Brothers of Metal – Chain Breaker – új klip

A svédországi Falunból származó heavy/power metalos Brothers of Metal új klipet készített az egy éve megjelent Emblas Saga lemezük Chain Breaker dalához. A dal témája a Gleipnir (egy törpök által kovácsolt varázslatos kötél, ami olyan vékony volt, mint egy selyemzsinór, de senki a világon nem tudta elszakítani), ami a skandináv mitológiában szereplő óriás farkast, Fenrirt tartotta fogságban.

Monolord – Új EP

I’m Staying Home címmel január 14-én adta ki új két dalos kislemezét a svéd doom metalos Monolord. EP-jükre egy erőteljes riffekben gazdag szerzeményük, melyet még No Comfort albumuk felvétele idején írtak, valamint egy koncertnótájuk (The Bastard Son) került fel.

Mork – Arv – klippremier

Katedralen címmel március 5-én jelenik meg a ’90-es évek black metalját tovább éltető norvég Mork ötödik albuma, olyan vendégek közreműködésével, mint Nocturno Culto (Darkthrone), Dolk (Kampfar) és Eero Pöyry (Skepticism).

Arra az ösvényre, amelyet az első albumtól a jelenig bejártam, nagyon is szükségem volt, hogy megtalálhassam önmagam és a Mork identitását is. Az új albumon mindaz megtalálható, amit én elvárok egy lemeztől, groove-ok, nyers jelleg, grandiozitás, szomorúság, szépség és erő. Nincsenek szabályok, leszámítva azt, hogy miközben alkotok, reagáljak mindenre, ami előbukkan a fejemből és a lelkemből.” – mondja Thomas Eriksen a projeket működtetője.

A lemezről elsőként Arv dalának videója nézhető meg, amiről így beszélt:

Az Arv volt az első dal ezúttal, amelyhez megírtam a szöveget és rögzítettem az éneket. Egy nagyon személyes tétel, igazán súlyos, lassú és van groove-ja is a melankolikus dallamok mellett. A videót a szülővárosom, Halden fölé magasodó, fenséges és impozáns Frederiksen erődben forgattuk.

Detoxi – EP előzetes

In Laughter címmel március 12-én fog megjelenni a kaliforniai post-punk, deathrock, horrorpunk Detoxi új három számos kislemeze, mely a 2019-ben megjelent First Flesh folytatása lesz. A három dal ugyanis a lemezzel egy időben született, de az időközbeni globális járványhelyzet miatt csak most nyerték el végleges verzióikat és formájukat, amikből kettő már most meg is hallgatható.

Aborym – Hamarosan új album

Az olasz ipari metalos Aborym február 12-én adja ki új albumát Hostile címmel a Dead Seed Productions gondozásában. Lemezük felvezetőjeként Radiophobia videójukat nézhetitek meg, amely a csernobili tragédiával foglalkozik.

Lemezük dalait 2018 és 2020 között születtek, végleges formájukat pedig a Covid-19 karantén időszaka alatt nyerték el Andrea Corvo kezei alatt.

Aborym – Hostile

(Dead Seed Productions)

 1. Disruption
2. Proper Use Of Myself
3. Horizon Ignited
4. Stigmatized (Robotripping)
5. The End Of A World
6. Wake Up Rehab
7. Lava Bed Sahara
8. Radiophobia
9. Sleep
10. Nearly Incomplete
11. The Pursuit Of Happiness
12. Harsh And Educational
13. Solve Et Coagula
14. Magical Smoke Screen

Coffins – Egy közel két órás válogatásanyagot adnak ki

Egy közel két órás, két CD-s szörnyeteggel foglalja össze elmúlt 20 évét a japán extrém death/doom metalos Coffins. A Horror Pain Gore Death Productions által január 22-én megjelenő 24 dalt tartalmazó Defilements válogatásanyagukat a banda énekes/gitárosa Uchino állította össze. Korai EP-s dalaik mellett helyt kaptak feldolgozás dalaik, valamint eddig sosem hallot koncert felvételeik is, amikből máris itt van három dörrenet.

Legio Sergia – Through The Fire with Closed Eyes (2020)

Vannak bizonyos előjelek, amelyek következtében nekilátok egy-egy anyagot tologatni, halogatni, mígnem minden mindegy alapon neki nem ugrok. Ilyen kézzel fogható előjel volt a Legio Sergia esetében a nemrég meghallgatótt Our Freedom Ep, amit kvázi bónuszként kaptam a csapat debütálása mellé. A kazetta formábumban lepörgetett pár dal (igazság szerint tényleg kettő, valamint azok instrumentális verziója) nem […]

Belushi Speed Ball – A Bolygó kapitánya sem állíthat meg minket

Január 21-én érkezik az amerikai crossover thrashers Belushi Speed Ball dupla EP-je, mely a Stella 1 & Stella 2 címet viseli. Dupla kislemezükre összesen nyolc dal kerül fel a bandától megszokott  fél-apokaliptikus, könnyed humorral fűszerezve. Természetesen a vicc mellett komoly üzeneteik is vannak dalaiknak, melyekkel a környezetszennyezésre, az emberi kapzsiságra és más emberi tényezőkre hívják fel a figyelmet.

Készüljetek, mert sem a Szenátor Diablo, sem a Bolygó kapitánya nem állíthat meg minket!” – üzenik.

The Cult Of Destiny – Coming From The North – új videó

Coming From The North címmel mutatta be új szöveges videóját a klasszikus old-school heavy metalban utazó norvég The Cult Of Destiny zenekar. A The Carburetors és a Chrome Division tagjai alkotta csapat tavaly novemberben jelentette meg 12 dalos debütáló lemezét saját kiadásban.

Lemezükre bónuszként felkerült a KISS legendás nótájának az I Was Made For Lovin’ You feldolgozása. A hozzá készült videót itt láthatjátok.

február 06.,
február 24.,
március 11.,