Exhorder – The Man That Never Was – új dal

27 év után tavaly ősszel jelenet meg a thrash legenda, az Exhorder új albuma Mourn The Southern Skies címmel. A New Orleans-i banda hamarosan amerikai turnéra indul az Overkill társaságában, aminek apropójából új dallal jelentkezzetek The Man That Never Was címmel.

Ezt a dalt még a tavalyi nagylemezük során rögzítették, de arra nem került fel. Most egy limitált példányszámban megjelenő kislemezen jött ki, melynek B-oldalára Legions Of Death daluk koncertváltozata került fel.

Trouble – év végére új lemezt ad ki a legendás doom csapat

Kyle Thomas-szal az élén minden eddigi legsúlyosabb albumát ígéri a chicagói doom legenda, a Trouble. A legendás zenekar a napokban a Hammerheart Records-hoz igazolt, akik nemcsak teljes eddigi diszkográfiájukat adják ki újonnan, hanem egy friss nagylemez megjelenésére is leszerződtették őket. A régi albumok remaszterizált, dupla deluxe CD-ken, vinylen, kazettán és digitális formátumban látnak majd napvilágot 2020 májusától, kronológiai sorrendben. Az új lemezről egyelőre nem tudni sokat, csak annyit, hogy a tervek szerint az év vége felé kerül majd kiadásra.

A banda legutóbbi stúdióalbuma a 2013-ban megjelent The Distortion Field lemezük volt.

S.D.I. – teljesen a ’80-as évek szemete

Január végén 80s Metal Band címmel jelent meg a német speed/thrash legenda, az S.D.I. régóta várt negyedik nagylemeze, amit pontosan 31 évvel, az 1989-es Mistreated albumuk utána adtak ki. A 2014 óta újra aktív brigád utóbbi időkben nálunk is három koncertet adott, amin, és új nagylemezükön is bebizonyították, hogy továbbra is a tőlük megszokott szemét thrash-t játsszák. Lemezükről most a család központú Freeride daluk hivatalos videója nézhető meg, alább pedig az egész album végig hallgatható.

Death The Leveller – II

2016-ban alakult és 2017-ben már nálunk is bemutatkozott egy hangpróba keretén belül az ír Death The Leveller zenekar, aminek finoman szólva is illusztris társasága nagyon vegyes értékeléseket kapott. Szerintem nyugodtan támaszthatunk elvárásokat egy olyan csapat irányába, ahol Mourning Beloveth, Mael Mórdha, Primordial, Cursed Earth, Celtic Legacy tagok tevékenykednek. Főként a kevesek által ismert Mael Mórdha […]

Kicsi a bors, de erős – EP válogatás #10

Körülbelül másfél hónapra raktam ki az első EP válogatást és már a 10. résznél járunk. Ezúton és köszönöm Armand-nak, hogy segített abban, hogy így felpörögjön a sorozat, meg abban is, hogy változatosabb legyen a felhozatal. Vágjunk is bele a jubileumi részbe! Japán rohadt nagy metal ország. Azt viszont lehet kevesebben tudják, hogy milyen erős hardcore […]

Golconda – vizuális ingerek dinamikus groove-okkal és synth-központú elektronikával

A dinamikus groove-okkal és synth-központú elektronikus zenét játszó Golconda február 20-án, Eleven címmel jelentette meg első albumát, amin leginkább társadalmi és globális problémákkal foglakoznak. A lemez minden dalhoz tartozik egy videó, melyet szándékosan nem klipként aposztrofálnak, sokkal inkább vizuális ingerként vagy kiegészítő elemként, ami segít nyomatékosítani a dalok mondanivalóját.  Ezeket a zenekar YouTube-csatornáján láthatjátok.

A GOLCONDA egyszerű üzeneteket fogalmaz meg. Nem szeretjük az állatkínzókat, a műanyagot, és azt sem, hogy a karácsonyi bevásárlásban emberek halnak meg.Viszont imádjuk a kemény zenét és megpróbáljuk azt olyan attitűddel szerezni és hangszerelni, ahogyan azt teszik és tették az elektronikus zene úttörői. A projekt minden művészeti aspektusát ketten végezzük, – beleértve keverést és a videókat – ezért nem azt tartjuk fontosnak, hogy kik vagyunk, hanem a zenét és az üzenetet. Ha színpadra állunk, ott is a zene, a fény és a vizuál lesznek a főszereplők, nem az alkotók.

