Cirith Ungol – Legions Arise – dalpremier

Forever Black címmel április 24-én jelenik meg a közel 30 éve működő amerikai kultikus heavy metal banda a Cirith Ungol új nagylemeze. A 9 dalos sötét és klasszikus erejű metal-pantheon riffekkel felszentelt lemezről elsőként Legions Arise daluk szöveges videója nézhető meg.

Cirith Ungol – Forever Black 

(Metal Blade Records)

1. The Call
2. Legions Arise
3. The Frost Monstreme
4. The Fire Divine
5. Stormbringer
6. Fractus Promissum
7. Nightmare
8. Before Tomorrow
9. Forever Black

The Kundalini Genie – szitárra komponált pszichedelikus dallamok

A szitárra komponált transzcendentális pszichedelikus rockot játszó brit The Kundalini Genie április 10-én, 11​:​11 címmel adja ki negyedik albumát. A csapat a ’60-as. ’70-es évek hipnotikus fuzz rock álomszerű meditációs dallamit szólaltatja meg 2016-os megalakulásuk óta. Lemezükről most You Had It All daluk hipnotikus videója nézhető meg.

Megjelent a Burning Sun Fanzine hetedik száma

Megjelent a heavy / power / thrash metallal foglakozó Burning Sun Fanzine hetedik lapszáma.

Andi Deris (Helloween), a sokoldalú Mat Sinner (Sinner, Primal Fear, stb.), továbbá a hosszasan mesélő Schmier (Destruction) mellett az olasz Airborn, a brazil Grey Wolf, a szlovák Signum Regis, valamint a hazai színtérről ismert Rebel tagjai szólalnak meg a több tucat lemezismertetőt is tartalmazó 40 oldalas kiadvány hasábjain.

Mától postázással, illetve a budapesti CD Pincében is megvásárolható a Burning Sun rajongói magazin legújabb lapszáma.

A magazin ingyenes mellékleteként, korlátozott számban beszerezhető a már említett budapesti illetőségű Rebel zenekar legújabb, három plusz egy dalt tartalmazó kislemeze, az ókori Róma harcosainak világába elkalauzoló Recipe ferrum.

Megvásárolható 1000 forintos áron a burningsunzine@gmail.com email címen, valamint a budapesti CD Pincében.

Tengeri Püspök – hallgasd meg új EP-jüket

Abÿss címmel január elején jelent meg a melancholic post-prog-rock veszprémi Tengeri Püspök zenekar új 3 számos EP-je, amiről most Hang videójuk nézhető meg.

A zenekar 1998-ban alakult meg, amolyan terápiás célokkal az egykori Sunrow zenekar megszűnése után. Zenéjükkel az alter-rock, a grunge és a progresszív post-rock vizein lavíroznak. Legaktívabb időszakukban 2004 és 2008 között két demót készítettek, amit némi pihenőt követve Noktürn című instrumentális albumukat folytattak 2013-ban. A zenekar életében ezt követően párévnyi pangó időszaka állt be, amit után 2017-ben megújult felállással új erőre kapva újra koncertezik és írja új dalait, aminek eredménye az alább végig hallgatható új EP-jük.

Fisako – mély társadalmi depressziók

Mizantropolia címmel február 27-én jelenik meg a kísérleti ipari post/black/groove metalos lengyel Fisako zenekar új EP-je, mely egyesen folytatása 2017-es társadalmi depressziót, és azok harcait bemutató Głupcy umierają albumuknak. Az EP-ről Golem dalukkal lehet megismerkedni.

Turia – hallgasd meg új lemezüket

Degen Van Licht címmel február 14-én jelent meg az atmoszférikus black metalt játszó holland Turia trió harmadik albuma, amit március 3-án, Budapesten, a Kriptában élőben is bemutatnak a francia black metalos Iffernet társaságában.

Corvus Corax – a fém korszaka

A német középkori folk metalista Corvus Corax idén ősszel adja ki új albumát Era Metallum címmel, amiről első előzetesként Ragnarök videójukat lehet megnézni. A videóban a Kreator gitárosa, Sami Yli-Sirniö húzza harci riffeit.

Ha a vikingeknek elektromos gitárjaik lettek volna, akkor valószínűleg ilyen fémből kovácsolták volna himnuszaikat: szenvedélyes fémgitárok, progresszív dobok, a hagyományos hangszerek és a nehéz fémzene tökéletes epikus öntvénye. Ez a misztika, a hatalom és a mítoszok szimfonikus és a kemény rock harmóniája. A világ vége még soha nem volt ilyen lenyűgöző, mint a Corvus Corax fém korszakában.”

Nightrage – Disconnecting The Dots – új videó

Disconnecting The Dots címmel egy mutatta be új videóját a melodikus death metalt játszó görög-svéd felállású Nightrage. A banda 2019 tavaszán adta ki legutóbbi Wolf To Man lemezét, melyen ez a dal is szerepel.

A By Darkness Drawn dalban saját jellegzetes NR gitár-dallamainkat ötvözzük színtiszta thrash metal zenével, és ritmusos, egyben fogós refrénnel. Egy lényegretörő Nightrage számról van szó… Ez a By Darkness Drawn! Egy ütős thrasher nóta! Élvezzétek!

Winternius – egy végtelenül gonosz black metal formáció

Egy végtelenül gonosz formációban álltak össze az Necrodeath és a Sacradis egykori tagjai. Új bandájuk neve Winternius, amivel vérbeli old-school black metal zenét szolgáltatnak. Debütáló nagylemezük március elsején jelenik meg Open The Portal címmel, a Black Tears kiadó gondozásában, amiről Eternal Starlight, valamint Thunderfire dalukkal lehet megismerkedni.

február 20.,