Zebadiah Crowe – hosszú csend után egy brutális albummal térnek vissza

Nyolcévnyi hosszú csend után új albummal tér vissza a brit ipari grind/death metalos Zebadiah Crowe. Június 15-én megjelenő Host Rider albumukra hét vérrel és mocsokkal leöntött dal kerül fel, amiről rideg, gépies The Neon Goat Of Crimson Grief daluk hivatalos videójuk nézhető meg.

Zebadiah Crowe – Host Rider

(Lore Breaker Records)

1. Knucklebones
2. A Tincture Of Malice
3. Mantel Of Nails And Orphan Skin
4. The Neon Goat Of Crimson Grief
5. A Horror To The Eyes Of Saintly Men
6. Godblind And Destitute
7. Wormhavens Dance

Disavowed – aprítás felsőfokon

Július 31-én, Reutation of the Fallen címmel érkezik a holland brutal death metalos Disavowed  régóta várt új albuma. Lemezükről az alábbiakban The Enlightened One daluk szöveges videója nézhető meg.

Ulvedharr – Land Of Heroes – küzdelem a világjárvány ellen

Az olasz old-school death metalos Ulvedharr a napokban mutatta be Land Of Heroes dalának szöveges animált videóját, amivel a COVID-19 elleni küzdelemhez kívánnak hozzájárulni. A dalt a jelenlegi vészhelyzet alatt vették fel és témájában a zenekar szülővárosának, Bergamo sújtotta világjárvány eseményei és áldozatai és az ellen harcoló hétköznapi hősök állnak. 

Úgy döntöttünk, hogy az áruink eladásából származó bevételeket az Olasz Vöröskeresztnek adományozzuk, hogy ezzel is segítsük a világjárvány elleni harcot. Azok, akik ebben az időszakban vásárolják a zenekar áruit, ingyenesen megkapják a dalt, amelyet közvetlenül az vevő postafiókjába küldünk.” – áll a zenekar közleményében.

Black Knight – új albummal térnek vissza a holland metal veteránok

Road To Victory címmel június 26-án jelenik meg a holland metal veterán Black Knight harmadik stúdióalbuma. A klasszikus heavy metalt játszó banda 1981-ben alakult Amsterdamban és fénykoruk 2007-ig tartott. Tíz évvel később a banda rendezte sorait most pedig egy nyolc számot tartalmazó vadonatúj albummal térnek vissza. Erről láthatjátok most címadó daluk videóját.

Black Knight – Road To Victory

(Pure Steel records)

1. Road To Victory
2. Legend
3. Pendragon
4. Thousand Faces
5. My Beautiful Daughters
6. Crossing The Rubicon
7. Primal Power
8. The One To Blame

Fulci – Apocalypse Zombie – klippremier

Új klippel jelentkezett az olasz death metalos Fulci. Apocalypse Zombie videójukat legutóbbi albumuk a Tropical Sun (aminek koncepciója az 1979-es Zombie 2. című horror filmre épül) élőbemutatója során rögzítették Milánóban.

A csapat nemrégiben mutatta be Death by Metal videóját, amit az olasz rapper Metal Carter, és rap-metal banda a Face Your Enemy-vel közösen készítettek el.

Varus – új hajnal ébred

Hamarosan második nagylemezével jelentkezik a klasszikus zenéből kigyökerező epikus pagan folk metalt játszó német Varus második lemeze A New Dawn címmel. Június 27-én megjelenő albumukra nyolc Goethe és Shakespeare nyelvén énekelt himnusz került fel, melyek közül elsőként a lemez címadó dalának szöveges videója és előzetese ismerhető meg.

Smackbound – lemezelőzetesek

A finn metalos Smackbound június 12-én, 20/20 címmel adja ki új albumát, amiről máris itt van három videójuk. A zenekar a multi-instrumentalista énekesnő Netta Laurenne vezetésével működik, mögé pedig a finn metal-éra olyan jól ismert zenészei sorakoztak fel, mint Teemu Mäntysaari (Wintersun), Rolf Pilve (Stratovarius, Wintersun), Vili Itäpelto (Tracedawn) és Tuomas Yli-Jaskari (Tracedawn). 

Válvera – a katasztrófák albuma

Augusztus 28-án Cycle Of Disaster címmel érkezik a brazil thrash metalos Válvera harmadik albuma, mely az országot és s térséget ért természeti és ember okozta katasztrófákkal foglakozik.

Ez az album olyan természeti és általunk okozta katasztrófákkal foglalkozik, amelyek Brazília történelmének részét képezik, még soha, vagy csak részben kerültek nyilvánosságra. Mindnek meg van a mai napig az aktualitása.” – magyarázza az énekes és gitáros Glauber Barreto.

A lemezről elsőként bemutatott Glow Of Death a Cézium-137 szennyeződéséről beszél. Ez Brazília radioaktív szennyezés történetének súlyos epizódja, amely Goiania-ban (BRA), 1987-ben történt. A szennyezést a Goiano-i Sugárterápiás Intézet (IGR) követte el, mikor is sugárterápiás berendezéseiket egy a kormánnyal kötött szerződés értelmébe a helyi hulladékkezelőbe elhelyezték. Senki sem tudja biztosan, hogyan került oda. A nagy fémszerkezet belsejében egy kapszula volt tele fertőző porral, amely kék fényt bocsátott ki a sötétben. Ez a fényes por a Cézium-137 volt, amelyet később “A halál világossága”-nak neveztek. Ez valahogy onnan kiszabadult, mely súlyosan károsította több száz ember egészségét.

Kicsi a bors, de erős – EP válogatás #25

Egy kicsit nem figyelünk oda és máris EP sorozatunk 25. részénél tartunk. Vagyis röpke fél év alatt 125 bandát mutattunk be nektek. Reméljük jó néhány azóta már új kedvenceitekké avanzsált. Mi továbbra is igyekszünk elhozni nektek az aktuális kezdő, vagy épp már jobban menő bandák új anyagait. Így van ez most is. Egy kis klasszikus […]

Fall Of Messiah – továbbra is a post-hardcore szellemében

Július 31-én Senicarne címmel jelenik meg a post-hardcore szellemében tevékenykedő francia Fall Of Messiah régóta várt új lemeze, amint kilenc vadonatúj dal található majd.

Lemezük címe, a Senicarne fanciául gyökerezőt, latinul régi testet jelent. “A Senicarne  az emberi kapcsolatok idővel kialakult története, a gyökerek és a mellékletek képe, valamint a természet szimbolikus ábrázolása.” – áll közleményükben.

Lemezükről elsőként Contreforts daluk hivatalos videója nézhető meg.

augusztus 16.,
augusztus 26.,