Igorrr – hallgasd meg új lemezüket

Spirituality and Distortion címmel március 27-én jelent meg a francia avantgardista Igorrr negyedik albuma.

Ha megmaradnánk egyetlen érzelmi hangszínen, az rettentően unalmas lenne. Az élet az érzelmes széles skáláján mozog – néha boldog vagy, néha szomorú; néha dühös, haragos; néha pedig jókedvű és nosztalgikus. Az élet tehát nem egy színből áll. Ez a 14 szám azt a kalandot mutatja be, amit az elmém révén átéltem az utóbbi időben.

A zenei szervezés ezúttal még bonyolultabb volt, mivel különféle tradicionális hangszereket is magunkhoz kellett szállítani a stúdióba. Tehát rengeteg repülő, vonat és autóút vezetett odáig, hogy felvegyük ezt a lemezt, de így legalább büszkén jelenthetem, hogy mindent hagyományos hangszerekkel, kompjúterektől mentesen vettünk fel.” – nyilatkozta Gautier Serre, a csapat agya.

Xathrites – tisztelet az áldozatoknak és a hősöknek

Február végén Hope Is A Mental Illness címmel jelent meg a mizantróp egyiptomi DSBM duó, a Xathrites új visszatérő lemeze. Lemezük középpontjában a mentális viselkedések, a depresszió és a reményt vesztettség pillanatai álnak, amik a világ jelen válságos helyzetében most még aktuálisabbak, mint valaha. Lemezükrő most Human Contact Is a Plague videójuk nézhető meg, mellyel a korona vírus áldozatai és hősei előtt adóznak.

Beyond – lemezelőzetes

Április 15-én Elhagyott város címmel érkezik a gyöngyösi Beyond együttes új lemeze, a GrundRecords gondozásában. A hazai underground egyik legrégebbi képviselőjének számító zenekar 1985-ben alakult meg és a hazai thrash metal mozgalom egyik úttörője volt. A ’90-es évek derekán némileg eltérő irányt vettek az ipari metal irányában, melynek szellemében 1994-ben jelent meg Tömik a fejed albumuk. Röviddel ezután feloszlottak és többszöri próbálkozás ellenére a csapatnak csak 2016-ra sikerült stabilizálnia jelenlegi felállásukat. Az időközben énekesük Para hangszál problémája miatt dallamosabb thrashre váltó zenekar elkészítette hamarosan megjelenő új nagylemezét, amelynek rövid előzetesét az alábbiakban lehet megnézni.

25. Brutal Assault – március végi bejelentések

A mai nappal is két új fellépőt jelentett be a csehországi Brutal Assault szervezői. Ezúttal a norvég Slagmaur, és a brit Voices kapott helyet, s ezzel a bejelentett fellépők 70%-ra ugrott.

A kedvezményes bérletek április 30-ig 106 € / 2.650 Kč -ért lehet hozzájutni a boltban.

25. Brutal Assault
2020. augusztus 5-8.
Josefov Erőd, Jaroměř
1914Abbath, Aerial Ruin, Alcest, Arcturus, As I Lay Dying, Asphix, Atari Teenage Riot, Author & PunisherBeast, Bell Witch, BenightedBeyond CreationBirds in Row,  Bloodbath, Brutus,Butcher BabiesCattle DecapitationCradle of FilthDark Funeral, Darkest HourDenial of God, Despised Icon, Devin Townsend, Draconis Infernum, Evoken, Excrementory GrindfuckersExhorderExhumed, Fever 333, Fleshgod Apocalypse, Front Line Assembly, Frontierer, Fueled By FireGatecreeperGod Mother, Havok, Hentai Corporation, Imperial TriumphantKatatoniaKvelertakLeprous, Life of AgonyLost SocietyManes, Mass Infection, Mayhem, Me And That ManMelt-BananaMercyful Fate, M.O.D.Municipal Waste, Myrkur, MysticumNailed to ObscurityNecrophobicNecrot, Nocturnus AD, Obituary, Ottone Pesante, Paradise LostPensées NocturnesPentagramPhilip H. Anselmo and the IllegalsPsykupPsycropticRazorRed FangRings of Saturn, Sacred Reich, Shadow of IntentSigh, Slagmaur, Soen, Soreption, Static-X, Strigoi, Suffocation, Terror, The Agonist, Toxic Holocaust, Uada, VaderValkyrjaVenom, Vitriol, Voices, Vola, While She SleepsWolves in the Throne Room, Wormrot.

Woodhawk – Heartstopper – klippremier

A kanadai riff varázslók, a Woodhawk tavaly novemberben adják ki legutóbbi lemezüket Violent Natur címmel. A lemezről most Heartstopper daluk kapott egy vadonatúj videót.

A videóban a zenekar egy megszállott rajongója rabol el minket és tart fogva házának pincéjében. Kicsit morbid a történet, aminek középpontjában a fanatizmus áll.

Jazz Sabbath – mi is az igazság…

Sokunkat megtévesztett Jazz Sabbath triójának történetével Adam Wakeman. Természetesen szó sincs egy 1968-ban alakult formációról, ami most adná ki első lemezét, stb… A Black Sabbath és Ozzy Osbourne billentyűse és másodgitárosaként is ismert zenész története szerint Milton Keanes 1969-ben rögzítette első albumát, mely végül nem jelent meg annak következtében, hogy komoly szívinfarktus miatt kórházba került. Mire felépült, addigra a dalokkal a Black Sabbath karriert csinált, saját igazát pedig nem tudta bizonyítani, egészen idáig, ugyanis előkerültek a lemez eltűnt mesterszalagjai.

A szóban forgó Black Sabbath jazz átdolgozásokkal teli albumról most a Changes daluk hallgatható meg.

Alább pedig ismét megnézhető az a dokumentumfilm, amiben Milton Keanes (Adam WakemanRobert Powell színésznek meséli el történetét több másik zenésszel együtt.

Naglfar – Vortex Of Negativity – új videó

Nyolc év után új albummal tér vissza a melodikus black metalt játszó svéd Naglfar. A banda hetedik nagylemeze május 8-án, Cerecloth címmel fog megjelenni, amiről újabb elsőként Vortex Of Negativity videójuk ismerhető meg.

A szokásos halál és rombolás.” – mondja Andreas Nilsson gitáros az új albumról.

Édes-dead – A jelszó zéró – új videó

A jelszó zéró címmel egy vadonatúj videóval jelentkezett a stoner punkos budapesti Édes-dead zenekar.

Elkészült az Édes-dead zéró költségvetésű videóklipje! Több ajánlatot is kaptunk már, hihetetlen összegekért cserébe, ám ez egy kicsi zenekar – családdal, munkával! Mindössze egy applikáció segítségével egy mobiltelefonnal készült, most, hogy így több idő akadt! A 2019-es kis album egyik dalára, a Jelszó zéróra! Sok szeretettel küldjük mindenkinek!

április 17.,
április 24.,
április 27.,
április 30.,