Gojira – a hónap végén jön a lemez

A kétszeres Grammy-jelölt Gojira 2021. április 30-án csap újra a húrok közé várva-várt hetedik albumán. A francia heavy metal banda 2016 óta nem adott ki lemezt, viszont megérte a várakozás, a Fortitude ugyanis egy igazán ütős anyag lett. A súdióalbum olyan dalgyűjtemény lett, amely arra ösztönzi a hallgatót, hogy képzeljen el egy új világot, majd valósítsa meg azt.

Az együttes tavaly augusztusban szellőztette meg az új lemezt, az albumfutár Another World pedig annyira jól sikerült, hogy a rajongók azonnal az első helyre szavazták a Revolver magazin által készített „2021 legjobban várt albumai” listán. A Fortitude 11 vérbeli Gojira dallal kecsegtet, amiről újabb előzetesként máris itt van Into The Storm daluk szöveges videója.

Sweet Oblivion – Megjelent a második lemez

Relentless címmel megjelent és végig is hallgatható a Queensryche egykori, az Operation: Mindcrime jelenlegi énekese, Geoff Tate vezette progresszív metalos Sweet Oblivion projekt második lemeze. A lemez ezúttal egy teljesen új felállással készült el Aldo Lonobile (Secret Sphere, Archon Angel, Timo Tolkki’s Avalon) gitáros, zeneszerző és producer vezetésével. 

Vénen – Tantra – Új lemezelőzetes dal

Parameśvara címmel április 26-án jelenik meg az anti-modern, ambient black/doom metalt játszó Vénen  projekt új lemeze. Új albumuk témája egy rituálisabb koncepciót rejt magában, mely a Saivizmus tradíciójával foglalkozik. Ennek második előzeteseként Tantra dalukkal ismerkedhettek meg.

Egy újabb Vénen szertartást ajánlunk figyelmetekbe. A Tantra a mágikus kultuszokba visszanyúló tantrikus hagyománynak szentelt dalunk. Végső soron a Tantra titkos tanai is a tiszta tudat állapotához való visszatérést célozzák. Mint a legtöbb hagyományban, a végső valóság mélyebb tudásához és bölcsességéhez, itt is egy a tant realizált tanító vagy guru képes hozzá segíteni.

A lemez a hazai underground kiadó, a Metal Ör Die, valamint a brazil Hammer Of Damnation kiadók közös kiadványaként lát napvilágot 500 darab számban megjelenő CD formájában. Az új lemez kapcsán a zenekarral készült interjúnkat itt olvashatjátok.

Baalberith – Manhunt (2021)

Figyelem, figyelem! Közhírré tétetik, hogy ez év március havának 25. napján a Gonosz újra testet öltött! Ezúttal a lengyel Baalberith hívta életre őt, lelkének részeit első lemezének hét sötét, masszív black/death metallal átitatott tételébe ötvözve. A zenekar 2015-ben történt megalakulásának alkalmával az alvilág egyik legkegyetlenebb démonjáról nevezte el magát. Baalberith-et a mitológiában szokás a ’Paktumok […]

Acid’s Trip – Just A Man – új videó

Strings Of Soul címmel május 7-én jelenik meg a svéd hard rocker Acid’s Trip debütáló lemeze a Heavy Psych Sounds kiadásában. A csapatot Acid, a Honeymoon Disease egykori gitárosa hívta életre 2019-ben, hogy az elképzeléseinek megfelelő gitár-centrikus hard, garázs rock’n’roll-t játszanak. Lemezük újabb előzeteseként Just A Man videójukat nézhetitek meg.

SkyEye – Constellation – klippremier

A szlovén heavy metalos SkyEye zenekar június 25-én, a Reaper Entertainment gondozásában adja ki második nagylemezét Soldiers of Light címmel. Lemezükről máris itt Constellation videójuk premiere.

A banda új lemeze kapcsán kiadott egy hivatalos közleményt, ami így szól:

Nagyon boldogok vagyunk, hogy két évnyi kemény munka immáron beérett, egy 57 perces heavy metal-eposz formájában. Elkészült tehát második albumunk, a Soldiers of Light! Ahogy azt a régi mondás tartja: “sose cseréld le a győztes lovad”… Ezért döntöttünk úgy, hogy ismét egyesítjük erőink producer-hangmérnökünkkel, Grega Smola Crnkovič-csal, aki debütáló albumunk, a ‘Digital God’ munkálataiból is nagyrészt vállalt. Ezúttal az volt a célunk, hogy zenénk hangzása epikus és modern legyen, de ne vesszen el dalaink eredeti lelke, a rock ‘n’ roll metal-oldala; ne legyen túlgondolt, túlfényezett az album. Ez – hála a nagyszerű Gregának és Boban Milunović  maszter-mesternek minden tekintetben össze is jött! Nyolc komplett dal és két instrumentális szám került fel a lemezre, de minden egyes nótának megvan a maga története – ezek különféle témákat ölelnek fel. Szó van például egy aszteroidáról, ami a Föld felé közelít (Detonate), egy gyerek-molesztáló, pedofil papról (Son Of God), illetve Csernobil nukleáris katasztrófájáról, ami egy epikus, 15 perces dalban elevenedik fel. A lemezborítót a címadó Soldiers Of Light dal koncepciójára alapoztuk, és Aleksandar Živanov segítségét vettük igénybe a kivitelezéshez, mivel tisztában voltunk az ő munkásságával a Metaldays fesztiválok ügyében. Elküldtük neki a dal szövegét némi instrukcióval; a végeredménybe pedig azonnal beleszerettünk. Egy igazán erőteljes és szimbolikus művet adott ki a kezéből Aleksandar, egyfajta pozitív energia-áramlás észlelhető az illusztráción. Sajnos azt látjuk, hogy manapság az igazság haldoklik; a világ darabjaira hullik; az emberek pedig megosztottabbak, mint valaha. Ezért szükség van arra, hogy visszahozzuk a fényt az életünkbe. A SkyEye fáklyája ég a sötétben; célja, hogy zene révén újra kivezesse az embereket a fénybe. Rettentően büszkék vagyunk erre az albumra, és alig várjuk már, hogy Ti is hallhassátok a végeredményt!

