Svabhavat – Egy újabb rituális dalelőzetes

A nekromantikus élvezeteknek hódoló amerikai black metalos Svabhavat duó október 30-án, Black Mirror Reflection címmel adja ki debütáló albumát az Eisenwald gondozásában. Lemezük újabb rituális előzeteseként Mysteries of the Odious Path dalukat ismerhetitek meg.

Folterkammer – Egy sötét ájtatos projekt

Az avant-garde progresszív metalos Darkmatters svájci származású énekesnője, Andromeda Anarchia és az amerikai Imperial Triumphant tagjai egy új izgalmas projektet hoztak össze Folterkammer néven. A formáció egyedien ötvözi a black metal fagyos hullámait a klasszikus opera varázslatos vokális dallamaival, szövegeikben pedig olyan folklor történeteket elevenítenek meg, melyekben a sötét és a gonosz, az ördög, vagy más szörnyek, akár ember formájában végzik ájtatos műveiket. Első kinyilatkoztatásuk Die Lederpredigt címmel december 11-én lát napvilágot a Gilead Media kiadásában, amiről Die Nänie dalukkal lehet kellemes barátságot kötni.

Avoidance – A hazai melo-death metal utánpótlás

God of Damnation címmel jelent meg a hazai melo-death metal utánpótlást képviselő Avoidance első lemeze. A 15-19 éves budapesti fiatalok alkotta csapat albuma szeptember 22-én látott napvilágot, amiről Shadows of GraveYard, valamint Deathnight videóik máris megnézhetőek.

A csapat januárban kezdett összeállni egy korábbi zenekar romjain, a zenei irányukat meghatározó bandák közé olyanokat sorolnak, mint a Children Of Bodom, a Norther, vagy a Kalmah. Teljes lemezük az alábbiakban érhető el.

Enslaved – Hallgasd meg új lemezüket

Hivatalosan október 2-án érkezik az extrém prog-black avantgard metalos Enslaved tizenötödik stúdióalbuma Utgard címmel, ami már most végighallgatható.

Az Utgard kifejezés számunkra rengeteg jelentéssel bír. Lehet ez egy kép, egy metafora, egy ezoterikus helyszín, vagy akár egy egyedülálló szó, stb. Az északi mitológiában az Utgard egy táj, ahol az óriások kóborolnak, ahol Asgard istenei feltámadnak, és ahol elszabadul a veszély, a káosz, a kontrollálatlan őrület… valamint a kreativitás és a humor. Ezen az albumon tehát Utgard-ba kalauzoljuk a hallgatókat. Ez a hely olyan, ami egyszerre van felettünk és mélyen alattunk. Nem az a célunk, hogy elkerüljük a sötétséget, hanem az, hogy konkrétan a sötétségbe vessük bele magunkat. Ez az individualizmus újjászületése. Egy olyan világban, amit a kapzsiság, az irigység és az egoizmus ural, egy ilyen kalandra van szüksége mindenkinek. Az Utgard nem egy tündérmese; hanem vitális része az elmének és mindannak, ami körülvesz minket az emberiség létrejötte óta. Fel kell ismernünk a tényt, hogy létezik ez a hely; méghozzá a tudat egyik szegletében; és ez határozza meg életünk korai időszakát. Élvezzétek hát ezt az utazás. feszegessük együtt a határokat!

Dead Now – Slow Beam – új single-dalt adtak ki

Slow Beam címmel mutatta be új single-dalát az Atlanta-i power rock trió, a Dead Now. A Torche, a Riddle Of Steel, a Tilts és a Day Old Man egykori és jelenlegi tagjai alkotta trió jelenleg első lemezén dolgozik, ami 2021-ben a Brutal Panda kiadónál fog kijönni.

Hideous Divinity – Actaeon – Új videó

Actaeon címmel osztotta meg tavalyi Simulacrum lemezének új videóját az olasz death metalos Hideous Divinity.

Itt az idő egy különleges videóra! Simone “Strx” Strige úgynevezett timelapse-videót készített legutóbbi albumunk, a Simulacrum, Actaeon című számához. Csatlakozzatok hozzánk ebben a rémálomban, ahol az üldöző üldözötté válik!

A banda jelenleg új lemezén dolgozik, A karantén idején idejük nagy részét próbatermükben töltötték, ahol is itt élőben vették fel Bent Until Fracture című számuk brutális live-verzióját. (Ez a dal is a tavalyi Simulacrum nagylemezükön szerepel.)

Nagyon jó érzés visszatérni próbatermünkbe. Annak ellenére is, hogy némi kompromisszumot kellett kötnünk. A Covid-kurva még mindig jelen van, mi viszont optimisták és egyben elővigyázatosak vagyunk. Ezért láthatjátok az új videóban Enrico H-t egymagában énekelni: extrém metal-éneklés talán sosem történt még ilyen távolságból… lehet, hogy ez rekord! Lévén Enrico a civil életben egy profi orvos, aki naponta találkozik betegekkel, biztosan megértitek a helyzet miértjét. Csatlakozzatok hozzánk ebben a próbatermi “társadalmi felelősségvállalásban”, és vigyázzatok magatokra, egymásra!”

Obsidian Kingdom – Itt van minden perverz vágyad

Meat Machine címmel adja ki negyedik nagylemezét a spanyol progresszív rock – metalos Obsidian Kingdom.

A Meat Machine egy hangos zenei kaland, ami olyan kitaszított lelkületű és harsogó, mint egy iskolai lövöldöző szerelmes levele. Ez a perverz album egy rémálomszerű világba kalauzolja el a hallgatókat, ahol a tiltott vágyak, az elfojtott szexuális érzelmek és a tudatalatti elme sötét bugyrai érvényesülnek.

Forsaken Age – Raven‘s Cry – dalelőzetes

Heavy Metal Nightmare címmel november 6-án adja ki második albumát a ’80-as évek heavy metal vonalán munkálkodó női-frontos Új-Zélandi Forsaken Age zenekar. Lemezükről elsőként a Tim Ripper Owens vendégeskedésével készült Raven‘s Cry daluk szöveges videóját ismerhetitek meg.

Black Fate – Lemezelőzetesek

A progresszív power metalos Black Fate október 23-án, Ithaca címmel jelenteti meg ötödik stúdióalbumát a Rockshots Records gondozásában. 12 dalos lemezén a zenekar továbbra is hozza megszokott, összetett dallamait, ahogyan azt Nemesis, valamint Savior Machine dalaik is mutatják.

Remorse – Sötétség (2000)

Idén 20 éve, hogy megjelent az ózdi thrasher Remorse harmadik nagylemeze, a Sötétség. A’80-as évek végé felé alakult banda a mai napig a hazai thrash metal egyik meghatározó alakja. Ez idő tájt az ország északkeleti  régiójában, Miskolcon és környékén sorra bukkantak fel olyan feltörekvő zenekarok, mint az Atomic, Eclipse, Bedlam, vagy az Almighty, akik fiatalos […]

október 02.,
október 02.,
október 03.,
október 08.,