Bütcher – Iron Bitch – új videó

Iron Bitch címmel tette közzé hamarosan érkező második nagylemeze új videóját a belga black-speed metalos Bütcher. 666 Goats Carry My Chariot című lemezük január 31-én fog megjelenni, az Osmose Productions gondozásában.

Az új lemezt mindössze egy hét alatt rögzítettük, ami egy analóg felvétel esetében nagyon rövid idő, különösen ha tekintetbe vesszük, hogy a címadó számhoz mind a 24 sávot felhasználtuk. Ráadásul LV Speedhämmer dobos csupán a stúdiózás előtt 1-2 héttel csatlakozott hozzánk. A tavalyi év elég sűrű volt számunkra, voltak utolsó pillanatos tagcserék és közben folyamatosan koncerteztünk. De a befektetett energia megtérült és győzelemként értékeljük, hogy hamarosan bemutathatjuk a teljes albumot!”

A lemez korábban bemutatott 45 RPM Metal videója itt nézhető meg.

Defiled – hallgasd meg új lemezük

A mai nap folyamán jelenik meg a brutal death metalt játszó japán Defiled hatodik nagylemeze, az Infinite Regress, amit kiadójuk a Season of Mist jóvóltából az alábbiakban teljes egészében végig hallgathattok.

Burning Sun Fanzine – Februárban érkezik a hetedik szám

Februárban érkezik a heavy / power / thrash metallal foglakozó Burning Sun Fanzine hetedik száma, amiről Papi Zoltán főszerkesztő az alábbi infókat küldte:

Örömömre szolgál bejelenteni, hogy február közepétől megvásárolható lesz a Burning Sun Fanzine ötödik évfordulós lapszáma, ami egyben a hetedik lesz a sorban.

A címlapon nem más látható, mint a kiváló Andi Deris (Helloween), akivel egy közel félórás beszélgetésre kaptam lehetőséget. A jó hangulatban telt társalgás eredménye a magazin hasábjain lesz olvasható. Őrületes élmény volt!

Rajta kívül Mat Sinnerrel (Sinner, Primal Fear) és a Destruction éléről ismert Schmierrel olvashattok hosszabb interjúkat. Utóbbit Daniel Müller, a Burning Sun állandó olvasói számára ismerős szerkesztőtársam követte el, aki egy teljes órán keresztül faggatta a német thrash nagyágyúját, hogy az elhangzott gondolatokat egy kimerítően részletes, hat oldalas cikk képében nyújtsa át nektek.

Underground frontról a 25 esztendős, hamburgi stílusú heavy/power metalt játszó olasz Airborn, a powerben utazó szlovák Signum Regis, a harcosmetal farkasbundás barbárja, a brazil Grey Wolf, valamint a hazai szintéren jól ismert heavy metalos Rebel köszön be a lap hasábjain. A budapesti brigáddal egyéb meglepetést is tartogatunk nektek, de erről majd pár nap múlva számolunk be részletesen!

A címlaphoz felhasznált fényképet Jovan Ristić lőtte a Pumpkins United turné bulgáriai állomásán. A borítót – immáron hetedik alkalommal – Mihályfi-Tóth Alex (Redart Illustrations) barátom rakta össze. Hálás köszönet mindkettejük munkájáért!

Kövessétek figyelemmel a Burning Sun Fanzine oldalát, további izgalmas hírek várhatóak a következő napokban!

Deprived Of Salvation – The Carrier Of Disease – dalelőzetes

Február 13-án érkezik az old-school death metalt játszó budapesti Deprived Of Salvation első lemeze Destination: Decay címmel. Lemezükről elsőként The Carrier Of Disease daluk szöveges videója ismerhető meg. A dal a banda elmondása szerint arról szól: “hogy erőt merítsünk és értelmet találjunk mindazon tragédiákban és megpróbáltatásokban, melyekkel mindannyian kénytelenek vagyunk szembesülni életünk folyamán“.

