C.I.A Hippie Mind Control – beszűrődési ellenkultúra

Special Purpose címmel egyfajta válogatásként jelent meg az amerikai  pszichedelikus, progresszív  death/doom metalos C.I.A Hippie Mind Control eddigi anyagai. A Csendes-óceán északnyugati részéről származó banda az USA-béli beszűrődési ellenkultúra műveleteinek tagja.

Blood Incantation – analóg módon rögzített idegi energiák

Az amerikai death metalos Blood Incantation november 22-én, Hidden History of the Human Race címmel adja ki második albumát.

A lemezt teljes egészében analóg módon, a Blood Incantation élő energiájának leképezésével rögzítették. Az új dalok szó szerint szétszaggatják majd a hangfalakat! A túlvilágian technikás, ambient, funeral death metal, amit a Hidden History of the Human Race takar egy felfedezetlen dimenzióba jutatja a hallgatókat, könyörtelen módon elpusztítván annak minden idegszálat.” – olvasható kiadójuk a Dark Descent Records  közleményében.

A lemezről az alábbiakban Inner Paths (To Outer Space) videójuk nézhető meg, amit Miles Skarin rendezett.

Vesperine – elfolyós videó

Március végén Espérer Sombrer címmel jelent meg a francia post-hardcore, progresszív noise-metalos Vesperine formáció legutóbbi albuma, melynek Nous, Si Photosensibles dalához készítettek egy elfolyós képvilágú videót.

A nehéz progresszív, noise, post-hardcore / post-metal atmoszférával tarkított album az alábbiakban hallgatható végig.

Alunah – hallgasd meg új lemezüket

Violet Hour címmel október 11-én jelent meg a brit pagan doom/stoner Alunah új nagylemeze.

Siân csatlakozása új távlatokat nyitott meg a hangzásunk tekintetében. A szövegekkel kapcsolatban már korán jelezte, hogy vannak elképzelései, és ez sokat segített is az új dalok összerakásánál. A lemez írása közben vált világossá számomra, hogy ez az album eddigiekkel szemben teljesen eltérő dinamikák uralkodnak majd. Siân határozottan rányomta bélyegét az Alunah új definíciójára.” – nyilatkozta Dan Burchmore basszusgitáros.

Matterhorn – bonuszokkal kiegészülve újra megjelenik az első lemezük

A Matterhorn egy svájci death / speed metal banda, amit 2012-ben alapított három helyi zenész MorbidNekroking és Tim Tot. A banda első lemeze Crass Cleansing 2018. március 3-án megjelent digitális formában, júniusban pedig CD-n, amit most néhány bónusszal kiegészülve a Redefining Darkness Records és a Dying Victim Productions kiadók terjesztenek világszerte.

The Bleeding – leereszkedés a pokolba

Pénteken (október 18.) Morbid Prophecy címmel szabadul a világra  a brit extrém metalos The Bleeding új nagylemeze, amiről most az album címadó dala hallgatható meg.

A banda szólógitárosa, Tasos a következőket mondta a lemezről: “A Morbid Prophecy egy aurális leereszkedés a pokolba, ami bemutatja az emberiség pusztulásának folyamatát. A kétségbeesés, a pusztítás és a halál témája visszhangzik végig ezen az albumon. Az ember belép az űrbe és megadja magát az őt kísértő horrornak. Majd szétrombolt elméjével visszatér, hogy fájdalmat és szenvedést szabadítson a hitetlenekre.

Zenei tekintetben a Morbid Prophecy új sztenderdeket állít a banda elé, gyorsaság, kivitelezés és brutalitást tekintetében. A dalszerzői munkák rendkívül hosszú ideig tartottak, pedig könyörtelenül büntettük magunkat közben, hogy egy minden tekintetben gyilkos, súlyos és erős albumot tegyünk le arra az asztalra, amit a Rites of Absolution alapozott meg. Érzésünk szerint sikeresen elértük, amit akartunk – totális mértékben valóra váltak az elképzeléseink.”

Totengeflüster – itt a német black horda harmadik albuma

A német symphonic black metalos Totengeflüster október 11-én, The Faceless Divine címmel jelentette meg harmadik albumát a Black Lion kiadó zászlaja alatt. A lemezről most On Carrion Wings videójukat nézhetitek meg.

A banda az alábbi közleményt adta ki új lemez kapcsán: “Számunkra ez az album hatalmas előrelépés, mind személyes, mind előadói tekintetben. Soron következő 11 dalunk – melyek összessége több mint 50 perc – egy intenzív, végtelenül sötét irányzatot prezentálnak, még ahhoz képest is, amit előző albumaink képviseltek. Az új lemez produceri munkáit teljes egészében a Totengeflüster tagjai végezték, beleértve a keverést, a masztert, a stúdiós munkákat és a lemezborítót is. Keményen dolgoztunk, hogy megvalósuljon ez az anyag, és a lehető legerősebb Totengeflüster albumot tegyük le az asztalra!

Une Misère – Failures – új videó

Failures címmel egy új videót tett közzé az izlandi hardcore metalos Une Misère. A klip a csapat november 1-jén, Sermon címmel érkező első lemezének újabb előzetese.

Mammoth Mammoth – itt az ausztrál erőgép új videója

November 8-án Kreuzung címmel jelenik meg az ausztrál hard/stoner rocker Mammoth Mammoth új, 11 dalos nagylemeze, amin a banda egy felturbózott erőgép képében téz vissza. Ennek bizonyítékaként máris itt van Tear It Down daluk szöveges videója.

Her Highness / Negative Slug – közös split

Terminal Transgression címmel jelent meg a budapesti kommersz doom/sludge/noise-ban utazó budapesti  Her Highness és a horvát sludgecore/doom/noise szörnyeteg a Negative Slug közös split anyaga. Az anyagra a bandáktól 2-2 hamisítatlan sludge csapás került fel.

október 18.,
október 19.,