Ancient Curse – hallgasd meg a német power legenda visszatérő albumát

13 év után The New Prophecy címmel május 29-én jelent meg a német progresszív power metalos Ancient Curse visszatérő nagylemeze. Lemezükre kilenc új dal került fel, amiről Fire & Ice daluk házi videóját nézhetitek meg.

Az 1985-ben alakult zenekar a ’80-as évek egyik power metalos viharaként ként vált ismerté, utolsó albumukat 1997-ben adták ki és most új lemezükkel tértek vissza.

MoonRiver – dal és klippremier

Új dallal és egy vadonatúj videóval jelentkezett a  sellyei/pécsi hard rocker MoonRiver zenekar. A zenekart még 2013-ban hozta létre a SpiritBell-ből ismert Patak ‘Pixi’ Sándor énekes és Sovány András gitáros. A duó akkoriban akusztikus formációnak indult, de az idő előrehaladtával úgy érezték, hogy egyre inkább egy komplett zenekari felállást kell összehozni. A jelenlegi felállásukról és a dalokról a zenekar alapító énekese Patak ‘Pixi’ Sándor így beszél:

Tavaly év végén változás történt a felállásban. A doboknál Borsos István váltotta Horváth Gábor “Puckást”, valamint a gitáros posztra Juhász István “Utyu” helyére Marásek Viktor (SpiritBell) érkezett. Puckás és Utyu továbbra is együtt zenélnek a 40 Plus nevű, feldolgozásokat játszó zenekarban. A frissítésre a saját dalaink előtérbe helyezése miatt volt szükség. Ez az új felállás most egy felé gondolkodik, ennek eredményeként a régebbi dalaink áthangszerelése és újabb dalok írása folyik. A már bemutatott Ismeretlen ellenség mellett ennek eredménye a Lépj Felém című dalunk, melyhez Sellyén, az arborétumban forgattuk le a videót Takács Péter “Peet” irányítása alatt, aki egyébként az énekfelvételekért is felelt. A hangszeres sávokat a többiek Pécsett rögzítették, ezeket a felvételeket Bandi és Viktor stúdiócuccaival sikerült megoldani. Már koncertdátumok is szóba kerültek közben, a részletekről folyamatosan tárgyalunk a szervezőkkel. Annyit mondhatok, hogy a következő fél évben sűrű lesz a Rock&Roll!

Az alábbiakban pedig a klipes Lépj felém és az Ismeretlen ellenség dalaik ismerhetőek meg.

The Cross – Unnatural – új single-dal

Unnatural címmel tette közzé új szöveges videóját a brazil doom metalos The Cross. A  1990-óta kisebb-nagyobb megszakításokkal tevékenykedő 2017-ben saját neve alatt adta ki debütáló albumát. Hogy most várható e tőlük új lemez, arról nincsenek híreink.

Volcanova – Az ördög kedvence… a Sushi

A Volcanova egy fiatal izlandi hard rocker banda, akik augusztus 21-én, Radical Waves címmel adják ki debütáló nagylemezüket. Lemezüket egy meglepő klippel vezetik fel. Sushi Sam videójukról az alábbiakat mondják:

Hogy Lucifer itt sétál köztünk? Igen! És ezt észre sem vesszük. Az ördögnek vagy egy ásza. Még pedig, hogy képes elvegyülni közöttünk, emberi formát vesz fel, úgy viselkedik, mint mi. Hogyan ezt, hogy csinálja? Sushival. Sok, sushival.

