Vower – Új prog. post-hardcore projekt

A brit alternatív underground három meghatározó zenekarának, a Black Peaks, a Palm Reader és a Toska romjain alakult meg a progresszív post-hardcore vonalas Vower. A projekt felállása: Josh McKeown – énekes (ex-Palm Reader), Rabea Massaad – gitáros (ex-Toska), Joe Gosney – gitáros (ex-Black Peaks, ex-Palm Reader), Rory McLean – basszusgitáros és Liam Kearley – dobos (ex-Black Peaks).  Bemutatkozásukként Shroud videójuk nézhető meg.

All for Metal – Valkyries in the Sky – új dal

Lendületes második dalához készített impozáns klipet a német/olasz tagokból álló All for Metal az augusztus 23-án megjelenő Gods of Metal lemezükről. A dalban közreműködik Laura Guldemond, a Burning Witches énekesnője, valamint Tim Hansen (Kai Hansen fia), az Induction gitárosa és ahogy a címe is mutatja a valkűrök eljöveteléhez kapcsolódik. A klipet a Silent Village Creative Productions készítette, akiknek a nevéhez fűződik a Scorpions-feldolgozáshoz készült klip is. Ezen felül megérkezett a Gods of Metal album borítója is.

A lemez címadó dalát itt lehet meghallgatni:

earthtone9 – Navison Record – új videó

Tizenegy év után új lemezével tér vissza a brit post-metal / post-hardcore úttörőjének is tartott earthtone9. Új albumuk június 21-én In Resonance Nexus címmel jelenik meg a Candlelight kiadó gondozásában. A 10 dalos lemez második videójaként a Navison Record nézhető meg.

Nightrage – Lemezelőzetesek

Remains of a Dead World címmel május 31-án adja ki új albumát a görög-svéd felállású Nightrage. A Despotz Records kiadásában megjelenő  lemezre 10 vadonatúj dal kerül fel, melyek közül három már videót is kapott.

A Nightrage nagyot szokott szólni. A Remains of a Dead World is nagyot fog. pokolian súlyos lett.” – mondta Magnus Söderman gitáros. „Amikor dalokat írunk egy albumhoz, szeretnénk, hogy legyen változatosság a tempóban és a dinamikában, sőt, a hangzásban is. Ez így is lette! A dalok igazán változatosak, sötétek, brutálisak, agresszívak, ugyanakkor dallamosak. Az egész korong újszerű és friss, ugyanakkor a Nightrage jellegzetes hangzása felismerhető rajta.

Darkend – A Tudatosság Fénye a spirituális pestis

A sötét rituálékat celebráló olasz Darkend június 14-én adja ki Viaticum címet viselő ötödik albumát a Time to Kill Records gondozásában.

„A Tudatosság Fénye a spirituális pestis egy visszatérő formájára világít rá, amely megfertőzi a belső világot és következésképpen a külvilágot benépesítő minden alakot. Miután megvilágosodik, az, ami egykor a pusztító betegség egy formájaként működött, a felemelő energia lendületes áramlatává alakul át. Az An Ancient Plague Has Silently Worn Our Garments As Its Throne ennek a folyamatnak a kísérteties ábrázolása. Egy szövetség a fojtogató sötétség és szublimációjának ragyogó csillogása között, amely a testnélküli feszültség hipnotikus kontinuumában olvad össze. A dal szövegét és énekszólamát Animæ, az alapriffjeit Nothingness írta, mielőtt ő és a zenekar útjai elváltak volna egymástól, míg a tomboló gitárszóló és a középső rész harmonikus dallamú gitárjai új gitárosunk, Acamar bemutatkozásaként szolgálnak. Miként a kör bezárul, a Darkend szeretné magának Nothingnessnek ajánlani ezt az első kislemezt a Viaticum albumról: az ő emlékének és örökségének,” – olvasható közleményében.

Lemezük első videójaként az An Ancient Plague Has Silently Worn Our Garments As Its Throne ismerhető meg.

Fémforgács podcast s04e15 – Solidity

Fémforgács podcast

Némi kihagyás és a technikai problémák megoldása után itt a legutóbbi Fémforgács adás podcastjét újra meghallgathatjátok. A Solidity háromnegyede a második albumos dalaik mellett elhozta a kedvenceit is. A srácok új dalokon dolgoznak, így egyelőre koncerten nem tudjátok elcsípni őket, de kövessétek az új Facebook oldalukat, ahol minden fontos információt megtaláltok.

