Goblins Blade – Utopia – dalpremier

Of Angels And Snakes címmel június 26-án jelenik meg a germán power metal szupergroup, a Goblins Blade első nagylemeze, amiről Utopia daluk szöveges videójának premierét láthatjátok.

Alestorm – újabb kalóz történetek

Curse Of The Crystal Coconut címmel május 29-én jelent meg és végig is hallgatható a kalóz metalos Alestorm új albuma, amin újabb skót kalóz történeteket mesélnek el nekünk.

Megascavenger – death metal sztárparádé

A svéd death metal egyéniség Rogga Johansson vezette (Necrogod, Paganizer, Putrevore, Lobotomy Dept, Revolting, Ribspreader, Severed Limbs, The Grotesquery, stb.) Megascavenger a napokban írta alá új lemeze szerződését az Xtreem Music-szal. Ötödik lemeze Songs in the Key of Madness címmel augusztus 6-án fog megjelenni a Cropsy Maniac, a Fondle Corpse, a Wombbath, a Paganizer és a Machetazo zenészeinek segítségével. A lemezről elsőként Five Severed Fingers daluk klasszikus zúzdáját lehet ki élvezni.

Megascavenger – Songs in the Key of Madness

(Xtreem Music)

1. They Went Mad (ft Aaron Whitsell of Cropsy Maniac)
2. The Beckoning of the Rats (ft Silvester Koorevaar of Fondle Corpse and
           Aaron Whitsell of Cropsy Maniac)
3. Laboratory Serenades (ft Rober of Machetazo)
4. First We Slay (Then We Gorge)(ft Håkan Stuvemark of Wombbath)
5. Five Severed Fingers (ft Dennis Blomberg of Paganizer)
6. Nothing but the Feet Remains (ft Jonny Pettersson of Wombbath)
7. Human Sinkhole (ft Dennis Blomberg of Paganizer)
8. A Terrible Tale of Reeking Remains (ft Dennis Blomberg of Paganizer)

Forgácsolás – Júniusi lista

Ismét eltelt egy hónap és ismét itt van a listánk, régi és új dalokkal egyaránt. Hazai hardcore-tól angol black metal-ig minden megtalálható rajta. Továbbra trendektől mentesen, csak is a szerkesztőség tagjainak kedvencei.

Ironstone – a progresszív metal fiatal generációja

Prophecy címmel jelent meg a progresszív metal fiatal generációját képviselő ausztrál Ironstone debütáló EP-je.

A Prophecy egy jóslatra vonatkozik, ami nem pusztán a sorsra támaszkodik. Arra próbál rámutatni, hogy felkel ismernünk a jövőben rejlő hatalmas kételyeket, és haladéktalanul el kell azokat dobnunk annak érdekében, hogy átvegyük a saját valóságunk irányítását.” – magyarázza  a zenekar. “EP-nkel igyekszünk egy olyan optimista és reményteljes üzenetet közvetíteni, amit remélhetőleg mindenki megért. Nem tudjuk megjósolni a jövőt, de előrelátással befolyásolhatjuk azt.

Az alábbiakban Downpour és Bound dalaik videói nézhetőek meg.

Taake / Deathcult – közös bakelit EP-t adnak ki

Jaertegn címmel egy közös 10″-os bakelit EP ad ki az egyszemélyes black norvég black metalos Taake és honfitársa a Deathcult. A közös split-anyagra csapatonként összesen 2-2 dal kerül fel, ami  július 10-én az Edged Circle Productions égésze alatt fog majd megjelenni. Az alábbiakban a Deathcult vadonatúj dalát a Der Würger-t hallgathatjátok meg róla.

Taake / Deathcult – Jaertegn

(Edged Circle Productions)

1. Taake – Slagmark
2. Taake – Ravnajuv [Darkthrone cover
3. Deathcult – Black Arts [Beherit cover]
4. Deathcult – Der Würger

Necrot – Stench Of Decay – lemezelőzetes

Mortal címmel jelenik meg a kaliforniai old-school death metalos Necrot új lemeze, amiről máris itt van Stench Of Decay daluk.

A Stench Of Decay a mi világunk szaga, amely az emberek kapzsiságának és értelmetlen büszkeségének felel meg.” – mondja Luca Indrio basszusgitáros-énekes. “Ez a bűz, amit reggel szagolsz, és közben rájössz, hogy az ajtódon kívül nincs más, mint gonosz emberek, akik készek megtéveszteni, ellopni vagy akár megölni egy kicsit több vagyonért, pénzért.

A lemeze digitálisan június 5-én, LP augusztus 28-án fog megjelenni.

Dropdead – egy ütős dalelőzetes

Nothing Remains címmel egy rövid, de annál ütősebb nótával jelentkezett az amerikai hardcore punk legenda a Dropdead. A dal a Decibel Magazin Flexi sorozatát gazdagítja és egyben a banda hamarosan megjelenő új nagylemezének az előzetese is.

Schizophrenia – Beyond Reality – új szöveges videó

Beyond Reality címmel egy új szöveges videóval jelentkezett a belga death-thrasher Schizophrenia. A dal januárban megjelent Voices EP-jükről származik.

A Beyond Reality legutóbbi EP-nk utolsó dala, egy igazi hullámvasút. Imádom, ahogy száguld, imádom az erejét és, hogy megőrülnek benne a gitárok.” – mondja az énekes /basszusgitáros, Ricky Mandozzi.

Centinex – hallgasd meg új lemezüket

Death In Pieces címmel jelent meg a svéd death metal veterán Centinex visszatérő új albuma, ami az alábbiakban teljes egészében végig hallgatható.

Végre itt az új, gyilkos Centinex lemez, készen a kiadásra! Ahogy páran bizonyára észleltétek, az utóbbi pár évben – különféle okok miatt – a háttérbe vonultunk, így aztán különösen jó érzés most visszatérni némi death metal brutalitással és egy új, éhes, elkötelezett felállással!” – mondja Martin Schulman basszusgitáros.

augusztus 16.,
augusztus 26.,