Pillärs / Wallcreeper – közös split-lemez

Közös split-lemezt adott az Ohio-i dark hardcore éra két prominens képviselője a Pillärs és a Wallcreeper.

Ha a zenénkre és erre a split-lemezre gondolunk, már az elejétől fogva tudtuk, hogy olyan split-t akartunk csinálni, amely mind a két zenekarhoz közele van. És igazából a készítése közben jöttünk rá, hogy még mindig ugyanazon az úton járunk.

Nightfell – gyász terápia

Szeptember 13-án, pénteken jelenik meg a mély depresszióba úszó atmoszférikus death/black metalt játszó Nightfell harmadik lemeze A Sanity Deranged címmel. A lemez a duó tagjai Todd Burdette és Tim Call egyfajta önéletrajzi kísérlete, melyben a számukra szeretett Hőseik elvesztését, tragédiáját és a hozzá kapcsolódó gyászt dolgozzák fel terápiás szinten.  A lemezről újabb előzetesként No Life Leaves Here daluk ismerhető meg.

Horseburner – sodró riff-viharok

The Thief címmel jelent meg a stoner metal eposzokat játszó Horseburner második nagylemeze, melyről a sodró riff-viharokkal ellátott The Fisherman’s Vow daluk kapott egy remek videót. A teljes album kiadójuk, a Ripple Music bandcamp oldalán érhető el.

Shaped In Dreams – egy különleges metal projekt

A Shaped In Dreams egy art death metal projekt melyet a szlovák származású multi-instrumentalista zenész Martin Matiasovic működtet. Projektje egyfajta zenei kohó, melyben a metal és a rock zenek számtalan műfaján kívül a jazz és a gitár centrikus klasszikus zene hatásai olvadnak egybe. Első albuma Echoes of Eldren Deeds címmel ez év novemberében várható és olyan vendégzenészek közreműködésével készült el, mint a Black Crown Initiate, az Obscura, az Obscurityés az Alkaloid egyes tagjai.  Íme a lemez hivatalos előzetese.

Az Echoes of Eldren Deeds album felállása az alábbi:

Martin Matiasovic: producer, ritmus / szóló és akusztikus gitár, francia kürt, dalszerzés és komponálás
James Dorton: ének, dalszerzés (Black Crown Initiate, Replacire)
Linus Klausenitzer: fretless bass, komponálás (Obscura, Alkaloid, Noneuclid)
Marc Dzierzon: dobok, komponálás (Obscurity, Centaurus-A, ex-Almanac, ex-Dew Scented)
Matthias Preisinger: akusztikus piano, vonós hangszerek (német zeneszerző, multi-instrumentalista, session zenész)
Mikołaj Suchanek: elektromos piano, improvizációk (jazz-zongorista)
Harmonia Nova: fúvós hangszerek (woodwind-kvintett)
Christina Rotondo: ének (session-énekes)
Tom Fountainhead Geldschläger – keverés, master, dalszerzés, komponálás, társ-produceri munkák (ex-Obscura, Amogh Symphony, Pitts-Minnemann Project)

Une Misère – sötét hangulatú zord hardcore

Sermon címmel november elsején jelenik meg az izlandi hardcore metalos Une Misère első lemeze. A banda 2016-ban alakult különböző hardcore bandákból egyesítve erejüket, Izland sötét és zord hangulata által megihletve.

Az alábbiakban Damages című számuk hivatalos videoklipje, valamint a korábban már bemutatott címadó daluk videója nézhető meg.

A Damages című szám az emberi “töréspontjáról” szól. Arról az állapotról, amikor nagyon mélyen vagy, és majdnem szétesel. A Damages szembenéz azzal a ténnyel, hogy a mentális betegségeket képtelenség meggyógyítani. Habár az egyén állapota némileg javul, teljes mértékben sosem leszünk képesek megszabadulni ettől. Depresszió, szorongás, függőség és így tovább. Ezek örökre veled lesznek. Az árnyak mindig követni fognak… egészen a sírig.

