Pripjat / Hell:On – thrashtestvérek

Október során A Glimpse Beyond címmel egy közös split EP-t ad ki a német thrasher Pripjat és az ukrán thrashtestvéte a Hell:On, akiknek a korongon szereplő Spreading Chaos dala máris megismerhető.

Atlantean Kodex – új lemezt adnak ki

Szeptember 13-án érkezik az epikus heavy/doom metált játszó német Atlantean Kodex új nagylemeze The Course Of An Empire címmel, melyről most a 9 perces People Of The Moon (Dawn Of Creation) daluk hallgatható meg.

Atlantean Kodex – The Course Of Empire
(Ván Records)

1. The Alpha And The Occident (Rising From Atlantean Tombs)
2. People Of The Moon (Dawn Of Creation)
3. Lion Of Chaldea (The Heroes’ Journey)
4. Chariots (Descending From Zagros)
5. The Innermost Light (Sensus Fidei)
6. A Secret Byzantium (Numbered As Sand And The Stars)
7. He Who Walks Behind The Years (Place Of Sounding Drums)
8. Spell Of The Western Sea (Among Wolves And Thieves)
9. The Course Of Empire (All Thrones in Earth And Heaven)
10. Die Welt von gestern (Abendland)

Ereb Altor – Queen Of All Seas – dalelőzetes

Szeptember 23-án új albummal jelentkezik a Bathory hagyomágyait tovább éltető viking metalos Ereb Altor. 11 dalos Järtecken címet viselő lemezükről újabb dalelőzetesként most Queen Of All Seas daluk hallgatható meg.

Abythic – gyilkos albumelőzetes

A német death metalos Abythic szeptember 11-én Conjuring The Obscure címmel szabadítja el gyilkos fűrészgép riffekkel teli második albumát, amiről most Drifting Among Shadows daluk ismerhető meg.

Kennedy – a középső ujj bemutatása

A 2012-ben újjáalakult kanadai hardcore kollektíva Kennedy a napokban mutatta be a rendőri brutalitást központba állító Blood and Soil nyers energiájú dalának videóját.

Lényegében a dal a középső ujj bemutatása a hatalmi igazságtalanság és a megfélemlítés ellen.” – kommentálták röviden.

Tresspass – Be Brave – klippreimer

A brit NWOBHM, heavy metal legenda Tresspass a tavalyi év során Footprints In The Rock címmel adta ki legutóbbi nagylemezét, melynek Be Brave dalára készítettek egy vadonatúj klippet.

Ez a dal arról szól, hogy szembenézz a félelmeiddel, bár mi legyen is az. Le kell győznöd, ki kell állnod ellenük.” – mondja a klipről Mark Sutcliffe gitáros/énekes.

Whispers In The Maze – megjelent első EP-jük

Threads Unbind címmel jelent meg a kanadai székhelyű, ám tagjai származását figyelembe véve nemzetközi felállású progresszív metalos Whispers In The Maze zenekar debütáló EP-je, ami az alábbiakban hallgatható végig.

Glutalax – új videó

Shitbusters címmel egy új videóval jelentkezett a cseh extrém goregrind metalos Glutalax. Hogy lesz e új lemezük, arról nem tudni… mindenesetre ismét meg mentenek minket a kaki embertől.

Korhadt – VTTCK (2019)

Bevallom első látásra, vagy inkább hallásra kissé kételkedve láttam neki a számomra továbbra is ismeretlen budapesti drone/noise, ambient black/doom formáció, a Korhadt második anyagának. Azonban, ahogy egyre jobban belemélyedtem VTTCK címre keresztelt 4 tételes anyagának egyfajta zord, transzcendentális sötétét matériájába, melynek témái leginkább a veszteségek és egyéb nyomorúságos gyötrelmek megéléséről szólnak, azt kell, hogy mondjam, […]

ZED – mocsaras blues metal

Volume címmel júliusban jelenet meg az amerikai stoner metalos ZED új albuma. A banda gyökerei 1998-ba nyúlnak vissza. Hosszú éveken át csak projekt szinten örömzeneként működöd, igazi bandaként viszont 2007-óta tolják mocsaras stoner – blues riffeiket. Az alábbiakban Wings Of The Angel daluk szöveges videója nézhető meg. Teljelemezük pedig kiadójuk, a Ripple Music bandcamp oldalán érhető el.

augusztus 17.,
augusztus 21.,
augusztus 22.,