Big Scenic Nowhere – érkezik a stoner világ krémjének új lemeze

A hónap végén érkezik a stoner, desert rock világ krémjét tömörítő Big Scenic Nowhere zenekar új lemeze Vision Beyond Horizon címmel. A Tony Reed (Mos Generator), Mario Lalli (Fatso Jetson, Yawning Man), Per Wiberg (Spiritual Beggars, ex-Opeth), Bill Stinson (Yawning Man), Nick Oliveri (Mondo Generator, ex-Kyuss, stb.), Lisa Alley és Ian Graham (Both of The Well), valamint Alain Johannes (Them Crooked Vultures, Chris Cornell, Eleven) alkotta banda lemezről az alábbiakban Hidden Wall, és The Glim dalaik hallgathatóak meg.

Degragore – Scorching Remorse – új single-dal az ausztrál álltokért

Scorching Remorse címmel egy új single-dallal jelentkezett a brutal death / goregrind metalt játszó hazai  Degragore zenekar. A dal a zenekar bandcamp oldalán hallgatható, és vásárolható meg, melynek összes bevételt egy ausztrál állatvédelmi szervezetnek adományozzák. “Vásárold meg ezt a dalt, és támogasd az ausztrál állatokat!

M8L8TH – Onslaught! – új videó

Onslaught! címmel egy új videóval jelentkezett az orosz militarista nehézpáncélos balck metalos  M8L8TH  (mo-lot-kh) formáció.

Thy Catafalque – hallgasd meg új lemezét

Naiv címmel holnap jelenik meg Kátai Tamás avantgarde metal projektjének a Thy Catafalque  kilencedik albuma, ami kiadója, a Season of Mist jóvoltából már most végighallgatható .

A Naiv címet a vizuális művészetek területén alkotó naiv művészeti mozgalom inspirálta.” – mondja Tamás a címválasztásról. “A naiv művészek nem részesültek formális oktatásban vagy képzésben, és hiányzik belőlük a képzett alkotók professzionális, konvencionális megközelítése. Művészetüket gyermeki természetesség és őszinteség jellemzi. Az új lemez kapcsán döbbentem rá, hogy én is ezzel a hozzáállással alkotok a kezdetek óta a zene és a szövegek terén egyaránt. Ez az eddigi legrövidebb és talán legkevésbé súlyos albumom, amelyen ugyanakkor tizenegy barátom működött közre a legkülönbözőbb, izgalmas hangszereken: hallható a dalokban hegedű, brácsa, cselló, úd, citera, harsona, szaxofon, quena, fretless basszusgitár, és természetesen ismét felbukkan Horváth Martina és Vasvári Gyula is.

Banisher – maga az ördög

A lengyel tech-death, extrém balck metal szinapszis Banisher február 29-én, a Selfmadegod Records gondozásában adja ki Degrees Of Isolation című albumát. Lemezükről most a meglehetősen felzaklató képvilágú Devil in ISO 5 daluk videója nézhető meg, amiről a gitárosuk, Hubert Więcek az alábbiakat mondta:

Az Devil in ISO 5 dal egy mentális fogvatartottról szól, akit őrült viselkedése, valamint fogva tartásának nem tetszése kifejezése miatt magánzárkába raknak. Közel 20 órát van saját őrületében, dühöngésében, tudatát vesztve. Ez manapság bevált szokás az ilyen intézményekben. Mint, ahogy az is, hogy a tudata visszaszerzése után az egész történet megismétlődik. A videóban az „Ördögöt”  játszó főszereplő eredeti ruhát visel, amelyet a L.A. megyei börtönben fogvatartottak viselnek.

Banisher – Degrees Of Isolation

(Selfmadegod Records)

1. Actors and Accomplices
2. Devil in ISO 5
3. Extradition
4. Illusory Enslavement
5. Sacred Rules
6. Lockdown
7. Apotheosis
8. Echoes

The Noctambulant – Lucretia My Reflection – egy fekete Sisters of Mercy átírat

A legendás goth rock zenekar, a Sisters of Mercy 1985-ben megjelent Floodland albumának Lucretia My Reflection dalát dolgozta át melodikus black metalba az amerikai The Noctambulant.

Egy olyan eklektikus dalt akartunk feldolgozni, ami mindig is nagyhatással volt ránk és nagyban befolyásolta zenénket… még akkor is, ha ez sokszor nem jön elő rajta.

A banda egyébként tavaly The Cold and Formless Deep címmel adta ki legutóbbi albumát.

Wayward – Dawn Apathy – videópremier

Apathy címmel osztotta meg hamarosan érkező Haven Of Lies albumának első videóját a dán old-school death metal utánpótlás elsőszámú csapataként számon tartott Wayward Dawn.

A banda 2015-ben alakult, de igazából csak 2017-ben indultak be. Zenéjükben zsigerien hozzák vissza a ’90-es évek könyörtelen death metál hullámának hatásait, melyeket elősször Soil Organic Matter debütáló albumukon kamatoztattak 2018-ban.

Supersuckers – albumelőzetesek

Február 7-én, Play That Rock N’ Roll címmel jelenik meg az amerikai punk/southern/hard rock veterán Supersuckers új nagylemeze, amiről két dal máris megismerhető.

január 29.,
január 31.,