The Old Dead Tree – egy korszak lezáró EP

A francia progresszív dark / death metalos The Old Dead Tree december 6-án, The End címmel adja ki új anyagát, mely 5 olyan dalt tartalmaz, ami még 1999-es szétválásuk előtt íródott. Ezzel a kiadvánnyal a zenekar utolsó tiszteletét fejezi önmaga, rajongói és rég elvesztett barátjuk, Frédéric Guillemot előtt. Az EP egy bónusz DVD-t is tartalmaz The Final Curtain címmel, amely egy terjedelmes dokumentumfilm keretében foglalják össze a zenekar történetét.  

Az EP-ről The End… Again daluk szöveges videója ismerhető meg, amiről Manuel Munoz gitáros röviden így beszélt:

Büszkén és boldogan osztjuk meg ezeket az új dalokat veletek. Mint azt jól tudjátok, a szép dolgokhoz időre van szükség.

King Satan – All Magick Is Chaos Magick – a sátáni tánc

November 22-én I Want You To Worshp Satan címmel jelenik meg a finn industrial metal / hellelectro King Satan formáció második lemeze. Az egész mögött a  multi-instrumentalista zenész King Aleister Satan áll, aki bizarr elektronikus hatásokkal tűzdelt okkult zenéjével, és szellemi anarchia iránti kifejezett hozzáállásával hamar az underground körök középpontjába került. Lemezéről újabb előzetesként All Magick Is Chaos Magick videója nézhető meg.

Hanging Garden – lelkünk bugyrai

November 15-én Into That Good Night címmel jelenik meg a finn melankolikus dark/death metalos Hanging Garden új lemeze, amit újra átjár zenéjük egyedülállóan sokszínű atmoszférája. Lemezükről most a Rain, valamint címadó daluk lelki bugyrainkat feltáró videói nézhetőek meg.

Anunnaki – őskáoszából fogant album

Immanentize The Eschaton címmel jelent meg az elektronikus, kísérleti psychedelic stoner rockban formáció, az Anunnaki új, három tételes világunk őskáoszából fogant albuma. A duó okkult pszichedelikus érzéseket tükröző zenéjében mai világunkban zajló káoszát és zavarait (amiket nézhetünk politikai, környezeti vagy társadalmi szempontokból is) emeli ki, emellett emlékeztetni kíván bennünket a szépség, a szerelemről és az együttérzés lassan elfeledett a modern időkben is helytállóan fogalmairól.

Sentio Ergo Sum – novemberben új EP

4 év után új kislemezzel jelentkezik a hazai funeral death/doom metalos Sentio Ergo Sum. For Her Frozen Hands EP-jük bemutató koncert a megjelenés napján, november 8-án, Szegeden, a Live Autumn Fest-en!

A zenekar legutóbbi anyaga 2015-ben Egsegesis Logicae címmel jelent meg.

I Feel Like A Bombed Cathedral – egy kiégett héj visszhangzó szimfóniája

I Feel Like A Bombed Cathedral egy francia avant -garde kísérleti psy/doom projekt gitárra és elektronikus effektekre. A projektet a Krautrockers faUSt zenekar alapítója, gitárosa Ulan Bathor hívta életre egy kiégett héj visszhangzó kaotikus szimfóniájaként. Legutóbbi albuma a nyáron jelent meg AmOrtH címmel.

 November 25-én élőben is meghallgatható nem mindennapi szívverése.

The Drowning – az organikus halál

A brit death/doom metalos The Drowning november 8-án The Radiant Dark címmel adja ki ötödik lemezét, amin továbbra is az organikus halál előtt tisztelegnek. A lemezről elsőként Prometheus Blinded, valamint In Cold Earth videóik nézhetőek meg.

Marko Hietala – Mustan Sydämen Rovio (2019)

Marko Hietala neve leginkább a Nightwish-ből lehet ismerős, bár jelenleg is tagja több formációnak. Sosem voltam Nightwish fan, a lemezeiket is csak hellyel-közzel ismerem, viszont Marko fizimiskája annyira karakteres, hogy ha az ember egyszer meglátta egy klipben, zenekari fotón, netán élőben koncerten, akkor nehezen fogja elfelejteni! Persze jóval több ő sima basszusgitárosnál, hisz fő bandájában […]

október 19.,
október 21.,