Obsolete – Hallgasd meg első lemezüket

Animate/ /Isolate címmel jelent meg a technikás death/thrash metal vonalán mozgó amerikai Obsolete zenekar első lemeze. Ha szereted a ’80-as, ’90-es évek kísérletező metal vonalát, azon belül pedig a Cynic agyasabb, összetettebb témáit az alábbi lemez dalai is emlékezetes pillanatokat fognak szerezni.

Whorediezel – Whorediezel (2016)

A napokban írtam, az általam a hazai stoner rock gurujának tekintett Aiwass Urania projektjének legutóbbi anyagáról, most pedig a vele párhuzamosan futó, hagyományosabb doom / stoner vonalú, experimental acid rock hatású Whorediezel projektjének 2016-os albumát veszem elő. Mint, ahogyan azt az Urania kapcsán is írtam, Aiwass kísérletező zenei projektjeivel, s egyedülálló zenei irányvonalával, hangulatával, filozófiailag és […]

Tooth and Claw – Egy új amerikai hardcore metal formáció

Az amerikai hardcore metalvilág krémjét felsorakoztató Tooth and Claw nevű banda május 21-én Dream of Ascension címmel adja ki bemutatkozó albumát a Good Fight Music gondozásában. A világjárvány kitörésének ideje alatt alakult csapatban olyan nevek tömörülnek, mint Scott Crouse (Earth Crisis), Daniel Austin (Die Young), James Chang (Undying, Catharsis, Sect) és Cameron Joplin (Magnitude). Lemezükről az alábbiakban három videójuk nézhető meg.

Graveripper – EP előzetes

Június 4-én Radiated Remains című EP-jével hajtja végre első pusztító erejű nukleáris támadást az Indianapolis black-thrashers Graveripper. A banda 2018 óta létezik, zenéjük pedig a német thrash hulláma, a korai norvég black metal, valamint a black ‘n’ roll poszt-elegyéből állt össze. Hat dalos EP-jükről elsőként Atoms Divide daluk savfürdőjében mártózhattok meg.

The Vintage Caravan – Hallgasd meg új lemezüket

Monuments címmel április 16-án jelent meg az izlandi vintage hard rocker The Vintage Caravan ötödik lemeze, amiről Can’t Get You Off My Mind daluk kapott vadonatúj videót.

Eddig ezen a lemezen dolgoztunk a legtöbbet és hittel hisszük, hogy ez lett az eddigi legjobb munkánk. A legendás izlandi stúdióban, a Hljóðritiben készültek a felvételek a tavalyi tél legviharosabb időszakában. 22 napon át, megállás nélkül melóztunk ott, szinte éjjel és nappal. Mázlink volt, mert éppen be tudtunk fejezni mindent, mielőtt beütött a világjárvány. Miután legutóbb Ian Davenport producerrel tudtunk stúdiózni, most már kényelmesen és inspirálva voltunk képesek új szintre emelni az anyagot, hangzás, hangulat és a dalírás szempontjából is. Óriási volt, hogy mennyi mindennel tudtunk kísérletezni ezúttal, és egy meglehetősen változatos dalgyűjtemény lett a végeredmény.” – nyilatkozták új lemezükkel kapcsolatosan.

Seth – Les Océans du Vide – új videó

Május 7-én a Season Of Mist érkezik a francia black metalos Seth hatodik nagylemeze La Morsure du Christ  címmel. Lemezük koncepciójában a kereszténység végét jósolják meg, amiről máris itt van újabb videójuk a Les Océans du Vide.

Lemezborítójukon a párizsi Notre-Dame tragikus pusztulásának állít emléket, amivel kapcsolatosan a korábbiakban így nyilatkoztak:

Huszonhárom évvel első lemezünk, a Les Blessures de L’Ame után a világ még messzebbre került a vallástól és a spiritualitástól. Borítónk festménye, melyen a párizsi Notre Dame végzete látható, a kereszténység végét is jelképezi.

Seth – La Morsure du Christ 

(Season of Mist)

1. La Morsure du Christ
2. Métal Noir
3. Sacrifice de Sang
4. Ex-Cathédrale
5. Hymne au Vampire
6. Les Océans du Vide
7. Le Triomphe de Lucifer

Molto – szöveges videó Debrecenből

A Molto 2017-ben alakult, Katona Péter (ének), Patai Károly (gitár), Plank Károly (basszusgitár) és Szilágyi István (dob) felállásával Debrecenben. A zenekar jelenleg a harmadik lemezén dolgozik, amiről ugyan még nincs sok információ, de csapat körüli csendet most egy szöveges videóval törték meg, ami még az előző lemezükhöz kapcsolódik. Szilágyi Pisti, a modern groove metal csapat dobosa küldte a hírt:

“Elkészült legújabb szöveges videónk, amely a 2020 márciusában megjelent Kontroll című lemezünkről, a Nincs tovább c. dalra.”.

 A Kontroll meghallgatásához válaszd az alábbi linkek valamelyikét:

https://www.deezer.com/hu/album/132945122
https://music.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_lIutNnFv6auZCnwkEAODVgw4p6SjIZ1vU
https://play.google.com/music/preview/Bmmuhw4tpet3t4owmxjof7kshwu?u=0#

Ghost Iris – Lemezelőzetesek

A technikás vonalú, groove alapú metalcore-ban utazó dán Ghost Iris május 7-én Comatose címmel adja ki új albumát. Albumuk főbb témái az emberi hiúság, a társadalmi megtévesztések és a felelősségvállalásról szólnak. Íme néhány videó róla.

Caliban – nICHts -klippremier

nICHts címmel egy vadonatúj dallal és videóval jelentkezett a német metalcore csapat a Caliban. A banda május 14-én a Century Media Records kiadásában jelenteti meg 12 stúdióalbumát, ami a Zeitgeister címet viseli.

május 05.,
május 20.,