Hazzerd – Waking Nightmare – új videó

Waking Nightmare címmel mutatta be új videóját a kanadai thrash metalos Hazzerd zenekar. A videó dala a banda januárban megjelent Delirium albumáról való, ami a videó alatt teljes egészében elérhető.

Mad Robots – Tentacles – új lemezelőzetes videó

Tentacles címmel máris itt egy újabb dal a Mad Robots hamarosan érkező negyedik Pareidolia című albumáról. A korábban Room Of The Mad Robots néven működő zenekar egy éles felállás és névváltás után az áprilisi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként adja ki új lemezét.

A Tentacles című dalunk az utolsó előtti szám lesz a lemezen, az utolsó könnyed dal a szokásos album végi érfelvágás előtt. Számunkra is meglepetés, hogy mennyire befogadható, és fülbemászóan slágeres lett ez a szerzemény. Szürke kisegérből zenekari kedvenccé vált a lemezfelvétel munkálatai során. A szám amúgy korántsem olyan könnyed, mint amennyire könnyen dúdolható és énekelhető.

Talán életkorunknál is fogva már nagyobb rálátásunk, adott esetben személyes tapasztalataink vannak azzal kapcsolatban, hogy szeretteink közül az idősebb generációból néhányan útjuk végéhez érnek. Az elválás mindig fájdalmas, de talán mégis a legrosszabb, ha ez egy lassabb leépülési folyamat eredménye, ahogy kiveszik hetek, hónapok, vagy akár évek alatt a régi fény az ember szeméből, eltűnik az ismert jellem és fokozatosan magatehetetlenné válik valaki, akit majd egész életedben ismertél. A szám ennek a leépülési folyamatnak a mélyére hatol, szövegileg nem egy könnyű darab.

A szöveges videót Gerő András Péter (Kill Monday Management) készítette, és az új logónk alapmotívumaira plusz a lemezünk címére építette a látványt. A színvilág szépen alátámasztja a súlyosabb, szomorú mondanivalót, és a nagylemez borítójának színére rímel.

Mad Robots – Pareidolia
(Edge/HammerWorld)

01. peculiar ways
02. illicit ataraxis
03. aokigahara
04. iris
05. silent water
06. colors)
07. nºs
08. tentacles
09. wildfire

Helioss – neo-klasszikus balck metal kavalkád

A neo-klasszikus / szimfonikus black-death metalt játszó francia Helioss projekt április 23-án, Devenir Le Soleil címmel adja ki negyedik lemezét. A lemez  koncepcióját tekintve a vallásról, az életről és halálról szól.

A lemezre 9 vadonatúj nóta került fel, melyek tetőpontja egy epikus/progresszív, 24 perces dal, amiben a lemez összes, szám szerint 11 vendégművésze szerepel. Az új lemez szintézise mindannak, amit a Helioss a múltban eddig művelt, egyben pedig a zenéjében feltűnő új elemek kavalkádja is. Az alábbiakban három dal meg is hallgatható róla.

Nygmalion – bemutatkozik egy új dallamos death metal zenekar

A Nygmalion egy új dallamos death metal zenekar nyíregyházáról, ami a korábban 10 évig Nigromantia néven működő zenekar tagjaiból verbuválódott. A banda május 15-én, Deluminate címmel adja ki első lemezét, amiről az alábbiakban Nygmalion daluk szöveges videója nézhető meg.

Ahogy minél jobban belemerültünk az anyag írásába az új felállással, Dáviddal a fedélzeten, úgy éreztük, hogy az új lemez sem zeneileg, sem hangzásában, sem mondanivalójában nem fér bele a Nigromantia addigi világába. Ezért hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy befejezzük a Nigromantia történetét és teljesen megújulva Nygmalion-ként folytatjuk tovább. Hálásak vagyunk a Nigromantia néven eltöltött évekért és köszönettel tartozunk mindenkinek, aki eddig támogatta a zenekart.