Volcanova – Radical Waves

(The Sign Records)

1. Welcome
2. Where’s the Time?
3. Super Duper Van
4. I’m Off
5. Stoneman Snowman
6. Sushi Sam
7. Mountain
8. M.O.O.D.
9. Got Game
10. Lights

Overthrust – Suicide Torment [EP] (2019)

A napokban egy válogatásanyag kapcsán ecseteltem, hogy mennyire feljövőben van az afrikai metalszíntér. Igen a fekete kontinensen is jó ideje dübörög már a rock és a metal számtalan ága. Beszélhetünk itt a jellegzetes afro-rockról, amiben a klasszikus vonalú hard, pszichedelikus rock, funky rock keveredik az afrikai népzene, folk elemeivel (Jano Band, Lafayette, Ofege), vagy a […]

Imperial Triumphant – érkezik a szónikus sötétség

Alphaville címmel július 31-én jelenik meg az avant-garde metalos Imperial Triumphant projekt új albuma, amin zenéjük experimentális noise és a progresszív black metal hatásaival a szónikus sötétség újradefiniálását hajtják végre.

 “Az Alphaville az Imperial Triumphant legújabb luxus-terméke. Elmondhatatlanul büszkék vagyunk erre a fenséges alkotásra, és nagyon örülünk, hogy számos vendég is hozzájárult tehetségével a munkához. Ez egy hatalmas kollaboratív erőfeszítés eredménye! Örülünk, hogy Colin Marston és Trey Spruance ezúttal is nagymértékben hozzájárult a gyümölcs megtermeléséhez.” – mondta a lemezről Zachary Ilya Ezrin énekes-gitáros.

A lemezről elsőként Rotted Futures című számuk hivatalos videója nézhető amiről Zachary Ilya Ezrin az alábbiakat mondta:

Senki nem tudja, hogy fog kinézni a jövő. Vagyis néhányan tudják, hogy fognak alakulni a dolgok és néhányan még fogadnak is rá. Talán mi is éppen a jövőnket éljük most. Talán nem… Ha létezne egy ablak, amin keresztül megnézhetjük, mi vár ránk, komolyabb álmokat is dédelgethetnénk egy fényesebb jövőt illetően, de csak akkor, ha a szisztematikus, újra meg újra bekövetkező rendszerváltások elbuknak. Addig inkább óvakodjunk a jövőtől!

Imperial Triumphant – Alphaville

(Century Media Records)

1. Rotted Futures
2. Excelsior
3. City Swine
4. Atomic Age
5. Transmission To Mercury
6. Alphaville
7. The Greater Good
 
bonus:
8. Experiment (Voivod cover)
9. Happy Home (The Residents cover)

Alunah – Hypnotised – új videó

Hypnotised címmel mutatta be új videóját a brit pagan doom/stoner Alunah. A videó dala tavaly megjelent legutóbbi nagylemezükön, a Violet Hour-on található, melyet már új énekesnőjükkel, Siân Greenaway-el készítettek el.

Xibalba – megjelent a negyedik nagylemezük

Años En Infierno címmel jelent meg a hardcore / death metalos Xibalba negyedik nagylemeze, amiről Nate Rebolledo énekes az alábbiakat mondta:

 “Az Años En Infierno – maga a dal és az új lemez is – az életem utóbbi évtizedét tükrözi. Mindazt ami jó és rossz az életemben, a zenekarnak köszönhetem. Ez egy önző életforma, az álmok és a lehetőségek mindig valami vagy valaki kárára válnak valóra. Okoztam fájdalmat és bánatot, de ezeket már nem tudom meg nem történtté tenni, viszont változnom kell. A Xibalba lassabb tempóra kapcsolt… Nem tudom, mit hoz a jövő, azt viszont igen, hogy szükségem volt erre a lassulásra.

Mudfield – Kelet Népe (2020)

Szinte napra pontosan egy évvel az első Mudfield lemez után már itt is a folytatás a Kelet Népe címet viselő album képében.  A szeghalmi fiatalok céltudatosan haladnak. Jól megturnéztatták a nagyszerűen sikerült Sárrét albumot a Nomad és Leanderék társaságában, ami – köszönhetőek az erős daloknak (amiknek amúgy ráadásul még mondanivalójuk is van) és a fiatalos […]

augusztus 16.,
augusztus 26.,