Venomous Concept – Új EP-t adtak ki

Az amerikai all-star hardcore / grind punk Venomous Concept tagjai tavaly nyáron megjelent Politics Versus The Erection albumuk óta nem igazán csak henyéléssel töltötték az idejüket. A csapat Deep Thinking in Deep Times címmel most egy új EP-vel jelentkezett, amire Deep Wow, Davie Bowie, a Black Flag és a Halo of Flies egy-egy dalának az általuk átdolgozott változatát tették fel.

Monastery – Megjelent a 2003-as minialbumuk új változata

Megjelent a hazai death metalos Monastery zenekar 2003-as Fuck This World című minialbuma újra masterelt változatban, új borítóval. A master munkálatai most is a soproni MD stúdióban Smici segítségével zajlottak. A CD megrendelhető a csapat facebook oldalán privát üzenetben.

További információ, hogy a csapat áprilisban kezdi meg új albumának munkálatait.

The Grand Astoria – From the Great Beyond ’EP (2020)

A Kamille Sharapodinov (Legendary Flower Punk,  Organic Is Ornagic, Slovo Mira) zenei ötletgazda vezette The Grand Astoria zenekart nyugodt szívvel nevezhetjük az orosz pszichedelikus heavy/stoner fuzzok nagymesterének. A zenekar 2009-es megalakulása óta, mondhatni évről-évre szédítő mennyiségű EP-t, lemezt és koncert anyagot adott ki. Igaz náluk inkább az EP-ken van a hangsúly, de az ő ötletességük, […]

Slift – az ismert világ peremén

Ha van olyan nagylemez a tavalyi évből, ami a külsőségével varázsolt el, akkor az a Slift nevű francia trió bemutatkozó dupla lemezének, az Ummonnak a kiváltsága. A zenekar a free jazztől a krautrockon át mindent magába szívott a 70-es évekből, hogy azt sajátos sci-fi világok felhasználásával, improvizációkkal megtoldva a kerek egészként adja ki magából ezen a lemezen. Az emlegetett borító pedig a méltán elismert Philippe Caza munkásságát dicséri, mivel a több oldalon is megcsodálható alkotás nagyon jól szemlélteti számunkra a világegyetem még fel nem fedezett szegletét, ahol jégóriások vívják csatáikat a planéták gyűrűin egyensúlyozva. Érdekesség, hogy a rajzból több verziót is szerezhetünk annak megfelelően, hogy milyen hanghordozón jutunk a dalcsokorhoz.

Persze nemcsak a látvány miatt vettem elő ezt a 2020-as kiadványt, amit érdemes pótolni kimaradás esetén, hanem mert tovább bővítették az életútját egy friss videóval, ami a Thousand Helmets Of Gold című dalhoz készült.

Celestial Season – Black Water Mirrors – új single-dal

Tavaly ősszel jelenet meg a holland death/doom metalos Celestial Season legutóbbi albuma The Secret Teachings címmel, amivel 20 év után tértek vissza bánat zenék színterére. A csapat most egy új single-dallal jelentkezett Black Water Mirrors címmel, mellyel a Deciben Magazin Flexi sorozatát gazdagították.

Decibel Magazine · Celestial Season “Black Water Mirrors” (dB124)

Disowning – addig üsd a vasat…

Egészen brutális anyaggal debütált 2019-ben a nemzetközi összefogás eredményeként született Disowning zenekar, a Human Cattle szélvészgyors aprítása bizosan meg is találta a maga közegét. Azóta viszont hallgat a zenekar, a vírus miatt az őrült koncertekről is le kellett mondaniuk. A zenekar háza táján azonban már elkezdődtek a munkálatok a folytatást illetően, aktívitásuknak pedig úgy akartak hírt adni, hogy a debüt lemez egyik dalához készítettek nekünk egy videót. Ha kimaradt a Human Cattle, akkor ez meghozhatja a kedveteket egy jó kis aprításhoz…

Haunt – In Our Dreams – lemezelőzetes dal

Beautiful Distraction címmel április 2-án érkezik a Trevor William Church (Beastmaker) vezette ikergitáros felállású klasszikus heavy metalt játszó Haunt új album. A 12 dalos lemezről elsőként az In Our Dreams szöveges videóját nézhetitek meg. A dalról Church így beszélt:

Az In Our Dreams egy szerelmi ének sötétebb oldala. Amikor napjaink végéhez közeledünk, milyen lehet a búcsú? Eddigi életünk és időnk minden pillanata egy hosszú álomban van megosztva.”

Thrashera – Não Gosto! (2020)

A brazil Thrashera borítója és neve nem hagy kétséget affelől, hogy milyen zenével állunk szemben . A csapat már több mint tíz éve formálódik és tevékenykedik ezen a néven, de tagjai már régóta ismerik egymást különböző formcáiók révén is. Nem vita, régi underground arcok sorakoznak fel a zenekarban, akik a death metaltól a fekete fémig már mindent kipróbáltak. […]

Witherfall – Hallgasd meg új lemezüket

Curse of Autumn címmel március 5-én jelent meg az amerikai progresszív metalos Witherfall harmadik albuma, amihez …And They All Blew Away címmel egy új videó is készült.

A teljes lemez itt hallgatható végig.

Elhunyt a svéd death metal színtér legendás alakja LG Petrov

49 éves korában elhunyt a svéd death metal színtér egyik legendás alakja Lars-Göran Petrov. Az Entombed ex-frontembere, az Entombed A.D. és a Firespawn énekesének tragikus halálhírét az Entombed A.D. jelentette be a Facebook oldalán. Tavaly nyáron derült ki, hogy LG Petrovot epevezetékrákkal kezelik, de sajnos már akkor tudni lehetett, hogy nem gyógyítható.

Lesújtva, a legmélyebb szomorúsággal jelentjük be, hogy szeretett barátunk, Lars-Göran Petrov örökre eltávozott. Fivérünk, vezetőnk, énekesünk, a Chief Rebel Angelünk a múlt éjjel egy újabb útra indult. Hihetetlen barát volt (továbbra is az! ), egy olyan személy, aki rengeteg emberre volt hatással, a hangjával, a zenéjével, a karakterével és a különleges személyiségével annyi sok életet változtatott meg. LG mosolya örökre a szívünkben marad. Amikor megkérdezték egy interjúban, hogy szíve szerint mit íratna fel a fejfájára, mi a hagyatéka, azt mondta: ‘Sosem fogok meghalni, az sosem fog meghalni’. És így is van. Mindig élni fogsz a szívünkben.

R.I.P. LG Petrov

április 03.,
május 04.,
május 05.,