Weed Demon – megjelent az Ohio-i fűmesterek új albuma

Crater Maker címmel április 3-án jelent meg az Ohio-i  fűmesterek, a Weed Demon új lemeze. A 2014-ben alakult sludge/doom metalos banda harmadik albumára nyolc iszapos dagonya nóta került fel, kellemes kozmás grill aromával. Sört nyit… nagyot szív, lent tart.

Forlesen – Apokaliptikus zene apokaliptikus időkre

Április 18-án, Hierophant Violent címmel jelenik meg a hipnotikus, misztikus hangulatú blackened doom metalt játszó Forlesen két tételese új anyaga, mely a jelen apokaliptikus időkre íródott. Az alábbiakban 18 perces dal-monstrumuk a Nightbridge rövidített videó változatát nézhetitek meg.

A Hierophant Violen egy két darabból álló katartikus anyag, amely amellett, hogy egy kényes és hipnotikus élményt ad, mélyen a lelkekbe beülő pszichedelikus sötét ambient műalkotás. Egy igazi apokaliptikus zene apokaliptikus időkre.

Drown – Subaqueous (2020)

Ki ne ismerné azt az érzést, amikor egy sűrű, fárasztó nap után másra már nem vágyik, mint egy kis pihentető, magába temető funeral doomra. Ilyen eshetőségre illik bekészíteni magunknak valami igazi különlegességet, legyen szó régi klasszikusról, vagy az új generációt képviselő kiadványról. Jómagam mostanság a múltba tekingettem a legtöbbet, ami nem azért van, hogy pótoljam […]

Colpocleisis – egy új bizarr dal a brit slam death bandától

Idén már harmadik single-dalával jelentkezik a slamming brutal death metalos angol Colpocleisis. Legutóbbi daluk Slovakian Traffic Cone címmel jelent meg és az emberi aljasság, hanyatlás mélyére visz le minket, illetve igazolja, hogy ez a csapat a világ egyik legjobb slam death bandája. Többi dalaikat bandcamp oldalukról fogyaszthatjátok.

KHÔRA – Noceo – új dalelőzetes

Április 17-én, Timaeus címmel jelenik meg az atmoszférikus black metalt játszó hazai vonatkoztatású, ám helyileg Ír KHÔRA debütáló albuma.

A Timaeus Sergey Shenderovsky lenyűgöző alkotása által ihletett, több vendégzenész közreműködésével gondosan kidolgozott album, amely a black metaltól a death metalig álló szimfonikus és progresszív elemekkel van színesítve. A dalok felvételei 2017 és 2019 között történtek, és három univerzális egység által létrehozott univerzum témáját követi, ami Platón azonos című párbeszédén alapul.

A lemez harmadik előzeteseként Noceo dalukat lehet meghallgatni.

PlasticOcean – Árnyék – új klip

Megjelent a PLASTICOCEAN zenekar Árnyék című dalához készült guitar & bass playthrough  videója. A zenekar ezúttal nem egy ilyenkor szokásos kisfilmet forgatott, alkalmazkodva a körülményekhez egy gitár / basszusgitár playthrough videót készítettek a tavaly ősszel megjelent Békétlen című albumuk Árnyék című dalához.

A zenekar dobosa, Kocsis Dániel így mesélt a dalról és a videóról:  “Tavaly készítettük el az első magyar nyelvű lemezünket Békétlen címmel. A lemez sok olyan témát dolgoz fel, amit már régóta szerettünk volna “kiírni” magunkból. Az egyik kedvenc dalunk a lemezen az Árnyék, ezért mindenképpen szerettünk volna ehhez készíteni valamiféle videós tartalmat. A dal szövegét énekesünknek, Pap Gergőnek köszönhetjük. A szövegben egy élethelyzetet figyelhetünk meg két aspektusból. Az egyik nézőpontban a főhős próbál felülkerekedni a belül lakozó árnyékon, amely folyamatosan próbálja visszahúzni. A másik nézőpont pedig maga az árnyék, aki mindent megtesz, hogy elbizonytalanítsa. Tulajdonképpen, ebben a helyzetben szerintem mindegyikünk volt már, hiszen mind munkánk, mind karrierünk során rengeteg megpróbáltatással kell szembenéznünk és mindig van egy kis hang, ami azt mondja: “Mi van, ha nem sikerül?”, “Neked ez úgysem jön össze!”, és ehhez hasonlók.