A lemez önmagunk pillanatnyi kivetüléseit mutatja be, mind szövegileg, mind zeneileg egyaránt – egy 12 számos utazáson keresztül. Szövegvilág tekintetében egy meglehetősen személyes hangvételű anyag lett. Olyan témákat boncolgatva, melyek személyes tapasztalatokból, élményekből merítenek. Önmagunk és környezetünk, egészség, fiatalság, bénító gyűlölet, idő múlása, belső és külső változások és hasonló mélységű témakörök.

Zeneileg megpróbáltuk magunkat nem keretek közé szorítani, így egy elég sokszínű anyag született, viszont mindenképpen egy dallamos, dalközpontú és változatos metal anyagot akartunk elkészíteni. A végeredmény hol modernebb, hol old-school jellegű, a sodró dalok mellett feltűnnek lassabb témák, néhol pedig előkerülnek nyugodtabb akusztikus zenei motívumok is. Ezenfelül két instrumentális tétel is felkerült az anyagra, amit mindig is szerettünk volna megvalósítani.” – mondta Chris a banda énekes/basszusgitárosa.

Spectres – a ’80-as évek popérzékenysége

Nostalgia címmel jelent meg a Vancouver-i származású death rock, new wave, post-punk Spectres új lemeze. A banda zeneileg leginkább a ’80-as évek popérzékenységének és az elektro anarcho-punk tevékenykedik DYI stílusban. Lemezükről most When Possessed Pray videójukat ismerhetitek meg.

Az egész album itt hallgatható végig.

Black Sachbak – karantén party videó

Az izraeli crossover thrasher Black Sachbak is kénytelen volt a korona vírus miatt lemondania európai turnéját. De hogy senki nem maradjon buli nélkül legutóbbi Black Sachbak vs. The Future lemezük Party Hard Living Tight dalára csináltak egy fasza kis videót.

Nem számít, ha Korona előtt, alatt, vagy utána nyomatod. Egyet soha ne felejtsd el: ÉLNI! Élni a körülötted lévő őrület ellenére. Maradj otthon, maradj egészséges, és folytasd a partyt.

Danzig – itt vannak az Elvis feldolgozáslemez első előzetesei

Április 17-én, Danzig Sings Elvis címmel érkezik Danzig régóta tervezett Elvis Presley dalokat tartalmazó feldolgozáslemeze. A lemezre összesen 14 Elvis klasszikus nóta átdolgozása került fel, melyek közül most a One Night és az Always On My Mind kísérteties fan-made videója nézhető meg.

Már régóta tervezem ezt a feldolgozás lemezt.” – mondja Glenn Danzig. “Elvis mindig is nagy hatással volt rám. Ő egy igazi karizmatikus személy és előadó is egyben. Ezek a dalok évek alatt gyűltek össze, lazításképp néha felvettem egy-egy feldolgozást, ami most egy csokorban ki is adok. Eredetileg egy Danzig Sings Elvis EP-t terveztem, úgy 4-5 dallal, de végül az EP-ből album lett.

Ur Tid – a klasszikus svéd metal ízei

Withering Dead Life címmel jelent meg a svéd egyszemélyes black / death metal projekt, az Ur Tid második lemeze. Ahogy a lemez cím is sugallja, a számok közös témája a halál, és annak megközelítése különféle szempontból… öngyűlölet, öngyilkossági hajlam, mizantrópia és a sátáni áldozatok.  fröccsenése. A Johan Sjöblom által működtetett projekt a ’90-es évek skandináv black és death metalját fűszerezi enyhén progresszív ízekkel. Lemezének utolsó dala egy legendás Alice Cooper nótának a feldolgozása.

Sandstorm – hivatalos megjelenést kap az első EP-jük

A kanadai heavy / power metalos Sandstorm tavaly adta ki szerzői kiadásban Time To Strike debütáló EP-jét, ami most a most április 24-én Dying Victims Productions gondozásában CD-n és vinyl formátumban hivatalos megjelenést kap. A banda a ’80-as évek underground  NWOBHM vonalán mozog, ahogy azt Death Is Near videójuk is mutatja.

Time To Strike debütáló kislemezüket pedig az alábbiakban lehet végig hallgatni.

április 30.,
május 04.,
május 08.,
május 11.,