Women of Doom – Various Artists (2020)

Women of Doom címmel a Blues Funeral Recordings és a Desert Records közös kiadásában jelent meg az a 10 tételes válogatáslemez, amin női-frontos tradicionális, stoner és okkult doom zenekarok egy-egy dala szerepel. A válogatás lényege, hogy megmutassák a nők előnyös, művészi és misztikus szerepét ebben a zenei érában, amihez erősen kötődik a boszorkányság, a szexualitás és maga a női […]

Behemoth – megjelent az új EP-jük

A Forest címmel ma jelent meg a Behemoth új EP-je, a mire a Niklas Kvarforth (Shining) közreműködésével készültcímadó címadó The Cure feldolgozásdaluk mellé két vadonatúj nóta is felkerült.

This Calling – hallgasd meg első lemezüket

Methods Of Protest címmel jelent meg a budapesti old-school hardcore metalos This Calling első albuma. A zenekart 2018-ban alapította Bödecs András (The Idoru, Poison Alley, New Dead Project), Fellegi Ádám (Newborn, The Idoru, Bridge To Solace, In Lak’Ech), és Herczeg László (Sedative Bang, Sunday Fury, Magma Rise) azzal a céllal, hogy leróják tiszteletüket a ’80-as, ’90-es évek hardcore-zenéje előtt, valamint belegyúrják mindazt, ami tinédzser koruk óta zeneileg hatott rájuk. Ennek az eredménye lett 11 dalos első lemezük, ami az alábbiakban hallgatható végig.

A dalok első hallásra egyértelműen magukban hordozzák a kötelező, definitív hardcore-elemeket, rövidek, villám gyorsak, belemásznak a hallgató arcába, azonban András énekhangja, az ultra dallamos refrének, kórusok zeneisége még minket is meglepett, de szerintünk egy átlag Bon Jovi-rajongónak is kikerekedne a szeme.” – mondja  a lemezről Fellegi Ádám.

A lemez limitált példányszámban színes bakeliten az AAA projektől rendelhető meg,  a rendeléseket a nyár folyamán postázzák. Digitálisan pedig a zenekar bandcamp oldaláról letölthető.

Witnesses – a tenger pestise

Doom II címmel május 31-én érkezik a multi-instrumentalista Greg Schwan vezette kísérletei, folk hatású ambient dark-doom projeket a Witnesses új albuma.  Az album hat dalból áll, melyek a tenger szülte pestist indítják el a földet. Íme az első az On This Black Ocean.

Atomic Drop – a ’80-as évek thrash metaljának hatásai

A ’80-as évek thrash metalja ihlette egyszemélyes amerikai thrahs n black formáció az Atomic Drop a múlthónap végén Mid​-​Card Purgatory címmel adta első albumát. A multi-instrumentalista Lucas “BadNews” Taylor által 2018-óta működő zenekar a black metal és a nagy sebességű speed, valamint a thrash metal foszlánygitárosok hatásaival vértezte fel debüt-albumának dalait.

Eyeless In Gaza – gondolatokat a pusztításról, amik egy új kezdetet is adnak

A Eyeless In Gaza egy örmény származású atmoszférikus funeral doom death metalt játszó egy személyes zenekar, aki zenéjben különféle stílusok egyesítését révén új betekintést adna a műfaj számára. Act I: The Protagonist címet viselő debütáló lemezének tragikus monológ előadásmódjában mesterien egyesítik az epikus temetői gyász és sötét amibent hangulati képeket, melyeket az akusztikus gitár lágyságával szelídítenek varázslatos dallamokká. Lemezének minden dala egy személyes élmény színpad, mely egzisztenciális gondolatokat tartalmaz a pusztításról, mint egy új kezdet ötletéről.

AntiMozdeBeast – egy hallucinációs élmény keltette zajos látomás

A kísérleti ipari zaj művész Gabriel Palacio vezette AntiMozdeBeast egy új vadonatúj dalt osztott meg The Stitch Upon Death’s Heel címmel, amely holnap megjelenő új kislemez a The Red River előzeteseként szolgál. Az EP bandcamp oldalán digitális formában lesz elérhető.

A The Stitch Upon Death’s Heel alapjait egy „hallucinációs ”élmény ihlette, mely néhány évvel ezelőtt történt velem. Ez a természetfelettivel való esemény és a láthatatlan világba történő bepillantás úgy vélem felébresztette az élet mély vágyát és annak megértését bennem.”  – mondja a művész.

FU*K THE VIRUS – egy válogatáslemez jótékony célokkal

FU​*​K THE VIRUS címmel jelent meg az a jótékony célokat szolgáló válogatáslemez, amit Leon del Muerte  gitáros (Impaled, ex-Nails, ex-Exhumed) és zenész társai, név szerint:  Nate Garrett (Spirit Adrift), Joe Lester (Intronaut), Matt Harvey (Exhumed, Gruesome, Pounder), Steve Blanco (Imperial Triumphant), Alejandro Corredor (Pounder, Morgue Rat), Sebastian Silva (Idle Hands), Eric Wagner (Gatecreeper), Ross Sewage (Impaled, Ghoul, Exhumed) és még sokan mások hoztak létre a COVID-19 világjárvány sújtotta zenészek megsegítésére. A válogatásra olyan legendás hírű klasszikus rock zenekarok egy-egy dalának egyedi feldolgozásai kerültek fel, mint a Kansas, a Guns N’ Roses, a KISS, a ZZ Top, a the Beatles, a Blue Öyster Cult, a Def Leppard és a Chicago.

Felvettünk egy klasszikus feldolgozás anyagot néhány barátommal, akik közül néhányan a Covid-19 helyzet miatt munkanélküliek lettek.” – mondja del Muerte. “A bevétel 100% -san közvetlenül nekik megy. Gondolj rájuk, és köszönjük mindenkinek, akik támogatnak!

augusztus 16.,
augusztus 26.,