Big Scenic Nowhere – érkezik a stoner világ krémjének új lemeze

A hónap végén érkezik a stoner, desert rock világ krémjét tömörítő Big Scenic Nowhere zenekar új lemeze Vision Beyond Horizon címmel. A Tony Reed (Mos Generator), Mario Lalli (Fatso Jetson, Yawning Man), Per Wiberg (Spiritual Beggars, ex-Opeth), Bill Stinson (Yawning Man), Nick Oliveri (Mondo Generator, ex-Kyuss, stb.), Lisa Alley és Ian Graham (Both of The Well), valamint Alain Johannes (Them Crooked Vultures, Chris Cornell, Eleven) alkotta banda lemezről az alábbiakban Hidden Wall, és The Glim dalaik hallgathatóak meg.

Degragore – Scorching Remorse – új single-dal az ausztrál álltokért

Scorching Remorse címmel egy új single-dallal jelentkezett a brutal death / goregrind metalt játszó hazai  Degragore zenekar. A dal a zenekar bandcamp oldalán hallgatható, és vásárolható meg, melynek összes bevételt egy ausztrál állatvédelmi szervezetnek adományozzák. “Vásárold meg ezt a dalt, és támogasd az ausztrál állatokat!

M8L8TH – Onslaught! – új videó

Onslaught! címmel egy új videóval jelentkezett az orosz militarista nehézpáncélos balck metalos  M8L8TH  (mo-lot-kh) formáció.

Thy Catafalque – hallgasd meg új lemezét

Naiv címmel holnap jelenik meg Kátai Tamás avantgarde metal projektjének a Thy Catafalque  kilencedik albuma, ami kiadója, a Season of Mist jóvoltából már most végighallgatható .

A Naiv címet a vizuális művészetek területén alkotó naiv művészeti mozgalom inspirálta.” – mondja Tamás a címválasztásról. “A naiv művészek nem részesültek formális oktatásban vagy képzésben, és hiányzik belőlük a képzett alkotók professzionális, konvencionális megközelítése. Művészetüket gyermeki természetesség és őszinteség jellemzi. Az új lemez kapcsán döbbentem rá, hogy én is ezzel a hozzáállással alkotok a kezdetek óta a zene és a szövegek terén egyaránt. Ez az eddigi legrövidebb és talán legkevésbé súlyos albumom, amelyen ugyanakkor tizenegy barátom működött közre a legkülönbözőbb, izgalmas hangszereken: hallható a dalokban hegedű, brácsa, cselló, úd, citera, harsona, szaxofon, quena, fretless basszusgitár, és természetesen ismét felbukkan Horváth Martina és Vasvári Gyula is.

Banisher – maga az ördög

A lengyel tech-death, extrém balck metal szinapszis Banisher február 29-én, a Selfmadegod Records gondozásában adja ki Degrees Of Isolation című albumát. Lemezükről most a meglehetősen felzaklató képvilágú Devil in ISO 5 daluk videója nézhető meg, amiről a gitárosuk, Hubert Więcek az alábbiakat mondta:

Az Devil in ISO 5 dal egy mentális fogvatartottról szól, akit őrült viselkedése, valamint fogva tartásának nem tetszése kifejezése miatt magánzárkába raknak. Közel 20 órát van saját őrületében, dühöngésében, tudatát vesztve. Ez manapság bevált szokás az ilyen intézményekben. Mint, ahogy az is, hogy a tudata visszaszerzése után az egész történet megismétlődik. A videóban az „Ördögöt”  játszó főszereplő eredeti ruhát visel, amelyet a L.A. megyei börtönben fogvatartottak viselnek.

Banisher – Degrees Of Isolation

(Selfmadegod Records)

1. Actors and Accomplices
2. Devil in ISO 5
3. Extradition
4. Illusory Enslavement
5. Sacred Rules
6. Lockdown
7. Apotheosis
8. Echoes

január 29.,
január 31.,