Ereb Altor – Queen Of All Seas – dalelőzetes

Szeptember 23-án új albummal jelentkezik a Bathory hagyomágyait tovább éltető viking metalos Ereb Altor. 11 dalos Järtecken címet viselő lemezükről újabb dalelőzetesként most Queen Of All Seas daluk hallgatható meg.

Abythic – gyilkos albumelőzetes

A német death metalos Abythic szeptember 11-én Conjuring The Obscure címmel szabadítja el gyilkos fűrészgép riffekkel teli második albumát, amiről most Drifting Among Shadows daluk ismerhető meg.

Kennedy – a középső ujj bemutatása

A 2012-ben újjáalakult kanadai hardcore kollektíva Kennedy a napokban mutatta be a rendőri brutalitást központba állító Blood and Soil nyers energiájú dalának videóját.

Lényegében a dal a középső ujj bemutatása a hatalmi igazságtalanság és a megfélemlítés ellen.” – kommentálták röviden.

Tresspass – Be Brave – klippreimer

A brit NWOBHM, heavy metal legenda Tresspass a tavalyi év során Footprints In The Rock címmel adta ki legutóbbi nagylemezét, melynek Be Brave dalára készítettek egy vadonatúj klippet.

Ez a dal arról szól, hogy szembenézz a félelmeiddel, bár mi legyen is az. Le kell győznöd, ki kell állnod ellenük.” – mondja a klipről Mark Sutcliffe gitáros/énekes.

Whispers In The Maze – megjelent első EP-jük

Threads Unbind címmel jelent meg a kanadai székhelyű, ám tagjai származását figyelembe véve nemzetközi felállású progresszív metalos Whispers In The Maze zenekar debütáló EP-je, ami az alábbiakban hallgatható végig.

Glutalax – új videó

Shitbusters címmel egy új videóval jelentkezett a cseh extrém goregrind metalos Glutalax. Hogy lesz e új lemezük, arról nem tudni… mindenesetre ismét meg mentenek minket a kaki embertől.

Korhadt – VTTCK (2019)

Bevallom első látásra, vagy inkább hallásra kissé kételkedve láttam neki a számomra továbbra is ismeretlen budapesti drone/noise, ambient black/doom formáció, a Korhadt második anyagának. Azonban, ahogy egyre jobban belemélyedtem VTTCK címre keresztelt 4 tételes anyagának egyfajta zord, transzcendentális sötétét matériájába, melynek témái leginkább a veszteségek és egyéb nyomorúságos gyötrelmek megéléséről szólnak, azt kell, hogy mondjam, […]

ZED – mocsaras blues metal

Volume címmel júliusban jelenet meg az amerikai stoner metalos ZED új albuma. A banda gyökerei 1998-ba nyúlnak vissza. Hosszú éveken át csak projekt szinten örömzeneként működöd, igazi bandaként viszont 2007-óta tolják mocsaras stoner – blues riffeiket. Az alábbiakban Wings Of The Angel daluk szöveges videója nézhető meg. Teljelemezük pedig kiadójuk, a Ripple Music bandcamp oldalán érhető el.

Mortiferum – monolitikus eposzok

Októberben érkezik az amerikai death-doom metalos Mortiferum zenekar első nagylemeze Disgorged From Psychotic Depths címmel. A lemez 6, a ’90-es évek finn death metal stílusában megírt sötét, monolitikus brutális eposzt tartalmaz, amikből elsőként Archaic Vision Of Despair számuk hallgatható meg.

Foscor – fehér sírkövek

Cançó de Mort címmel mutatta be új videóját az atmoszferikus progresszív/dark metalos katalán Foscor. A csapat új albuma szeptember 6-án Els Sepulcres Blancs címmel fog megjelenni a Season Of Mist kiadásában.

Az Els Sepulcres Blancs a második lépés a mi saját koncepcionális trilógiánkban, ami a 2017-es ‘Les Irreals Visions’ albummal vette kezdetét. Célunk az, hogy az élet egyes mozzanatait zenésítsük meg, és muzikális formában prezentáljuk azt az ösvényt, ami a “távol” és az “itt” között húzódik. Ebben a stádiumban fontos szerepet kapnak a vizuális témák – magyarul: mi így álmodjuk meg a jobb és szebb világot.

A lemezcím jelentése “A fehér sírkövek”, egy metafóra, ami egy “költői ágyra” utal, amihez az emberek hozzáláncolták magukat, hogy meghaljanak, aztán újjászülessenek egy jobb világban. Ajtót nyitunk az individuális elmeállapot irányába; az álmok és a képzelet világába felé; egyben menedéket nyújtunk az élőknek, akik álmok révén megváltoztathatják a világot. A lemez megalkotásához a Modernisme / Art Nouveau mozgalmakat vettük koncepcionális alapul; vagyis valódi és álombéli alapokra helyezve mutatjuk be nézőpontunkat.”

augusztus 17.,
augusztus 21.,
augusztus 22.,