Winnie’s Stones – Second Skin – EP-előzetes új videó

Március 6-án érkezik a szegedi grunge-metalos csapat, a Winnie’s Stones második EP-je, amiről most Second Skin videójukat ismerhetitek meg.

A videó azért is különleges számunkra, mert teljesen csináld-magad körülmények között készült, sikerült házon belül megoldanunk az operatőri munkától kezdve a sminkesig mindent, így a közel 24 órás forgatás egy igazi hétvégi csapatépítés lett. Az ezalatt felhasznált 3 liter vér, egy tálca sör, egy tucat energiaital és a Dungaree-s barátaink toleranciája volt az a külső segítség, melyért nagyon hálásak vagyunk! A kisfilm nagy vonalakban a mindenkiben elnyomott belső démonokkal foglalkozik, illetve azzal, hogy milyen felszínes az, amit az első benyomással érzékelünk a minket körülvevő világról. A pontos értelmezés lehetőségét azonban szeretnénk meghagyni a nézőknek!

Amberjack – új dal és klip

Az egyre ismertebb és népszerűbb Amberjack májusban megjelenő második albumának második dalát mutatta meg a közönségnek az On Your Knees után: A Promised Land egy szerelmes dal lett, de nem hollywoodi értelemben, sokkal inkább „amberjackesen”. Mindenki maga döntse el, hogy vidám vagy szomorú-e valójában, de a srácok – és főleg az énekes-szövegíró Láng Vince – szerint ez egy a hosszú távollét és útkeresés után  testileg és lelkileg is beteljesült szerelemről szól.

“A szövegírásban sokszor inspirál, ha megkérdezem a dalszerzőt – jelen esetben a gitárosunkat Remete Marcellt –, hogy milyen történet társul az általa elkészített zenéhez. A legtöbb esetben erre nagyon rövid választ ad: SZEX! Én már idősebb vagyok, így ez a történet nálam szerelemmé változott. A Promised Land egy szerelmes dal, egy srácról, aki hosszabb időre külföldre költözik, pl. Angliában mosogat, vagy Irakban katonáskodik, ez nagyjából mindegy. Rájön, hogy otthonra azonban csak a szerelme mellett találhat, így hazajön és újra egymásra találnak” – mondta Vince.


A klip a SuperSize Recording stúdióban készült, ahol nemcsak a zenekar és a stáb, hanem az énekes, Láng VInce kutyusa, Georgia is aktív szereplője volt a forgatásnak, hiszen figyelmesen hallgatta a srácokat, miközben természetesen egy percre sem tévesztette szem elől gazdiját. 
Az Amberjack mozgalmas tavalyi évet tudhat maga mögött, sok koncerttel és személyi változásokkal, amelynek eredményeképpen a csapat öttagú lett: Vince és Marci, valamint  a billentyűs Budai Benjamin és a basszusgitáros Németh Csaba  mellett a dobos Moczó Martin lett az új családtag. A zenekar  második nagylemeze májusban jelenik meg Audiopsy címmel, a lemezbemutató koncert május 1-én lesz a Mika Tivadar Mulatóban, de addig is a rajongók találkozhatnak a fiúkkal a Barba Negrában április 3-án a Bikini vendégzenekaraként, előtte pedig Szegeden, március 27-én a SZERR fesztiválon.

Mimorium – az anti-kozmikus satanizmus tanításai

A ’90-es évek rideg black metal gyökerei köszönnek vissza a finn Mimorium február 21-én megjelent Blood Of Qayin lemezének dalaiból. Második lemezükön  mélyen belemerülnek a halál és a gyilkosság témájába, felfedezi a rejtélyeit, hogy a tudatába legyünk az anti-kozmikus satanizmus tanításaival. 

február 27.,