The Cure könyv a Cser Kiadónál

Lol Tolhurst, a The Cure alapítótagja memoárjában részletes betekintést nyújt a zenekar történetébe, a kocsmakoncertektől egészen a gigantikus stadionturnékig. Lol, amellett hogy megvilágít egy sor a rajongók elől eddig rejtve maradt részletet, elmeséli saját pokoljárását is. Kegyetlen őszinteséggel beszél családi tragédiákról, függőségről és egy örök barátság legsötétebb pillanatairól is. A könyv negyven év történetét dolgozza fel, és körbejárja az egész világot Dél-London reménytelen utcáitól a Mojave-sivatagon át a megváltást hozó éjszakáig Hawaii tengerpartján. A CURED egy időtlen zenekar portréja és egy küzdelmes, de végül beteljesedett életút krónikája.

Tinédzsernek lenni mindig szívás, de különösen az, ha egy Crawley nevű porfészekben vagy kénytelen felnőni. A hetvenes-nyolcvanas években, Margaret Thatcher kormányzása idején rengeteg fiatal érezte úgy, hogy semmit sem tartogat neki a jövő. A feszült légkörben, durva megszorítások közt porondra lépő új generáció magasról tett a tradíciókra, és elutasított mindent, ami hétköznapi. Kezdetben csak London utcáit lepték el az irokézfrizurás kamaszok, de hamarosan országossá nőtt a punkmozgalom, és a friss zene kitörölhetetlen nyomot hagyott a világon. Az új stílus és a lázadás szele végül elérte Crawleyt is, ahol három fiatalember úgy döntött, maguk mögött hagyják a külvárosi dögunalmat, és saját kezükbe veszik a sorsukat. Így született a korszak egyik legünnepeltebb, legsikeresebb és szinte vallásos áhítattal körülrajongott zenekara: a The Cure.

Az április 26-án megjelenő könyv 25% kedvezménnyel előrendelhető a Cser Kiadó webáruházában.

Forgetmenot – Ismerd meg az Undertaking egykori frontemberének új projektjét

Az egykori hazai underground thrash legenda, az Undertaking énekes/gitárosának Killan György által működtetett Forgetmenot a napokban mutatta be Victim Of The Night dalának videóját.

Killan György az Undertaking előtt a Metal Corpus zenekar tagja volt, illetve Killan néven egy egyszemélyes projektet is csinált. A több évtizede Kanadában élő zenész korábban elmondta, hogy inkább a flamenco zene áll közel hozzá, de az sem kizárt, hogy a jövőben ismét a keményebb zenék világa felé fordul. Úgy néz ki, ez az idő most elérkezett.

A Forgetmenot lényegében Killian egyszemélyes formációja, a Victim Of The Night pedig már a második dala az eredetileg 1996 készült Diarrhea tavaly újra rögzített változata után. A dalban dobok kivételével, amit Daniel Gallardo kezelt, mindent hangszert ő játszott fel.

25. Brutal Assault – 2022-re halasztva

A mai napon hivatalosan is bejelentésre került, hogy a 2021. augusztus 10-14-re halasztott 25. Brutal Assault újabb egy évet csúszik. A halasztott időpont: 2022. augusztus 9-13.

A lehetőség: A jegy megtartása, amely automatikusan érvényes a 2022-es felvonásra. Ezzel támogatva a szervezők munkáját is

B lehetőség: jegycsere rajongóktól-rajongóknak, amit hivatalosan ezen a felületen lehet megtenni: https://brutalassault.cz/en/xchange

C lehetőség: A jegyek visszaváltása, és pénzvisszafizetés a Brutal Assault-oldalán: https://brutalassault.cz/en/refunds

King Of Asgard – Kvikr új – videó

Május 28-án ötödik albumát adja ki a svéd viking/melo-death/black metalos King Of Asgard. Svartrviðr című lemezükön továbbra is fenntartják az egyen súlyt az ősi eposzok és a zord melódiák között, amit korábbi albumuk a Taudr (2017) epikus sötét és komor vonalán elkezdtek. Lemezük újabb előzeteseként Kvikr daluk videóját nézhetitek meg.

május 05.,
május 20.,