Woodhawk – Heartstopper – klippremier

A kanadai riff varázslók, a Woodhawk tavaly novemberben adják ki legutóbbi lemezüket Violent Natur címmel. A lemezről most Heartstopper daluk kapott egy vadonatúj videót.

A videóban a zenekar egy megszállott rajongója rabol el minket és tart fogva házának pincéjében. Kicsit morbid a történet, aminek középpontjában a fanatizmus áll.

Jazz Sabbath – mi is az igazság…

Sokunkat megtévesztett Jazz Sabbath triójának történetével Adam Wakeman. Természetesen szó sincs egy 1968-ban alakult formációról, ami most adná ki első lemezét, stb… A Black Sabbath és Ozzy Osbourne billentyűse és másodgitárosaként is ismert zenész története szerint Milton Keanes 1969-ben rögzítette első albumát, mely végül nem jelent meg annak következtében, hogy komoly szívinfarktus miatt kórházba került. Mire felépült, addigra a dalokkal a Black Sabbath karriert csinált, saját igazát pedig nem tudta bizonyítani, egészen idáig, ugyanis előkerültek a lemez eltűnt mesterszalagjai.

A szóban forgó Black Sabbath jazz átdolgozásokkal teli albumról most a Changes daluk hallgatható meg.

Alább pedig ismét megnézhető az a dokumentumfilm, amiben Milton Keanes (Adam WakemanRobert Powell színésznek meséli el történetét több másik zenésszel együtt.

Naglfar – Vortex Of Negativity – új videó

Nyolc év után új albummal tér vissza a melodikus black metalt játszó svéd Naglfar. A banda hetedik nagylemeze május 8-án, Cerecloth címmel fog megjelenni, amiről újabb elsőként Vortex Of Negativity videójuk ismerhető meg.

A szokásos halál és rombolás.” – mondja Andreas Nilsson gitáros az új albumról.

Édes-dead – A jelszó zéró – új videó

A jelszó zéró címmel egy vadonatúj videóval jelentkezett a stoner punkos budapesti Édes-dead zenekar.

Elkészült az Édes-dead zéró költségvetésű videóklipje! Több ajánlatot is kaptunk már, hihetetlen összegekért cserébe, ám ez egy kicsi zenekar – családdal, munkával! Mindössze egy applikáció segítségével egy mobiltelefonnal készült, most, hogy így több idő akadt! A 2019-es kis album egyik dalára, a Jelszó zéróra! Sok szeretettel küldjük mindenkinek!

Nicumo – hallgasd meg új lemezüket

Inertia címmel május 27-én jelent meg a melankolikus metalt játszó finn Nicumo harmadik lemeze, amin a csapat lelkileg mélyebb és intenzívebb irányba mozdult el. A banda dobosa Aki Pusa korábbann mindezt így foglalta össze:

Az Inertia album nagyjából ott folytatódik, ahol második albumunk, a Storms Arise abbamaradt. Az atmoszféra azonban jóval mélyebb és intenzívebb, mint az előző lemezeink esetében. Az évek során egészen sokat fejlődtünk, és szerintem ez hallható az új albumon is. A dalok jóval szilárdabbak, átgondoltabbak és dallamosabbak. Hangzása tekintetében ez az album lett az eddigi legexperimentálisabb anyagunk. Szaxofon-játék és különleges dob-témák is hallhatóak a dalokban, hogy néhány példát említsek. De nézzétek meg Time Won’t Heal daluk videóját és egyből megértitek miről is beszélek.

Coffin Curse – Ceased To Be (2020)

Egy kicsit talán váratott magára, de az elmúlt mondhatni évtized trendjének megfelelően 2020 sem fog hagyományos, régi iskolás death metal anyagok nélkül eltelni. A műfaj rajongói szerintem kíméletlenül el lettek kényeztetve ebben az időszakban, hiszen ha nem is formabontó, világmegváltó lemezek látnak napvilágot (főleg, ha alapvetően a nosztalgiára építkeznek), de minden hónapra jut lassan egy […]

CMC (Cro-Magnon-i Cola) – A ’80-as évektől a jelenkorig – átfogó interjú Szász Györggyel

A tavaly 28 év után újjáéledt legendás hazai ipari projektet, a CMC (Cro-Magnon-i Cola), ami az 1980-as ’90-es évek egyik új generációs zenekarának számított. A formáció legaktívabb korszaka 1986 és 1993 között volt, mégis mára csak a legbeavatottabb fanatikusak ismerik a nevüket. Ennek kapcsán egyfajta múlt, illetve jelenidézésre kértem meg Szász Györgyöt, a projekt alapegyéniségét. Szia, üdvözöllek, […]

Havok – Post-Truth Era – új lemezelőzetes

Május elsején egyszerűen csak V címmel érkezik a denveri thrash metalos Havok ötödik stúdióalbuma. A 11 dalos albumuk második előzetesként a vérbő riffelésű Post-Truth Era daluk szöveges videójával lehet megismerkedni.

április 17.,
április 24.,
április 27.,
április 30.,