Csordás Bálint nem csak basszusgitár játékért felelős, hanem a videó is az ő munkája.

Forndom – a Halál és az Élet egyesítése

Faþir címmel jelent meg a multi-instrumentalista L. Swärd által működtetett nordikus hangulatú ambinet neo-folk projekt, a Forndom harmadik nagylemeze. Ősi gyökerekig visszanyúló zenéjében a Halál és az Élet egyesítésére törekszik.

Az élet és a természet ciklusa értékes és csodálatos dolog. Születünk. Tanulunk. Élünk. Meghalunk. És halál után újabb élet vár. Amikor a világ megbukik a tél hideg és sötét megragadásával, akkor a tavasz ígéretét, hogy újból mindent megtesz, életben tartja a remény. Ez az utazás, amelyet megtettünk, és ez a “Faþir” élettartama. Megelőző, pulzáló, kontrasztokkal tele. Lelkes ellenség és tüzes bosszú, virágzó élet és buja termékenység, lelkesítő gyász és mély kín. Ilyen utat járunk az istenek irányítása alatt. Egy apa segítő keze. A bölcsesség ápolása szükségletek idején. De néha felbukkan egy áruló isten, aki halálba és kétségbeesésbe vezet minket – bár ennek is mindig alapvető célja van. Ilyen a Faþir.”

Nero or the Fall of Rome – Róma lángokban

Az olasz doom/blacker Nero or the Fall of Rome április 27-én, Beneath the Swaying Fronds of Elysian Fields címmel adja ki első lemezét, amiről most The Cross of Nero daluk szöveges videóját lehet megnézni.

A dal Nero császár tiszta őrületét és a történelem leghírhedtebb gyújtogatását írja le, amely Rómát a 64-es években a pori égette. 2000 év után az örök hatalom jelképe és a civilizáció bölcsője, ahogy azt ismertük, a Római Birodalom szíve, mint akkor most is ég.

Szijártó Zsolt – Ha felhő jön, Zsolti megy! – új videó

Egy Amerikában forgatott új videoklippel jelentkezett a Kárpátia soraiból ismert, valamint az ex-Judas Priest énekes Tim ‘Ripper’ Owensszel is turnézó Szijártó Zsolt gitáros. Ha felhő jön, Zsolti megy! című dala, melyre a videó készült a tavaly megjelent Stoppos a galaxisban instrumentális szólólemezéről való.

A 2019-ben megjelent Stoppos a galaxisban című instrumentális lemezemről egy újabb dal.  Az Amerikában élő gyerekkori magyar barátaimat, (20 év után) tavaly sikerült meglátogatni, ahol aztán bejártuk a két pólust, a nevadai  kietlen Mojave-sivatag legelrejtettebb zugaitól az őrületes Vegasig! Természetesen nem maradhatott otthon a gitár és a videokamera sem. Az út igazi stoppolás volt a galaxisban! Most a klip talán hoz egy kis szabadságot, és elrepít bennünket ebből sötét időkben kialakult szobafogságunkból!” – mondja Szijártó Zsolt a videóról.

Testament – hallgasd meg új lemezüket

Titans Of Creation címmel jelent meg a Bay Area-i thrasher legenda, a Testament új lemeze, amiről most Children Of The Next Level daluk videóját nézhetitek meg.

A lemezre 12 vadonatúj nóta került fel, ezeket itt hallgathatjátok meg.

április 30.,
május 04.,
május 08.,