Jigokü – Reflektálás a világra és annak problémáira

HAT∃ : SPΞΞCH címmel a mai nap jelent meg a modern ipari groove metalos szegedi Jigokü új, 4 számos EP-je.

A HAT∃ : SPΞΞCH EP  mindannak a lecsapódása (valamint kiadása magunkból), amit átélünk a mindennapok során. Reflektálás a világra és problémáira a mi szemszögünkből. Az egész kislemez, illetve a zenélés számukra arról szól, hogy feldolgozzák a mindennapos harcokat, kiéljék a frusztrációkat.

Szövegeikben kifejeződik a düh és a tehetetlenségből fakadó gyűlölet a korrupt politikusok, a populista reklámcég vezetők, az őrült tömeggyilkosok (akik az előbbiek által befolyásolva egyre messzebb sodródnak a valóságtól), valamint az ember legnagyobb ellensége, a halandóság iránt.”  

Nawaharjan – himnuszok Loki számára

Lokabrenna címmel jelent meg a német black metalos Nawaharjan debütáló albuma. A zenekar neve Lokabrenna a Sirius csillag skandináv neve, amelyet Loki fáklyájának is neveznek. A csillagot a világ számos kultúrájában fontos pusztító és felszabadító tulajdonság jellemzik. Az ókorban Alpha Canis Majoris, Nagy Kutya csillagkép, ami a Dogon törzs hite szerint a Nommo szellemek otthoni bolygója.

A kilenc dalos lemez a császári Thursian Brandawegiz rendszer körül forog, és Sinmara mellkasának kilenc rétegére épül, a germán mitológia sötét, felszabadító oldalán. Az albumon szereplő összes dal e zárak egyikét szimbolizálja, és odaadó himnuszként szolgálnak Loki számára.”

Suum – Cryptomass (2020)

Nagyon úgy néz ki, hogy félretéve péntek 13-at és az egyéb misztikummal töltött dátumokat, eseményeket a doom metal zenekarok új kiszemeltje a Valentin-nap és környéke lett megjelenést illetően. Most vagy mindenki nagyon szerelmes, vagy pusztán a véletlen műve a dolog, de a viszonylag pangással eltelt január után igazán mozgalmas folytatásban van részünk. Olvashattatok egyedi hanggal […]

Ivanhoe – új lemezzel térnek vissza a német progresszív metal veteránok

Idén tavasszal új lemezzel tér vissza a német progresszív metal veterán Ivanhoe. A csapat nyolcadik nagylemeze Blood and Gold címmel március 20-án fog megjelenni, amiről Midnight Bite daluk hivatalos videója nézhető meg.

A bandát Németország egyik legrégebbi progresszív metal zenekaraként tartják számon. 1986-ban alakultak meg, azonban korai éveikben jószerivel csak demókat gyártottak. Első nagylemezük 1994-ben jelent meg Visions and Reality címmel. A banda 1997 és 2001 között egy hosszabb szünetet tartót, azóta viszont teljes gőzzel nyomják a rájuk jellemző dallamokban és gitár-témákban gazdag zenéjüket.

Ivanhoe – Blood and Gold

(Massacre Records)

01. Midnight Bite
02. Broken Mirror
03. Fe Infinita
04. Blood And Gold
05. Martyrium
06. If I Never Sing Another Song
07. Solace
08. Shadow Play
09. Perfect Tragedy

Body Count – Bum-Rush – klippremier

Március 6-án, Carnivore címmel jelenik meg az  Ice-T vezette thrash/rap metalos Body Count új albuma, amiről a rapper így beszél:

Amikor a Manslaughter lemezt (2014) készítettük, 20 év után, kívácsi voltam, hogy van-e még táborunk. És volt. A Bloodlusttal aztán felülmúltuk a Manslaughtert, a tábor pedig csak nőtt. Most a Bloodlustot kell túlszárnyalnunk. Ez az egyetlen célunk. Nem az, hogy a történelem leghatalmasabb rockalbumát készítsük el, hanem hogy felülmúljuk a Bloodlustot.

A Lemezen vendégként feltűnik Amy Lee (Evanescense),  Jamey Jasta (Hatebreed), valamint Riley Gale (Power Trip). A banda feldolgozás hagyományaikat folytatva a lemezre MötorheadAce of Spades” dal került átírásra. A 11 dalos album újabb előzeteseként a frissen megjelent Bum-Rush daluk videója ismerhető meg.

