Cannabis Corpse – újra támad a füves death metal horda

November elsején Season Of Mist gondozásában jelenik meg a füves death metalosok a Cannabis Corpse új nagylemeze Nug So Vile címmel. A lemezről elsőként az abszolút erős THC tartalmú Cylinders Of Madness daluk primitív videója nézhető meg.

Cannabis Corpse – Nug So Vile

(Season Of Mist)

1. Conquerors of Chronaggeddon
2. Nug So Vile
3. Blunt Force Domain
4. Cylinders of Madness
5. Blasphemy Made Hash
6. Cheeba Jigsore Quandary
7. Edibles Autopsy
8. Dawn of Weed Possession
9. The Cone is Red (Long Live the Cone)
10. The Ultimate Indicantation
11. From Enslavement to Hydrobliteration (bonus track)

Havária – Rontás

Amikor egy hazai zenekar ki jön egy bemutatkozással, többnyire próbálok nem túlságosan lelkesedni érte. Hiszen valljuk be, elég gyakran előfordul, hogy annyi is lesz a banda a pályafutása vagy, hogy évekre a némaság sötétjébe burkolóznak utána. A Havária tavalyi, kiváló bemutatkozásánál különösképpen vissza kellet fogni magam, mivel a pici szívemhez nagyon közel álló stílusban alkotnak. […]

Doomed Or Be Doomed – francia Cathedral tribute album

Doomed Or Be Doomed : A French Tribute To Cathedral címmel a Sleeping Church Records! kiadásában jelent meg az a feldolgozásalbum, amelyen francia zenekarok róják le tiszteletüket a doom legenda Cathedral előtt. Az album pszichedelikus borítója Dave Patchett tervezte és készítette, az alábbiakban pedig a Monolithe, az Ataraxie, a Dionysiaque és a Conviction egy-egy súlyos átirata hallgatható meg. Doomed Or […]

Ex Animo – Skyfall – új single-dal

Az Ex Animo egy ukrán származású atmoszférikus melodic dark doom gothic zenekar. A csapat az ezredforduló idején alakult meg  Andrey Lunko és Victor Kotlyarov stúdióprojektjeként, majd 2004-ben nyerte el teljes zenekari formáját. Eddig egy nagylemezt adtak ki Neverday címmel 2016-ban, amit most új single-dalukkal a 007-es James Bond széria legendás Skyfall betétdalának egyedi átdolgozásával folytatnak.

Hawkwind – duplalemezzel ünneplik 50. évfordulójukat

Október 25-én All Aboard The Skylark címmel fog megjelenni a legendás brit pszichedelikus, space, hard rock csapat a Hawkwind 32. nagylemeze. 

Az idén 50. évfordulóját ünneplő zenekar új lemeze dupla CD és vinyl változatban lát majd napvilágot a Cherry Red Records gondozásában. A duplalemez második korongja “Acoustic Daze” egy speciális bónuszlemez, amely 11 klasszikus Hawkwind szám akusztikus változatát tartalmazza.

Peadiatrician – kompromisszummentes goregrind

Szeptember során Harlequin Fetus címmel érkezik a hazai slamming brutal death / goregrind első számú képviselőjének is mondható Peadiatrician ötödik nagylemeze, ami a Sirius Records és a Vomit Your Shirt gondozásában fog megjelenni.

A zenekart 2006-ban alapította a Disinfection két egykori tagja, Pokornyik „Pokesz” Ferenc (gitár) és Horváth „Goregrindcore” Sándor (vokál). Kezdetben Supplication nevet működtek, zenéjük pedig old-school grindcore gyökereihez ált közelebb. Megalakulásuk után egy évvel Paediatrician-ra váltották a nevüket műfajuk pedig a kompromisszummentes goregrind lett, amit azóta is töretlenül játszanak. Újlemezükről elsőként a disznóvisításokkal és gyilkos slamgore riffekkel felvértezett Lethal Injection számuk hallgatható meg.

Monolord – The Last Leaf – környezettudatos üzenet

Szeptember 20-án, No Comfort címmel jelenik meg a svéd doom metalos Monolord új nagylemeze, amiről most a poszt-apokaliptikus hangulatú The Last Leaf daluk videóját lehet megnézni. A csapat ezzel a klipjével kívánja a figyelmet felhívni a jelenleg is zajló környezeti, illetve a klímaváltozás, valamint vallás pusztító jellegére.

Az The Last Leaf erős példa arra, hogy a zenekart mennyire is érdeklik a társadalmi és politikai témák. A poszt-apokaliptikus videó igazodik a dal környezettudatos üzenetéhez. A Bjorn Rallare rendezte a videó hideg és nem túl távoli jövőt ábrázol, követve egy magányos karaktert, amikor élelmet keres és a városi hulladékok túléléséért küzd. Monolord zaklatott, kóros pszichés hangja követi az elrontott világot.”

Keys of Orthanc – a fény és a sötétség harca

A battle in the dark lands of the eye​.​.​. címmel augusztus végén érkezik a kanadai epikus, atmoszférikus black metal duó, a Keys of Orthanc második lemeze, amin tovább fojtatják kalandjukat Közép-Föld hatalmas területén.  Új albuma az ember és az ork háborújáról szól, valamint a fény és a sötétség harcáról Mordor komor földjén. Két utazásuk máris átélhető.

Fvneral Fvkk – lelkipásztori doom

Carnal Confessions címmel szeptember 27-érkezik a tradicionális epikus lelkipásztori  doomban utazós Fvneral Fvkk új 48 perces albuma, amiről elsőként Chapel of Abuse áhítatuk hallgatható meg.

A zenekar a német post-black metalos Faulnis és death/doomban mozgó Ophis zenészeinek közös projektjeként működik 2015 óta. Első 2 tételes anyaguk  Lecherous Liturgies címmel jelent meg 2017-ben

Sorxe – Dependence Day – albumelőzetes

A Phoenix-i Sorxe egy meglehetősen nehéz pszichedelikus sludge / progresszív post-metal keveréket játszik 2012-es megalakulása óta. Október 11-én érkező The Ark Burner albumuk sorban a harmadik lesz tőlük, amiről most az USA gazdasági, politikai, valamint a média által befolyásolt társadalmi rabosítást bemutató Dependence Day daluk hallgatható meg.

augusztus 21.,
augusztus 22.,
augusztus 29.,