Moonspell – All Or Nothing – új videó

Hermitage címmel február 26-án jelenik meg az új Moonspell albuma, aminek harmadik előzeteseként All Or Nothing daluk videóját ismerhetitek meg.

A klipet Portugáliában forgattuk, egy üres színházban és ennek szimbolikus jelentősége van. Manapság a magány uralja az életünket… Ez egy meghittebb, érzelmesebb dal, akár önéletrajzi jellegűnek is mondhatnám, mert benne van mindaz az öröm és bánat, amit az ember egy zenekarban érez.” – nyilatkozta Fernando Ribeiro énekes új videójuk kapcsán.

Vorkuta – új EP

12 év után egy 2 tételes EP-vel jelentkezett a hazai black metalos Vorkuta. A Wandering Alone in the Forest of Transcendence címet viselő anyag márciusban lát majd napvilágot 200 példányra limitált fekete 7″ EP és 50 példányos lila kazetta formájában, a Deathlike Noise Productions gondozásában. Az EP digitálisan már most meghallgatható.

Therion – Hallgasd meg az új lemezüket

Leviathan címmel megjelent a Therion új albuma, amiről a bandafőnök, Christofer Johnsson korábban az alábbiakat mondta: 

Ezúttal azt csináltuk, amit a megannyi lehetőség közül még sosem próbáltunk ki. Úgy döntöttünk, hogy azt adjuk a rajongóknak, amit már hosszú ideje kértek. A Leviathan az első album, amit szándékosan telepakoltunk Therion-slágerekkel.

Tuonela dalukhoz egy új videó is készült, melyben a Nightwish-ből nemrég kiszállt Marko Hietala vendégeskedik.

The Cosmic Truth – Will I Wake Up? – új dal

Jayant Bhadula (Bloodywood) énekes és Sahil Sharma gitáros / producer vezette ambient / prog-metal zenét játszó indiai származású The Cosmic Truth nevű formáció egy vadonatúj dallal nyitotta az új évet. A frissen megjelent a Will I Wake Up? daluk videója az alábbiakban nézhető meg.

A The Cosmic Truth eddig megjelent anyagai bandcamp oldalukon érhetőek el.

Fuath – A norvég black metal aranykora ihlette az új lemezét

II címmel március 19-én, a Season Of Mist kiadásában jelenik meg a Fuath második lemeze, aminek témáit a norvég black metal aranykora ihletett. Az atmoszferikus black metalban utazó szólóprojekt mögött a Saor agya, Andy Marshall áll, akit dalaiban a session-dobos Carlos Vivas segít ki. Lemezéről elsőként Prophecies című szerzeményét lehet meghallgatni.

Annak ellenére, hogy stílusilag megmaradtam a konvecionális black metal zene határain belül, a II dalai a fagyos tájak kopár hangulatát idézik, komoly dózisú dallam-áradat, durva riffek és hipnotikus blast-beat szekciók révén. A II hatalmas fejlődést jelent a Fuath számára, az I távlatában. Amikor a debütáló albumot írtam, még egyfajta mellék-projektként kezeltem a dolgot, de mostanra kiforrott a banda ideája, végleges hangzása. A II albumon gondosabban kidolgozott dalok, élesebb black metal-vokálok és fejlettebb produkciós értékek fedezhetők fel” – közölte Marshall.

Wolfheart – Jön a téli háború folytatása

Március 5-én adja ki új EP-jét a melodikus death metalt játszó, finn Wolfheart. Négy tételes Skull Soldiers címet viselő anyagukkal tavaly megjelent Wolves Of Karelia lemezük fő témáját, a Téli Háborút folytatják. A finn honvédő egységről szól, amelynek katonái koponyákat és csontvázakat festettek a sisakjaikra. A 2 új dalt tartalmazó, valamint egy korábbi daluk akusztikus és egy koncert nótát tartalmazó EP-ről máris itt van címadó tételük szöveges videója, melyben az ukrán melo-death zenekar, a Wolfanger énekese, Petro vendégeskedik.