Body Count – Carnivore 

(Century Media Records)

1. Carnivore
2 . Point the Finger (feating Riley Gale)
3. Bum-Rush
4- Ace of Spades
5. Another Level (feating Jamey Jasta)
6. Colors (2020)
7. No Remorse
8. When I’m Gone (featuring Amy Lee)
9. Thee Critical Beatdown
10. The Hate Is Real
11. 6 in Tha Morning (2020) (unreleased demo)

Omega Infinity – Jupiter – új albumelőzetes

Solar Spectre címmel március 27-én jelenik meg a Ne Obliviscaris énekese, Xenoyr és a multi-instrumentalista Tentakel P. (Todtgelichter) által létrehozott új kozmikus black metal projekt, az Omega Infinity debütáló lemeze.

Az alapvetően a ’90-es évek klasszikus black metal zenéjét játszó projekt célja, hogy megzenésítsék egyedi és sajátos koncepcionális elképzeléseiket, mindezeket olyan extrém vonalú dalok révén, melyek eredeti zenekaraik számára túl sötétnek és agresszívnak bizonyultak. Lemezük második előzetesként Jupiter daluk szöveges videója nézhető meg. A dalban a Valborg zenekarból ismert Christian Kolf vendégeskedik.

The Order Of Chaos – megjelent az új nagylemezük

A kanadai heavy/power metalos The Order Of Chaos február 15-én jelentette meg új albumát Maniacal címmel. A lemezre 10 erőteljes, gyors, ütős riffekkel teli nóta került, amelyek közül most Breakpoin daluk szöveges videója nézhető meg.

A Maniacal album az eddigi legkiforrottabb, legösszetettebb, legdinamikusabb lemezünk, ami egyben a The Order Of Chaos új éráját fémjelzi. Sajnos időközben a banda alapítója / elsőszámú dalszerzője, John Simon Fallon úgy döntött, kilép a bandából, de nekünk mégis sikerült leszerveznünk a kiadást, és alig várjuk már, hogy megoszthassuk mindenkivel az új nótákat. Köszönet mindenkinek, aki támogatott minket az elmúlt 15 esztendőben; nagyon hálásak vagyunk a világ minden heavy metal-mániákusának!“- mondják új lemezükről.

Infirmum – a sötétség gyönyörei

Az Infirmum a ’90-es évek finn metal színteréről ismert Timo Solonen új dallamos death/doom projektje, amivel február 28-án, az InverseRecords gondozásban Walls of Sorrow címmel adja ki első albumát. A lemez session zenészek segítségével született meg és egy igazi finn death metal album összes perspektíváját tartalmazza.

Öreg és fáradt? Ez ülyeség! Néhányan panaszkodnak, hogy csak a fiatalok elég bátrak ahhoz, hogy kihúzzák magukat. De az ismeretlen szürke szakáll most ezt a feltételezést semmisíti meg, és némi szomorúságot idéz a hallgatóik szívébe. A sötétség akkor is gyönyörű, ha lassú, vagy gyors. Figyelmeztetésként a zene némi változást okozhat a hangulatában, mivel a dalok azokról az érzésekről szólnak, amelyeket az emberek nap, mint nap átélnek.” – kommentálja Timo Solonen.

Lemezéről három dal máris meghallgatható.

FISH! – NEM JÓ, DE NEM IS TRAGIKUS (2020)

A Fish! zenekar belépett a 21. életévébe, amit megkoronáztak egy minialbummal, ami a Nem jó, de nem is tragikus címet viseli. A “rockopera” mindössze 7 perces, és 4 tételt tartalmaz. A zenekar sosem a hosszú dalokról volt híres, de ezt a tömörséget egy punk zenekar is megirigyelné. Persze nem újkeletű a közel 1 perces hossz, […]

Deprived Of Salvation – megjelent az első lemezük

Destination : Decay címmel jelent meg az old-school death metalt játszó budapesti Deprived Of Salvation első bemutatkozó lemeze.

A bandát élőben az Aetherian európai turnéján lehet elcsípni.

04.30 – Novi Sad @ Club Dvoriste
05.01 – Oradea @ Rock Fort
05.02 – Budapest @ KVLT
05.03 – Baia Mare @ Catacombe
05.04 – Timisoara @ Manufactura

február 23.,
február 26.,