Taake – lemezen is megjelenik két ikonikus albuma

November 22-én, a Dark Essence Records kiadásában lemezen is megjelennek a norvég egyszemélyes black metal banda, a Taake 2008-as Taake és 2017-es Kong Vinter albumai. A Hoest által az évek során gyilkos szenvedéllyel működtetett formáció két ikonikus anyaga, most új borítókkal, némileg felújított hangással és bonusz verziókkal lesz beszerezhető fekete és fehér vinyl változatban.

Novembers Doom – albumelőzetesek

Hamarosan érkezik a doom/death/dark metal nagymesterének, az közel 30 éve működő Novembers Doom új nagylemeze Nephilim Grove címmel. A lemezről most címadó daluk új animált videóját, illetve Petrichor daluk stúdió munkálataiba láthattok betekintést.

Consumer – egy új sludgy noise rock projekt

Az amerikai Consumer projekt két éve jött létre a Have a Nice Life zenekar két oszlopos tagjának Tim Macuga és Myke Cameron, amolyan gőz leeresztős mellékágaként. Zenéjüket analóg és elektronikus eszközökkel megtámogatott sludgy noise rocknak nevezik, melynek első terméke október 25-én, In Computers címmel jön ki a The Flenser kiadó gondozásában. Íme róla az első dal a Massive Subsidies.

Cannabis Corpse – Blunt Force Domain – új szöveges videó

Blunt Force Domain címmel egy új szöveges videóval jelentkezett a THC death metalos Cannabis Corpse. A dal a banda november  elsején “gyilkos THC-zombik közreműködésében és természetfeletti drog-mámor hatása alatt” megjelenő Nug So Vile lemezének második előzetese.

Hé, stonerek! Itt egy újabb provokatív jam az új, Nug So Vile albumról! Ez egy gyors szöveges videó, ami kielégít minden “weed-metalra” vágyó delikvenst. Ezt a csodálatos videót a My Good Eye Visualsközreműködésében készítettük el!

Alunah – Hunt – újabb előzetes dal

Október 11-én Violet Hour címmel érkezik a brit pagan doom/stoner Alunah új nagylemeze. A banda albumának újabb előzetesként most Hunt dalukkal lehet megismerkedni.

A Hunt korábbi stílusunkra épül, de ahogyan kibontakozik, saját entitásává válik. A lemez írása közben vált világossá számomra, hogy ez az album teljesen eltérő dinamikák uralkodnak majd.” – mondta Dan Durchmore basszusgitáros.

Courtesans – súlyos depresszióval küszködő egyszarvúak

Better Safe than Sober címmel november 5-én egy új mini-albummal tér vissza a brit dream-pop/doom lány csapat a Courtesans.

Tudjuk, hogy hosszú idő telt el azóta, hogy hírekkel szolgáltunk a Courtesans háza tájáról. Sok üzenetet, kérdést kaptunk az utóbbi időben bandánk aktualitásait, sorsát illetően, aminek nagyon örülünk, mivel így tudjuk, hogy vannak, akik nem szarnak le minket. Az egyenes válaszunk: igen, még mindig együtt vagyunk! Sok dolgot kellett helyre hoznunk, mind zenei, mind pedig személyes tekintetben. Most már látjuk a fától az erdőt és a fényt az alagút végén, méghozzá minden eddiginél fényesebben. Köszönjük mindenkinek, aki érdeklődik és támogat minket ezekben az időkben is. Annyit még mindenképpen tudnotok kell, hogy jelenleg azzal vagyunk elfoglalva, milyen módon dobjuk piacra új dalainkat, és hogyan vágjunk ismét bele a koncertezésbe. A következő bejelentésig már nem kell ennyit várnotok.” – adták hírül.

A súlyos depresszióval küszködő egyszarvúak új albumukról elsőként Feel The Same és Mesmerise dalaik hivatalos videója nézhető meg.

Hellrune – egy új extrém metal projekt

Az orosz Hellrune egy új szimfonikus extrém metal projekt, amit multi-instrumentalista Roman Arsafes (Arsafes, Kartikeya, Above The Earth) hívott életre. Négy dalos bemutatkozó EP-je szeptember 24-én jelenik meg Seventh Within címmel.

A lemez minden dalában Arsafes énekel és játszik valamennyi hangszeren. Vendégként pedig olyan előadók szerepelnek rajta, mint William Graney nagyzenekari komponista, Chela Rhea spoken word” előadó és Alexandra Sidorova kórus-vokalista. Műveiből elsőként a 7 perces Red Stone Ziggura hallgatható meg.

Insomnium – Heart Like A Grave – klippremier

Október 4-én Heart Like A Grave címmel érkezik a finn dallamos death metalt játszó Insomnium nyolcadik nagylemeze, amiről most a címadó daluk a Koli Nemzeti Parkban készült  lenyűgöző képű videója látható.

A banda november 26-án nálunk is bemutatja új albumát.

Insomnium – Heart Like A Grave
(Century Media)

01. Wail Of The North
02. Valediction
03. Neverlast
04. Pale Morning Star
05. And Bells They Toll
06. The Offering
07. Mute Is My Sorrow
08. Twilight Trails
09. Heart Like A Grave
10. Karelia

Mizmor- elfogadni saját helyed

A portlandi egyszemélyes doom/black metalos Mizmor az élet abszurditásának érzelmi feltárásán dolgozik 2012 óta. Dalaiban az ösztönzésszintjére viszi az egyéni ént, hogy elfogadja jelen helyzetét, valamint hitét az öngyilkosság és az élet kaotikus univerzumának mérlegén. Négy tételes Cairn című albumán mi is bejárhatjuk saját utunkat.

szeptember 17.,
szeptember 18.,