Azt akartam, hogy az első előzetes olyan súlyos és zúzós legyen, amennyire az csak lehetséges a bandánk keretei között, egyúttal minél precízebben tükrözze a meghatározó tematikát is. A szöveg szorosan kapcsolódik a Skull Soldiers egységhez, az ukrán Wolfanger frontembere, Petro pedig az anyanyelvén hallható a dalban, ezzel is emelve a brutalitás szintjén.” – mondta Tuomas Saukkonen, a csapat frontembere.

Wolfheart – Skull Soldiers EP
(Napalm Records)

1. Skull Soldiers (feat. Petro Solovey – Wolfanger)
2. Hereditary
3. Aeon Of Cold (acoustic)
4. Reaper (live)

Grog – Ablutionary Rituals (2017)

Szégyen, felszínesség ide vagy oda, bizony a portugál Grog lemezét pusztán a borítója miatt választottam. Persze mi mást tehettem volna, amikor olyan levelet kaptam a kiadótól, hogy bökjek rá pár anyagra a listájukon, ami érdekelne és épp nem volt időm végighallgatni a teljes diszkográfiájukat. A pofás és brutális külcsín azonban rögtön kíváncsivá tett és ez […]

Toxic Twins – bemutatkozó klip Pityesszel

Jozzy, a The Hellfreaks és a Ghymes zenekarok gitárosa, aki korábban a Leander Rising és a Fonogram-díjas Wendigo zenekarokban játszott, hamarosan egy új projekttel jelentkezik, Toxic Twins néven. Az új zenei projektet, Kozyval az egykori Wendigo zenekar fő dalszerzőjével és gitárosával hívta életre.

Kozyval 2010-ig a Wendigo zenekarban zenéltünk együtt, és a karantén alatt kezdtünk újra együtt dolgozni. A projekt mottója: Poisoned by music, ami arra utal, hogy a zene mennyire fontos szerepet tölt be mindkettőnk életében, és valójában ennek is köszönhető, hogy újra elkezdtünk együtt dolgozni.

A Toxic Twins alapvetően két zeneszerző és multiinstrumentalista tagból áll, és a dalainkhoz olyan hazai énekeseket hívunk meg, akiknek a hangja és egyénisége az adott dalhoz a legjobban passzol, illetve akiknek a pályafutását, tehetségét csodáljuk, és akikkel szívesen dolgoznánk együtt akár egy, akár több dal erejéig. Alapvetően a gitáros műfajok különböző válfajai fognak megjelenni az egyes dalokban, az egészen masszív horzsolástól, a dallamosabb dalokig. Az első, Megközelíthetetlen című dalunk megjelenését január 31-re tervezzük, amelyet aztán az év folyamán még 4-5 dal fog követni különböző énekesek bevonásával.

Az első dal frontembere, a többek között a Neck Sprain-ből és a FreshFabrik-ból ismert Horváth István „Pityesz”. A dalhoz klip is készült, és ugyanígy a többi dal is vizuális tartalommal együtt fog világot látni.” – foglalta össze Jozzy a lényeges infókat.

Ashtar – Kaikuja (2020)

Aki járatos a sötét zenék világaiban, és figyelemmel követi az európai undergroundot, feltehetően már hallott erről a formációról. A baseli székhelyű zenekart 2012-ben indította útjára Witch N énekes/basszusgitáros/gitáros és Marko Lehtinen dobos/gitáros/énekes. Marko egyébként, ahogy a neve alapján nem is olyan nehéz kitalálni finn állampolgár, Witch N, azaz civil nevén Nadine Lehtinen pedig a felesége. […]

Pagandom – hamarosan vége a várakozásnak

A svéd thrasher Pagandom már megjárta a hadak útját: megszületett, eltűnt, újjáalakult és stagnált az elmúlt több, mint harminc évben, amiből viszont sosem engedtek, az az ökölbe szorított kézzel végigtombolható zene. Pályafutásuk során éppúgy hatott rá a dallamosabb Metallica, mint a kegyetlen Slayer, ezt pedig hamarosan érkező Ashes című lemezükön is újra bizonyítják. A január 29-én érkező anyagról most a Don’t című tételt hallgathatjátok meg.

február 06.,
február 24.,
március 11.,