25. Brutal Assault vs Covid-19

Tomas Fiala és Shindy a mai nap 18:00 órától egy élő közvetítéssel jelentkezett a Brutal Assault YouTube-csatornáján, amelyben egy aktuális helyzetjelentést közöltek az idei fesztivállal kapcsolatban. Emellett a Brutal Assault jövőjéről, és a lehetséges lehetőségekről beszéltek. A videó második felében különböző kérdésekre válaszoltak. A teljes videó itt tekinthető meg. (Az angol nyelvű változat 29:37-nél kezdődik).

25. Brutal Assault
2020. augusztus 5-8.
Josefov Erőd, Jaroměř
1914Alcest, Arcturus, As I Lay Dying, Asphix, Atari Teenage Riot, Author & Punisher, Beast, BenightedBeyond Creation, Birds in Row,  Bloodbath, Brutus, Butcher BabiesCattle DecapitationCradle of FilthDark Funeral, Darkest HourDenial of God, Despised Icon, Devin Townsend, Draconis Infernum, Evoken, Excrementory GrindfuckersExhorderExhumed, Fever 333, Fleshgod Apocalypse, Front Line Assembly, Frontierer, Fueled By Fire, Gatecreeper, God Mother, Havok, Hentai Corporation, Imperial TriumphantKatatoniaKvelertakLife of Agony, Lost SocietyManes, Mass Infection, Mayhem, Me And That ManMelt-BananaMercyful Fate, M.O.D.Municipal Waste, Myrkur, MysticumNailed to ObscurityNecrophobicNecrot, Nocturnus AD, Obituary, Ottone Pesante, Paradise LostPensées NocturnesPentagramPhilip H. Anselmo and the IllegalsPsykupRazorRed FangRings of Saturn, Sacred Reich, Shadow of IntentSigh, Soen, Soreption, Static-X, Strigoi, Suffocation, Terror, The Agonist, Toxic Holocaust, Uada, VaderValkyrjaVenom, Vitriol, Vola, While She Sleeps, Wolves in the Throne Room, Wormrot.

Mezmerized – Hybrid – új videó

Hybrid címmel egy új videóval jelentkezett a modern metalt játszó Mezmerized. A most megjelent dal  a csapat eddigi talán leghúzósabb és legzordabb szerzeménye, a hangi világot pedig egy hasonlóan sejtelmes, mozgalmas videóklip kíséri, amelyet ezúttal is Gerócs Balázs (Instant Cinema) készített.

2020 második felében pedig érkezik a zenekar első nagylemeze, melyről további híreket és információkat a zenekar online elérhetőségein lehet megtudni:

Mezmerized Facebook

Mezmerized Hivatalos Oldal

Lady Beast – megjelent az új nagylemezük

Az idén 10 éves Pittsburgh-i heavy metalos Lady Beast április 3-án, The Vulture’s Amulet címmel adta ki ötödik nagylemezét. A Deborah Levine énekesnő vezetésével működő csapat a klasszikus NWOBHM éra és a punk vad lendületét egyesíti vadonatúj kilenc dalos lemezén. “Hallgassátok hangosan! A szomszédok nem bánják!” – üzeni a zenekar.

The Mon – The Manure Of Remains – új dal

The Manure Of Remains címmel egy új dalát a The Mon, ami az olasza psy/stoner/doom Ufomammut  énekes/basszusgitárosának Urlonak pszichedelikus, sötét kísérteties hangulatú szintetizátor alapokra komponált szólóprojektje.

Megtiszteltetés számomra, hogy megoszthatom veletek az azonos gondolkodást kibővítő látványát új dalom videójában. Az ilyen zene megnyitja harmadik szemeteket, hogy láthassátok az összes fehér zajt, amellyel a társadalom megpróbál elvakítani bennünket. Gyertek velem és élvezzétek a The Mon új látványát. Maradjon itt teljeséggel, nyáron anyag jelenik meg!”

Freeways – True Bearings (2020)

Sokan, sok helyen leírták, hogy 2000 után semmi újdonság nem történt a metalban. Magam is hajlamos vagyok egyetérteni ezzel, sőt az elmúlt húsz évben nemcsak a metalban, hanem a tágabb értelemben vett rockzenében sem igazán történt egetverő újítás, nem jelentek meg új alirányzatok. Az utóbbi két évtizedben azonban a fiatal zenekarok feltalálták az időgépet, melynek […]

Horisont – Free Riding – új előzetesdal

A svéd retro rocker Horisont május 15-én, Sudden Death címmel adja ki új nagylemezét, aminek újabb előzeteseként Free Riding daluk vizuális videója ismerhető meg.

Ez egy egyszemélyes tragédiáról szól.”– mondja a banda. “A dal kompozíciója szép lassan felépűl, kiteljesedik, majd elmegy egy kis pszichedelikus-pop irányba, ami után visszatér a régi kerékvágásba… mint maga az élet.