Tovább »

Missing Link – New York Minute – lemezelőzetes dal

Június 7-én adja ki első lemezét a NYHC banda, a Missing Link. A zenekar a világjárvány idején alakult olyan neves bandák tagjaiból, mint az Internal Bleeding, Pain of Truth és Blood Runs Cold. 11 dalos Watch Me Bleed címet viselő debüt-albumuk a Triple B Records gondozásában fog megjelenni. A lemezen a szcéna prominens alakjai vendégszerepeltek, többek között Bruce LePage (100 Demons, Pushbutton Warfare), Justice Tripp (Trapped Under Ice, Angel Du$t), és Richie Mancuso (Wisdom In Chains, Krutch). A lemez első dalaként a New York Minute hallgatható meg.

Nest of Plagues – Magány és végtelen égbolt, festékbombák és trash horror

Megérkezett a Blackened Sky, azaz a Nest of Plagues 2. kislemeze a szeptemberben megjelenő Hellsolation albumról.

A Blackened Sky egy ember történetét meséli el, aki minden erejét összeszedve megmászik egy hegyet azzal a céllal, hogy ott majd megtalálja az élete értelmét. Az odavezető úton nem csak olyan természeti akadályokkal küzd, mint az elviselhetetlen hideg és az extrém magasság, hanem egy mentális harcot is vív a fejében – a gondolataiban azokat az elvárásokat és a vállára nehezedő nyomást próbálja legyőzni, amelyeket a társadalom rótt rá (vagy éppen saját maga?). Amikor felér a hegycsúcsra, megtapasztalja, milyen a valódi magány, amiből képes erőt meríteni. Ahogy körbenéz, nem létezik számára a világon semmi más, csak saját maga és a végtelen, fekete égbolt.

A dal a 2. single a Nest of Plagues szeptemberben megjelenő 3. konceptalbumáról, a Hellsolation-ről, ami egy személyes és őszinte történetet dolgoz fel az elszigeteltség érzéséről, a mentális problémákkal való harcról, és azokról a hétköznapi küzdelmekről, amelyeken sokan nap mint nap keresztülmegyünk. A Blackened Sky videójában az emberi sebezhetőség és tehetetlenség áll a középpontban, miközben az élet állandó nehézségekkel és akadályokkal szembesít – mindez egy dalszöveggel ellátott visualizer keretében úgy jelenik meg a vásznon, hogy a zenekar tagjai némán állnak és tűrik a fájdalmat, ahogy újabb és újabb “bombákkal” csapják őket arcon. A komoly mondanivaló mellett az eklektika sem szorult háttérbe, így a videó kapott egy trash horror köntöst és nem mellőzi a humort sem.

A csapat dalszövegeiben olyan modern társadalmi problémákra reflektál, mint a szociális szorongás, a depresszió és a magány. Ezzel az üzenettel arra ösztönöznek, hogy ne féljünk szembenézni a démonainkkal és merjünk kapcsolatba lépni egymással, használjuk a közösség erejét. A korábban magát metalcore/deathcore műfajba soroló banda új albuma már elszakad a korábbi hangzásvilágtól és inkább a groove metal/alternatív metal jelzőkkel írható körül leginkább, de a core hatásokat nem teljesen engedte el. A Nest eklektikus arculatával és erőteljes színpadi megjelenésével egy kis humort és jókedvet varázsol oda, ahol úgy tűnik, csak sötétség vár.

A dalt Vári Gábor, a Miracle Sound producere keverte és masterelte. A videoklipet Peter John Kiss, az artworköt Szalay Sándor készítette.

A bandát legközelebb május 25-én láthatjátok az Instant színpadán, ahol a 10 éves szülinapi koncertjükön ünnepelhettek velük, majd másnap szurkolhattok nekik a Barba Negra-ban a Wacken Metal Battle Hungary döntőjén.

Szeptemberben az Orphaned Land vendégeként 18 állomásos európai körútra indulnak:

(tovább…)

Be Well – Két új dal a dolgok felismeréséről

A baltimore-i székhelyű dallamos hardcore banda, a Be Well két új számot adott ki. A Tap I Can’t Turn Off és Without a Compass dalaik az alábbiakban ismerhetőek meg énekesük, Brian McTernan kommentálásával:

Az A Tap I Can’t Turn Off a félelemtől, valamint arról szól, hogy folyamatos csalódást okozok az életemben élő embereknek, akik feltétel nélkül szerettek és hittek bennem. Erre a szeretetre, megbecsülésre én méltatlannak érzem magam, mert a végén megbántom azokat, akiket a legjobban érdekek.”

Életem nagy részét eddig úgy töltöttem, hogy megtörtnek éreztem magam, anélkül, hogy bármit is tettem volna az érdekében, hogy újra elkezdjem összerakni a dolgokat. A Without a Compass ennek az egésznek a felismeréséről szól, örülök, hogy rájöttem erre.