is az új dalok összerakásánál. A lemez írása közben vált világossá számomra, hogy ez az album eddigiekkel szemben teljesen eltérő dinamikák uralkodnak majd. Siân határozottan rányomta bélyegét az Alunah új definíciójára.” – nyilatkozta Dan Burchmore basszusgitáros.

október 18.,
október 19.,
október 21.,