Haken – egy újabb evolúciós lépes előre

Június 5-én, Virus címmel jelenik meg a brit progresszív metalos Haken új albuma, amiről elsőként Prosthetic videójuk nézhető meg.

Ez a lemez egy újabb evolúciós lépést jelent  előző Vector albumunk hangzásához képest. A mostani dalok sokkal több kreatív szabadságot engedtek számunkra minden szempontból. A Prosthetic egy nagyon erős dal, amiben a ’80-as évek thrash riffeinek alapjaihoz és más szokatlan ritmus megoldásokhoz nyúltunk hozzá.” – mondja a banda.

Haken – Virus

(InsideOut Music)

1.    Prosthetic
2.    Invasion
3.    Carousel
4.    The Strain
5.    Canary Yellow
6.    Messiah Complex i: Ivory Tower
7.    Messiah Complex ii: A Glutton for Punishment
8.    Messiah Complex iii: Marigold
9.    Messiah Complex iv: The Sect
10.  Messiah Complex v: Ectobius Rex
11.  Only Stars

Meteora – Stay Among Us – új szöveges videó

Stay Among Us címmel mutatta be új szöveges videóját a szimfonikus metalt játszó budapesti Meteora  zenekar. A csapat legutóbbi nagylemeze Tragedy Of Delusion címmel a márciusi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelenik meg, amiről ez a dal is való.

Erről a dalról a születésétől fogva, a próbatermi csiszolástól kezdve a stúdiózáson át, a végső maszter sokadszori visszahallgatásáig, végig azt éreztük, hogy számunkra különleges jelentéssel bír. Végig éreztük, hogy ehhez a tételhez, előbb vagy utóbb, de szeretnénk videót is készíteni. A Stay Among Us videó koncepcióját Atillával és Istvánnal közösen alkottuk meg, és bár kezdetben aggódtunk, hogy egy hat és fél perces számot nem lesz könnyű megtölteni történettel, ez a része lelkesítően könnyen ment. Valljuk be, a Meteora általában öt-hat percnél hosszabb számai nem könnyítik meg a videók készítését, sőt olykor az egyes tételek megemésztését sem…

…a szám miért szól alapvetően az elmúlásról. Ezen belül két részre tagolható. Az első, lassabb rész, azt a fajta elmúlást mutatja be, amelyet szelíden elfogadunk és a hozzátartozóinkkal, nagyszüleinkkel történik. A szám második fele, azzal a fajta mulandósággal foglalkozik, ami ellen küzdeni akarunk, mert velünk történik – az érzelmeink, az emlékeink és az életünk mulandóságával. Talán sokan tapasztaljuk manapság, hogy az emlékeinket nem tudjuk elegendő módon megörökíteni és elraktározni. Holott a digitális világ erre ezernyi lehetőséget kínálna, de az agyunkból mégis mintha kivesznének fontos dolgok, mintha időről időre kilúgoznák.

A szám az elmúlás megélése mellett egy tanácsot is igyekszik megfogalmazni. Ha tudunk, próbáljunk meg egy picit lassítani. Átgondolni a napjainkat, hogy nehogy elrohanjunk valami olyan dolog mellett, ami fontos lett volna.

Talán a mostani szorult helyzetünk is – a világjárvány miatt – erre próbál rávilágítani. Szóval, aki teheti: maradjon otthon… és hallgasson egy kevés (vagy éppen sok) metalt! A Stay Among Us videója ezen kívül még sok apró rejtélyt tartalmaz: mit jelent a háromágú út a szavannában, a magányos fa, vagy a zongorista, a gyerek a kutyával, vagy éppen egy ősz hajszál egy lány hajában. Ezekről még sokat tudnánk mesélni, hiszen a Meteora minden tagjának személyes emlékeire utalnak. Ezeket a titkokat azonban már szeretnénk, ha a nézők maguknak fejtenék meg. Elsőre… aztán ki tudja…” – foglalta össze Fülöp Máté basszusgitáros a dal lényegét.

Vader – Into Oblivion – új lemezelőzetes videó

Solitude In Madness címmel május 1-jén jelenik meg a Vader 16. stúdióalbuma. A lengyel extrém metal banda második előzetesként Into Oblivion videójuk nézhető meg.

Az emberiség sosem tanul a leckéiből. Én is érzem, ahogy világszerte növekszik a feszültség. Az emberek elfelejtették már hogy mi az az igazi fájdalom, mármint egy távlatosabb szemszögből. Általánosítva fogalmazok, az új generáció nem tiszteli az időseket, de továbbmegyek, még önmagát sem.

A hétköznapi életünk ott megy a tévében, elveszett a lélek. Minden üres. Úgy érzem, hogy a technológia az emberséget is kiszívja belőlünk. Tiszta őrület! Valójában innen jött a Solitude In Madness lemezcím. Persze nagyon is Vader-módon közelítettem ezekhez a témákhoz. Szeretek történeteket elmesélni és ezeken keresztül kifejezni magam.
” – mondja Piotr “Peter” Wiwczarek a csapat frontembere.

április 30.,
május 04.,
május 08.,
május 11.,