Afterbirth – a legbrutálisabb anyagukkal jönnek

Márciusban jelenik meg a new yorki brutál-death metalos Afterbirth új albuma Four Dimensional Flesh címmel.

Reményeink szerint egy különleges zenei kalandot élhet majd át mindenki, aki veszi a bátorságot, és végighallgatja az albumot! A Four Dimensional Flesh a egy merészen újabb lépés a banda evolúciójában. Lévén ezen az albumon a valahavolt legbrutálisabb, legintenzívebb és legkeményebb dalaink kapnak helyet, egyben pedig ez az eddig legkidolgozottabb és leginkább előremutató anyagunk.”

Március 13-án megjelenő lemezükről elsőként Spiritually Transmitted Disease dalukkal lehet megismerkedni.

Igorrr – jön a francia avantgardisták új lemeze

Március 27-én, Spirituality And Distortion címmel jelenik meg a francia avantgardista Igorrr negyedik albuma, melyről elsőként Very Noise daluk videója nézhető meg.

Ha megmaradnánk egyetlen érzelmi hangszínen, az rettentően unalmas lenne. Az élet az érzelmes széles skáláján mozog – néha boldog vagy, néha szomorú; néha dühös, haragos; néha pedig jókedvű és nosztalgikus. Az élet tehát nem egy színből áll. Ez a 14 szám azt a kalandot mutatja be, amit az elmém révén átéltem az utóbbi időben.

A zenei szervezés ezúttal még bonyolultabb volt, mivel különféle tradicionális hangszereket is magunkhoz kellett szállítani a stúdióba. Tehát rengeteg repülő, vonat és autóút vezetett odáig, hogy felvegyük ezt a lemezt, de így legalább büszkén jelenthetem, hogy mindent hagyományos hangszerekkel, kompjúterektől mentesen vettünk fel.” – nyilatkozta Gautier Serre, a csapat agya.

A lemez Parpaing dalában a Cannibal Corpse hörgőse, George “Corpsegrinder” Fisher vendégeskedik, április 19-én pedig élőben is bemutatják nekünk új lemezük dalait.

Igorrr – Spirituality And Distortion
(Metal Blade)

01. Downgrade Desert
02. Nervous Waltz
03. Very Noise
04. Hollow Tree
05. Camel Dancefloor
06. Parpaing
07. Musette Maximum
08. Himalaya Massive Ritual
09. Lost In Introspection
10. Overweight Poesy
11. Paranoid Bulldozer Italiano
12. Barocco Satani
13. Polyphonic Rust
14. Kung-Fu Chèvre

Church of the Cosmic Skull – gospellek a halálnak

Everybody’s Going To Die címmel még tavaly november végén jelent meg a  retro psychedelic hard pop rockban utazó brit Church of the Cosmic Skull harmadik lemeze. A lemeze 10, a halál számára megírt gospel található, melyek közül most Sorcery & Sabotage daluk videója látható.

A teljes album pedig itt hallgatható végig.

Blackened Mysticism – egy igazi éjfekete fesztivál

Február 15-én a debreceni Kaptárban kerül megrendezésre a Blackened Mysticism Fesztivál. A házigazda az Andartar zenekar.

“Február 15-én újra megnyitja kapuit a Blackened Mysticism Fesztivál a sötét szimfóniák előtt! A rendezvényen több külföldi zenekar is helyet kapott: Csehországból a blackened death metal horda, a Purnama borítja lángokba a színpadot, illetve egyenesen az Egyesült Királyságból a Necronautical hozza el a befeketedett dallamaival átitatott black metal szeánszát. Hazánkat a budapesti székhelyű Necroratory és a rendezésért felelős Andartar képviseli majd az eseményen. A fesztiválnak otthont ad – már megszokott módon – a debreceni Kaptár Klub, a belépő pedig 2200 Ft.

Myrkur – egy folkosabb hangvételű lemez várható

Hamarosan érkezik az egyedi atmoszférájú folk/black metalt prezentáló Myrkur új folkosabb hangvételű albuma Folkesange címmel, amelyen Amalie Bruun, a dán énekesnő/dalszerző, a projekt lelke saját szerzeményei mellett tradicionális folk dalok átiratai is hallhatóak majd. “Egy ilyen folk lemezről már évek óta álmodoztam.” – mondja.

A Relapse Records gondozásában, március 20-án megjelenő lemezről elsőként Ella dalának videója ismerhető meg.

Myrkur – Folkesange
(Relapse Records)

01. Ella
02. Fager Som En Ros
03. Leaves Of Yggdrasil
04. Ramund
05. Tor I Helheim
06. Svea
07. Harpens Kraft
08. Gammelkäring
09. House Carpenter
10. Reiar
11. Gudernes Vilje
12. Vinter

Ashes of Life – Shores – albumelőzetes

A 2010 óta létező, nehéz atmoszférájú death/doom, shoegaze, post rock és progresszív metalban utazó Ashes of Life zenekar a napokban tette közzé ez évben megjelenő Seasons Within lemezének első előzetesét. Shores című videójuk, valamint az album borítója az alábbiakban ismerhető meg.

Pink Cigs – egy erős fuzz stoner generátor

A Sheffield-i fuzz stoner generátor Pink Cigs zenekar a napokban tette közzé első nagylemezét, amiről most a pszichedelikus képvilágú Dirty Trick videójuk nézhető meg.

A teljes debüt-album pedig itt hallgatható végig.

Lamori az új finn goth vonal

Az új finn goth metal vonalt képviselő Lamori január 31-én, Neo Noir címmel adja ki második albumát, amiről most The Devil’s Mark videójuk ismerhető meg.

január 22.,