Transport League – metalvillákat az égbe

Szeptember elején adja ki nyolcadik albumát a 2013-ban újjáalakult svéd heavy rocker Transport League. Új lemezük A Million Volt Scream címet kapta és máris itt van róla három vadonatúj daluk, a Monster Human, a 1200 Goddamned és a Dawn Of Lucifer hivatalos klipje.

Az új lemez rendkívül ütősre sikeredett! Vérbeli és tipikus Transport League anyag lett. Ezúttal még kiválóbb formában voltunk, mint valaha! Hamarosan találkozunk. Metalvillákat fel az égbe!” – mondta röviden az agyagról Tony Jelencovich gitáros/énekes.

Dawn Of Disease – Procession Of Ghosts – albumelőzetes

November 1-én a Napalm Records kiadásában érkezik az old-school death metalos német Dawn Of Disease új nagylemeze Procession Of Ghosts címmel, amiről a banda az alábbi közleményt adta ki:

A Procession Of Ghosts az ötödik nagylemezünk, amibe rengeteg munkát és időt, energiát és érzelmet fektettünk. De nem szimplán erről van szó! Több szinten is újabb magaslatokba emelkedtünk. Kezdve azzal, hogy ezúttal Michał “Xaay” Loranc tervezte a borítónkat, folytatván az új dalok atmoszférájával és egyedülálló hangulatával, nem is beszélve a Jens Bogren-nel és Linus Corneliusson-nal közös hangmérnöki együttműködésről. Egyszóval minden fantasztikusan összejött, és alig várjuk már, hogy végre megjelenhessen az új album, majd pedig kezdetét vehesse a Månegarm-mal és az Einherjer-rel közös turné!

Az alábbiakban az album címadó dalának hivatalos videója nézhető meg.

Dawn Of Disease – Procession of Ghosts

(Napalm Records)

01. Lapsarian
02. Procession Of Ghosts
03. May The Waves Take Me
04. Shrine
05. Where The Clouds Reach The Ground
06. As Heaven Shatters
07. Autumn Days
08. Apotropaic
09. In Death We Blast (bonus track)
10. Hypnosis (bonus track)

Cannabis Corpse – újra támad a füves death metal horda

November elsején Season Of Mist gondozásában jelenik meg a füves death metalosok a Cannabis Corpse új nagylemeze Nug So Vile címmel. A lemezről elsőként az abszolút erős THC tartalmú Cylinders Of Madness daluk primitív videója nézhető meg.

Cannabis Corpse – Nug So Vile

(Season Of Mist)

1. Conquerors of Chronaggeddon
2. Nug So Vile
3. Blunt Force Domain
4. Cylinders of Madness
5. Blasphemy Made Hash
6. Cheeba Jigsore Quandary
7. Edibles Autopsy
8. Dawn of Weed Possession
9. The Cone is Red (Long Live the Cone)
10. The Ultimate Indicantation
11. From Enslavement to Hydrobliteration (bonus track)

Havária – Rontás

Amikor egy hazai zenekar ki jön egy bemutatkozással, többnyire próbálok nem túlságosan lelkesedni érte. Hiszen valljuk be, elég gyakran előfordul, hogy annyi is lesz a banda a pályafutása vagy, hogy évekre a némaság sötétjébe burkolóznak utána. A Havária tavalyi, kiváló bemutatkozásánál különösképpen vissza kellet fogni magam, mivel a pici szívemhez nagyon közel álló stílusban alkotnak. […]

Doomed Or Be Doomed – francia Cathedral tribute album

Doomed Or Be Doomed : A French Tribute To Cathedral címmel a Sleeping Church Records! kiadásában jelent meg az a feldolgozásalbum, amelyen francia zenekarok róják le tiszteletüket a doom legenda Cathedral előtt. Az album pszichedelikus borítója Dave Patchett tervezte és készítette, az alábbiakban pedig a Monolithe, az Ataraxie, a Dionysiaque és a Conviction egy-egy súlyos átirata hallgatható meg. Doomed Or […]

augusztus 22.,
augusztus 22.,
augusztus 29.,