Doomed Or Be Doomed – francia Cathedral tribute album

Doomed Or Be Doomed : A French Tribute To Cathedral címmel a Sleeping Church Records! kiadásában jelent meg az a feldolgozásalbum, amelyen francia zenekarok róják le tiszteletüket a doom legenda Cathedral előtt. Az album pszichedelikus borítója Dave Patchett tervezte és készítette, az alábbiakban pedig a Monolithe, az Ataraxie, a Dionysiaque és a Conviction egy-egy súlyos átirata hallgatható meg. Doomed Or […]

Ex Animo – Skyfall – új single-dal

Az Ex Animo egy ukrán származású atmoszférikus melodic dark doom gothic zenekar. A csapat az ezredforduló idején alakult meg  Andrey Lunko és Victor Kotlyarov stúdióprojektjeként, majd 2004-ben nyerte el teljes zenekari formáját. Eddig egy nagylemezt adtak ki Neverday címmel 2016-ban, amit most új single-dalukkal a 007-es James Bond széria legendás Skyfall betétdalának egyedi átdolgozásával folytatnak.

Hawkwind – duplalemezzel ünneplik 50. évfordulójukat

Október 25-én All Aboard The Skylark címmel fog megjelenni a legendás brit pszichedelikus, space, hard rock csapat a Hawkwind 32. nagylemeze. 

Az idén 50. évfordulóját ünneplő zenekar új lemeze dupla CD és vinyl változatban lát majd napvilágot a Cherry Red Records gondozásában. A duplalemez második korongja “Acoustic Daze” egy speciális bónuszlemez, amely 11 klasszikus Hawkwind szám akusztikus változatát tartalmazza.

Peadiatrician – kompromisszummentes goregrind

Szeptember során Harlequin Fetus címmel érkezik a hazai slamming brutal death / goregrind első számú képviselőjének is mondható Peadiatrician ötödik nagylemeze, ami a Sirius Records és a Vomit Your Shirt gondozásában fog megjelenni.

A zenekart 2006-ban alapította a Disinfection két egykori tagja, Pokornyik „Pokesz” Ferenc (gitár) és Horváth „Goregrindcore” Sándor (vokál). Kezdetben Supplication nevet működtek, zenéjük pedig old-school grindcore gyökereihez ált közelebb. Megalakulásuk után egy évvel Paediatrician-ra váltották a nevüket műfajuk pedig a kompromisszummentes goregrind lett, amit azóta is töretlenül játszanak. Újlemezükről elsőként a disznóvisításokkal és gyilkos slamgore riffekkel felvértezett Lethal Injection számuk hallgatható meg.

Monolord – The Last Leaf – környezettudatos üzenet

Szeptember 20-án, No Comfort címmel jelenik meg a svéd doom metalos Monolord új nagylemeze, amiről most a poszt-apokaliptikus hangulatú The Last Leaf daluk videóját lehet megnézni. A csapat ezzel a klipjével kívánja a figyelmet felhívni a jelenleg is zajló környezeti, illetve a klímaváltozás, valamint vallás pusztító jellegére.

Az The Last Leaf erős példa arra, hogy a zenekart mennyire is érdeklik a társadalmi és politikai témák. A poszt-apokaliptikus videó igazodik a dal környezettudatos üzenetéhez. A Bjorn Rallare rendezte a videó hideg és nem túl távoli jövőt ábrázol, követve egy magányos karaktert, amikor élelmet keres és a városi hulladékok túléléséért küzd. Monolord zaklatott, kóros pszichés hangja követi az elrontott világot.”

Keys of Orthanc – a fény és a sötétség harca

A battle in the dark lands of the eye​.​.​. címmel augusztus végén érkezik a kanadai epikus, atmoszférikus black metal duó, a Keys of Orthanc második lemeze, amin tovább fojtatják kalandjukat Közép-Föld hatalmas területén.  Új albuma az ember és az ork háborújáról szól, valamint a fény és a sötétség harcáról Mordor komor földjén. Két utazásuk máris átélhető.

Fvneral Fvkk – lelkipásztori doom

Carnal Confessions címmel szeptember 27-érkezik a tradicionális epikus lelkipásztori  doomban utazós Fvneral Fvkk új 48 perces albuma, amiről elsőként Chapel of Abuse áhítatuk hallgatható meg.

A zenekar a német post-black metalos Faulnis és death/doomban mozgó Ophis zenészeinek közös projektjeként működik 2015 óta. Első 2 tételes anyaguk  Lecherous Liturgies címmel jelent meg 2017-ben

Sorxe – Dependence Day – albumelőzetes

A Phoenix-i Sorxe egy meglehetősen nehéz pszichedelikus sludge / progresszív post-metal keveréket játszik 2012-es megalakulása óta. Október 11-én érkező The Ark Burner albumuk sorban a harmadik lesz tőlük, amiről most az USA gazdasági, politikai, valamint a média által befolyásolt társadalmi rabosítást bemutató Dependence Day daluk hallgatható meg.

Black Beast – a fekete fenevad

Hamarosan érkezik a finn black metalos fenevad a Black Beast első albuma. A 2002 óta létező trió eddig mindössze egy EP és egy split-lemezt adott ki, ennek ellenére erősen jelen voltak a sötét underground világában. Nocturnal Bloodlust lemezük november 8-án fog kijönni a Primitive Reaction gondozásában, amiről elsőként Your Cold Gave daluk ridegségével lehet megismerkedni.

Surface – River Of Souls – dalpremier

River Of Souls címmel tette közzé október 4-én érkező harmadik stúdióalbumában címadó dalának szöveges videóját a német death metalos Surface.

A River Of Souls közelgő negyedik albumunk címadó dala egyben első előzetese. A dalszövegek képviselik a lemez fő témáját. Örülünk, hogy végre megmutathatjuk nektek.

augusztus 21.,
augusztus 22.,
augusztus 29.,