Matterhorn – bonuszokkal kiegészülve újra megjelenik az első lemezük

A Matterhorn egy svájci death / speed metal banda, amit 2012-ben alapított három helyi zenész MorbidNekroking és Tim Tot. A banda első lemeze Crass Cleansing 2018. március 3-án megjelent digitális formában, júniusban pedig CD-n, amit most néhány bónusszal kiegészülve a Redefining Darkness Records és a Dying Victim Productions kiadók terjesztenek világszerte.

The Bleeding – aurális leereszkedés a pokolba

Pénteken (október 18.) Morbid Prophecy címmel szabadul a világra  a brit extrém metalos The Bleeding új nagylemeze, amiről most az album címadó dala hallgatható meg.

A banda szólógitárosa, Tasos a következőket mondta a lemezről: “A Morbid Prophecy egy aurális leereszkedés a pokolba, ami bemutatja az emberiség pusztulásának folyamatát. A kétségbeesés, a pusztítás és a halál témája visszhangzik végig ezen az albumon. Az ember belép az űrbe és megadja magát az őt kísértő horrornak. Majd szétrombolt elméjével visszatér, hogy fájdalmat és szenvedést szabadítson a hitetlenekre.

Zenei tekintetben a Morbid Prophecy új sztenderdeket állít a banda elé, gyorsaság, kivitelezés és brutalitást tekintetében. A dalszerzői munkák rendkívül hosszú ideig tartottak, pedig könyörtelenül büntettük magunkat közben, hogy egy minden tekintetben gyilkos, súlyos és erős albumot tegyünk le arra az asztalra, amit a Rites of Absolution alapozott meg. Érzésünk szerint sikeresen elértük, amit akartunk – totális mértékben valóra váltak az elképzeléseink.”

Totengeflüster – itt a német black horda harmadik albuma

A német symphonic black metalos Totengeflüster október 11-én, The Faceless Divine címmel jelentette meg harmadik albumát a Black Lion kiadó zászlaja alatt. A lemezről most On Carrion Wings videójukat nézhetitek meg.

A banda az alábbi közleményt adta ki új lemez kapcsán: “Számunkra ez az album hatalmas előrelépés, mind személyes, mind előadói tekintetben. Soron következő 11 dalunk – melyek összessége több mint 50 perc – egy intenzív, végtelenül sötét irányzatot prezentálnak, még ahhoz képest is, amit előző albumaink képviseltek. Az új lemez produceri munkáit teljes egészében a Totengeflüster tagjai végezték, beleértve a keverést, a masztert, a stúdiós munkákat és a lemezborítót is. Keményen dolgoztunk, hogy megvalósuljon ez az anyag, és a lehető legerősebb Totengeflüster albumot tegyük le az asztalra!

Une Misère – Failures – új videó

Failures címmel egy új videót tett közzé az izlandi hardcore metalos Une Misère. A klip a csapat november 1-jén, Sermon címmel érkező első lemezének újabb előzetese.

Mammoth Mammoth – itt az ausztrál erőgép új videója

November 8-án Kreuzung címmel jelenik meg az ausztrál hard/stoner rocker Mammoth Mammoth új, 11 dalos nagylemeze, amin a banda egy felturbózott erőgép képében téz vissza. Ennek bizonyítékaként máris itt van Tear It Down daluk szöveges videója.

Her Highness / Negative Slug – közös split

Terminal Transgression címmel jelent meg a budapesti kommersz doom/sludge/noise-ban utazó budapesti  Her Highness és a horvát sludgecore/doom/noise szörnyeteg a Negative Slug közös split anyaga. Az anyagra a bandáktól 2-2 hamisítatlan sludge csapás került fel.

Coronatus – természet és miszticizmus

November 29-én The Eminence Of Nature címmel jelenik meg a német szimfonikus gothic/folk metal banda a Coronatus négy vokalista készült új nagylemeze. A csapat kilencedik lemezének témája ezúton is a természet és a miszticizmus köré épül, amiről elsőként Midsommar daluk videója nézhető meg.

Reign of Fury – dallamos ős-thrash brit módra

Exorcise Reality címmel jelent meg a dallamos ős-thrash metalban utazó brit Reign of Fury új albuma. A zenekar 2006 óta létezik, azonban első lemezük csak 2011-ben jött ki. A mostani sorban a harmadik korongjuk.

Formless Master – az első ökölcsapás

November 15-én a Horror Pain Gore Death Productions kiadásában érkezik az amerikai-japán felállásban dolgozó karate-grindcore metalos Formless Master első EP-je First Strike címmel. A hét tételes lemez első ökölcsapásaként Fatal Impasse daluk ízlelhető meg.

Cain – Cain (1992)

Sokszor leírtam már a Forgács hasábjain belül, hogy lételemem a felfedezés, a “kincsvadászat” a metal zene pöcegödreiben, mert alattomos módon itt vert fészket magának az általam leginkább kedvelt hússal rendelkező préda: az underground. Most is szinte csak a szerencsének köszönhetően került elém egy finom falat, ami a nem más, mint birminghami kocsmák koszos padlójától feljebb […]

október 18.,
október 19.,