Nicumo – mélyebb és intenzívebb lesz a harmadik lemezük

Inertia címmel május 27-én jelenik meg a melankolikus metalt játszó finn Nicumo harmadik lemeze, amiről a banda dobosa, Aki Pusa így nyilatkozott:

Az Inertia album nagyjából ott folytatódik, ahol második albumunk, a Storms Arise abbamaradt. Az atmoszféra azonban jóval mélyebb és intenzívebb, mint az előző lemezeink esetében. Az évek során egészen sokat fejlődtünk, és szerintem ez hallható az új albumon is. A dalok jóval szilárdabbak, átgondoltabbak és dallamosabbak. Hangzása tekintetében ez az album lett az eddigi legexperimentálisabb anyagunk. Szaxofon-játék és különleges dob-témák is hallhatóak a dalokban, hogy néhány példát említsek. De nézzétek meg Time Won’t Heal daluk videóját és egyből megértitek miről is beszélek.”

Nicumo – Inertia

(Inverse Records)

01. Three Pyres
02. Dark Rivers
03. Same Blood
04. Witch Hunt
05. Tree of Life
06. Mother and The Snake
07. Who You Are
08. Time Won’t Heal
09. Black Wolf

FEZEN 2020 – a Danzig és a Cro-Mags is csatlakozott

A mai nappal hivatalosan is bejelentette a FEZEN Fesztivál a Danzig és a Cro-Mags fellépését.

Valóban igaz a hír, elhozzuk nektek a Danziget! Először a FEZEN Fesztiválon játszik Magyarországon a Danzig, a Misfits eredeti énekesének kultikus metal zenekara. Glenn Danzig és csapata július 31-én érkezik Székesfehérvárra.

A szombati napra egy igazi hardcore legenda, a New York-i Cro-Mags érkezik a FEZEN-re. Harley Flanaganék tavaly ismét új erőre kaptak, és közel két évtized után hat új dalt adtak ki. Adrenalinban biztosan nem lesz hiány augusztus 1-jén Székesfehérváron.

Vasárnap éjfélig élnek a mostani jegyáraink, szerezzétek be gyorsan a belépőket!

Online jegyek – Tixa

Post-maszatolás a Duna hullámain – Képzelt Város Lemezbemutató koncert

Idén az első komolyabb koncertem az A38-on került megrendezésre. Már napját se tudom mikor voltam a Hajón utoljára, mostanában minden engem érdeklő buli a Dürer-ben volt. Öt év után új albummal jelentkezett a hazai post rock színtér zászlós hajója, a Képzelt Város, ami jó alkalmat is adott egy kellemes visszatérésre a A38-ra. Annyira időben ért […]

Ades Numen – War (2019)

Az olasz Padova városában 2012 és 2017 között létezett egy zenekar Cruenta Lacrymis néven és női énekessel megtoldott szimfonikus black/death keveréket játszott. Egyetlen anyaguk 2015-ben jelent meg különösebb visszhang nélkül, majd végleg eltűntek. Ennek a projektnek a romjain vert gyökeret az Ades Numen, immár hölgy tag nélkül és vette fel ott a fonalat, ahol az […]

Marblebog – megjelent a Kietlen

14 év után új albummal jelentkezett a black metalban utazó hazai egyszemélyes Marblebog. Kietlen című albuma február 15-én jelent meg digitálisan, CD-n és kazettán. A lemez borítójának fotója 2019. szeptember 13-án, pénteken a Pilis-hegységben telihold alatt készült.

Lucid Dream – A Dress Of Light – lemezelőzetes

Olaszország progresszív hard rock szuperformációja a Lucid Dream március 10-én adja ki The Great Dance Of The Spirit című új nagylemezét, amiről elsőként A Dress Of Light daluk szöveges videója nézhető meg.

Ez a dal az éterikus test pecsétje. A Dress Of Light segíti a művészt és a szellem elérésében, valamint az isteni világ alakításában.

Space Caravan – űr motorosok

Space Vikings on the Road (Valhalla) egy vadonatúj single-dallal jelentkezett a Pennsylvania-i party heavy/doomer riffek ügyeletes királyai a Space Caravan. A dal hamarosan megjelenő debütáló lemezük első előzetese, amit így kommentáltak:

Büszkén és izgatottan mutatjuk be nektek a Space Vikings on the Road (Valhalla) dalunkat, ami készülő első lemezük egyik remek darabja. Ez egy nagy metal robbanás, ami olyan helyről származik, ahol űr motorosok bőgetik gépeiket, és kórusok üvöltésére hajtanak végig az utakon.

Miscarriage – teszt ingerületeink küszöbértékeire

A multinacionális kísérleti goregrind, death, noise, hardcore fattyú Miscarriage egy 100 tételes perverz, zajos, agyament pokoli hangzavarának képében szabadította ránk FUCKING DISGUSTING címet viselő hatodik anyagát. A banda frissen megjelent extrém dallamain egyfajta összefüggő sötét masszaként hömpölyögnek a horrorisztikus, fájdalmas tónusok, amik ingerületeink küszöbértékeit vetik erős próba alá.

Wolf – Shoot To Kill – új szöveges videó

Feeding The Machine címmel március 13-án jelenik meg a klasszikus heavy metalt játszó svéd Wolf nyolcadik albuma, amiről második előzetesként Shoot To Kill daluk szöveges videója nézhető meg.

Wolf – Feeding The Machine
(Century Media)

01. Shoot To Kill
02. Guillotine
03. Dead Man’s Hand
04. Midnight Hour
05. Mass Confusion
06. The Cold Emptiness
07. Feeding The Machine
08. Devil In The Flesh
09. Spoon Bender
10. The Raven
11. Black Widow
12. A Thief Inside
13. Atlantis (Angel Witch cover / bonus track)

DRAIN – Sick One – egy rövid, de ütős lemezelőzetes

A Santa Cruz-i hardcore punk színtér egyik új reménysége a DRAIN bejelentette első albumát, amit április 10-én, California Cursed címmel fognak megjelentetni a Revelation Records kiadásban. A lemezre 10 tüzes crossover hardcore dal került fel, amiről máris itt lemezbemutató rövid előzetesként Sick One daluk videója.

Az alábbiakban pedig a banda egy tavalyi  This Is Hardcore 2019-es koncertvideója nézhető meg.

február 20.,