Mistcavern – bemutatkozó demó

A Mistcavern egy új hazai black metal zenekar, akik november végén adták ki első 3 számos demójukat Winds of Misery címmel. A demó hamarosan limitált példányszámú kazettán is beszerezhető lesz az Iron Bonehead Productions jóvoltából.

Brothers Of Metal – albumelőzetesek

Január 10-én jelenik meg a svéd folk heavy metalos Brothers Of Metal új albuma Emblas Saga címmel. A lemezről One és Njord dalaik videói máris megnézhetőek.

L.A. Guns – karácsonyi mini-album

Another Xmas In Hell címmel egy 5 dalos karácsonyi mini-albummal jelentkezett az amerikai glam metalos L.A. Guns. A lemezre olyan örökzöld feldolgozások kerültek, mint a “The Bills/Christmas Is The Time To Say I Love YouBilly Squier-től (amelyben maga William Shatner vendégeskedik), a There Ain’t No Sanity Clause a The Damned-től és a Merry Christmas (I Don’t Want To Fight Tonight) a Ramones-tól.

Salvation – Year of the Fly – klippremier

A ’90-es évek alternatív rockját és az új generációs post rock hatásait egyesítő  chicagói Salvation trió november 22-én Year of the Fly címmel adta ki harmadik nagylemezét. A disszonáns basszusfutamokkal és egyéb zaj elemekkel felépített lemezről most a rendező / producer Katie Bellamy készített címadó daluk videója nézhető meg.

A teljes album az alábbiakban érhető el.

Godthrymm – Among The Exalted – albumelőzetes

A Hamish Glencross (ex-My Dying Bride / Vallenfyre / Solstice) és Shaun Taylor-Steels (ex-My Dying Bride / Anathema) által működtetett doom metalos Godthrymm jövő év február Reflections címmel jelenteti meg debütáló lemezét. A lemezről elsőként a ’90-es évek klasszikus dark/doom ízeit hozó Among The Exalted dalukkal lehet megismerkedni.

Godthrymm – Reflections

(Profound Lore Records)

1. Monsters Lurk Herein

2. Among The Exalted

3. The Sea As My Grave

4. We Are The Dead

5. The Light Of You

6. The Grand Reclamation

7. Cursed Are The Many

8. Chasmic Sorrows

Ram – a metal lüktetése

The Trap címmel egy vadonatúj videóval jelentkezett a tradicionális heavy metalt játszó svéd Ram. A banda idén szeptemberben The Throne Within címmel jelentette meg hatodik nagylemezét, melyről a videó dala is való.

Egy igazi videót akartunk, amin betekintést nyerhettek a színfalak mögé, hogy milyen is egy valódi, keményen dolgozó Heavy Metal zenekar. Itt nincsenek dívák, csak sör, izzadság és a metal lüktetése.

Frogg – marcangoló őshüllők

A Frogg egy gyors, nyers és egyben brutális riffekkel dolgozó egyszemélyes modern tech/tharsh/death metalos projekt. 4 tételes debütáló EP-je A Reptilian Dystopia címmel január 17-én jön ki, amiről máris itt van rosszindulatú őshüllőktől hemzsegő Ancient Rain dala.

Hanging Garden – Navigator – új szöveges videó

Navigator címmel egy új szöveges videóval jelentkezett a  melankolikus dark/death/doom melódiák finn nagymestereként is számon tartott Hanging Garden, akik november 15-én Into That Good Night címmel  adták ki legutóbbi nagylemezüket. Fogj egy pohár forralt bort és merülj el Riikka varázslatos énekében.

Teljes lemezük az alábbiakban hallgatható végig.

Parasite Crowd – EP-premier

A hazai death/grind metal érát 1991 óta képviselő veszprémi Parasite Crowd zenekar néhány korai demó és némi szünet után Feasting Parasites címmel adta ki új 4 dalos EP-jét.

december 11.,
december 13.,