Mudfield – olyan lelkiállapot tükröződik a lemezen, ami körülöleli az átlagember életét

Az ország délkeleti csücskéből, a Békés megyében lévő Szeghalomról indult Mudfield a napokban jelentette meg második lemezét, mellyel a srácok fényesen bizonyítják, hogy a kiválóan sikerült tavalyi Sárrét lemez nem egyszeri véletlen műve volt. A Kelet népe című album és a csapat utóbbi évének eseményei kapcsán összeállított kérdéseimre a zenekar minden tagja időt szakított. Sziasztok, […]

King Dude – a hit és a vallás sötétebb oldala

A seattle-i okkult-folk, Lucifer pszichopatájaként is emlegetett gitáros-énekes, dalszerző, King Dude március 13-án, Full Virgo Moon címmel adja ki újabb lemezét. Dalaiban az amerikai blues, folk, rock and roll és vallásos rituálék jellegzetes jelkép vonásait gyúrja össze, aki néha megbotránkozóan, de a rá jellemző egyediséggel mutatják be a hit és a vallás sötétebb oldalát.

Lemezéről most címadó dalának videója, valamint Something About You dala ismerhetőek meg.

DEEP SEVEN – HAMMERWORLD GRUNGERY MELLÉKLET (2019)

Annak idején 1986-ban Seattle-ben megjelent egy válogatáslemez Deep Six címmel. Olyan csapatok dalai szerepeltek rajta, amelyeknek később valamilyen úton-módon aztán hatással voltak arra a zenei stílusra, melyet a világ a Nirvana berobbanásával grunge-ként ismert meg. Ezzel kapcsolatban olvashattok egy múltidéző interjút ITT. Szóval az biztosan nem újdonság az olvasóknak, hogy nagy tisztelője vagyok a Pintér […]

Regarde Les Hommes Tomber – hallgasd meg új lemezüket

Ascension címmel, a Season of Mist kiadásában a mai nap során jelenik meg a francia post-black metalos  Regarde Les Hommes Tomber új nagylemeze, ami az alábbiakban hallgatható végig. Ez a lemez a zenekar harmadik lemeze, ami egyben 2013-ban megkezdett trilógiájuk befejező darabja is, és ami egyben a zenekar életének egy új korszakának kezdete is.

Elder – Embers – dalpremier

Április 24-én, Omens címmel jelenik meg a pszichedelikus, progresszív heavy-doom-stonert játszó amerikai Elder ötödik lemeze. Az 5 dalból álló album koncepcióját Nick DiSalvo énekes / gitáros így magyarázza:

Ez az öt dal egy 54 perces utazás civilizációk eddigi életében, és egyúttal kommentárként szól saját társadalmunk számára is, melynek poklában hajlamosak vagyunk jövedeleméhségünkben a saját életünk, és környezetünk rovására károkat okozni.

Számomra az Omens az eddigi legteljesebb munkánk! Olyan dalok vannak rajta, amelyek kifejezik a zenekar kollektív hatásainak szélességét. A Célunk az volt, hogy egy olyan modern progresszív rock lemezt készítsünk, ami mi magunkat is tovább sodor. Ezt nem csak zeneileg értem. A legfontosabb, hogy a kaland szelleme folyamatosan jelen volt a lemez készítése során, és nem hagytuk ki egy lehetőséget sem, hogy egy egész újfajta hangzás-arzenált hozzunk létre, erre a lemezre.

A lemezről elsőként Embers daluk ismerhető meg.

Xathrites – lemez a depresszióról

Hét év után számos küzdelem és kín leküzdése után adta ki harmadik lemezét az iraki származású, jelenleg egyiptomi DSBM duó, a Xathrites új lemeze. A 2005 óta létező formáció mizantróp formáció Hope Is A Mental Illness lemezén a depresszióban lévő elmerek mentális viselkedését, napjait, reményt vesztett pillanatait zenésíti meg.

Mi nem támogatjuk az öngyilkosságot és a depressziót! Ezt a zenét azért készítettük, hohy leírjuk mindazt a szenvedést és bizonytalanságot, amit a depressziós emberek mentálisan át élnek a depresszió fázisában. Ha azt látod, hogy valamelyik szeretted, vagy barátod ebben szenved, ne habozz, beszélj vele, mert különben felemészti. Tudjuk miről beszélünk, mind ketten átéltünk hasonló időszakokat.

Az alábbiakban a lemez címadó dalának videóját láthatjátok mely a National Suicide Prevention Lifeline támogatásával készült el.

A teljes lemez itt érhető el.

BORU / GRRRMBA – közös split

Hallgattad már a BORU és a GRRRMBA közös split anyagát? Hát hallgasd… itt a pokol.

A BORU a split anyagon szereplő Maeror tételéhez egy vadonatúj videót is készített, amely egyben a banda új felállásával rögzített első dala.

Psychotic Waltz – The God-Shaped Void (2020)

Amit talán senki sem gondolt/remélt, bekövetkezett: 2020. február 14-e óta nem az 1996-os Bleeding számít a Psychotic Waltz utolsó nagylemezének! Hisz a 2010-es évek eleje óta újra “aktív” kultbanda végre megjelentette pályafutása ötödik albumát. És reményeim szerint a The God-Shaped Void sem a záróakkordot jelenti számukra. Mindenesetre jelenleg úgy tűnik, hogy nagyon pozitív a friss […]

Aether Realm – Goodbye – klippremier

A meglehetősen egyedi stílusban mozgó, melo-death metalt folk dallamokkal, dalbetétekkel ötvöző Aether Realm hamarosan kiadja új nagylemezét, amin a tőlük erővel teli himnuszok szerepelnek majd. Vadonatúj 11 számos lemezük Redneck Vikings From Hell címmel május elsején, a Napalm Records kiadásában fog megjelenni, amiről elsőként Goodbye daluk hivatalos videójának premierét megnézni.

Nehéz elhagyni azokat, akiket szeretünk, akikhez közel állunk. Addig halogatjuk a dolgot, amíg csak lehet, és addig ígérgetünk, amíg bele nem rokkanunk. Talán ezúttal meg tudunk változni, talán ezután jól alakul majd minden. Néha azonban tudni kell búcsút inteni.” – foglalta össze a dal üzenetét a banda frontembere Vincent “Jake” Jones.

Aether Realm – Redneck Vikings From Hell

(Napalm Records)

01. Redneck Vikings From Hell
02. Goodbye
03. Lean Into The Wind
04. Hunger
05. Guardian
06. One Hollow Word
07. She’s Back
08. Slave To The Riff
09. Cycle
10. TMHC
11. Craft And The Creator

március 07.,