Her Highness / Negative Slug – közös split

Terminal Transgression címmel jelent meg a budapesti kommersz doom/sludge/noise-ban utazó budapesti  Her Highness és a horvát sludgecore/doom/noise szörnyeteg a Negative Slug közös split anyaga. Az anyagra a bandáktól 2-2 hamisítatlan sludge csapás került fel.

Coronatus – természet és miszticizmus

November 29-én The Eminence Of Nature címmel jelenik meg a német szimfonikus gothic/folk metal banda a Coronatus négy vokalista készült új nagylemeze. A csapat kilencedik lemezének témája ezúton is a természet és a miszticizmus köré épül, amiről elsőként Midsommar daluk videója nézhető meg.

Reign of Fury – dallamos ős-thrash brit módra

Exorcise Reality címmel jelent meg a dallamos ős-thrash metalban utazó brit Reign of Fury új albuma. A zenekar 2006 óta létezik, azonban első lemezük csak 2011-ben jött ki. A mostani sorban a harmadik korongjuk.

Formless Master – az első ökölcsapás

November 15-én a Horror Pain Gore Death Productions kiadásában érkezik az amerikai-japán felállásban dolgozó karate-grindcore metalos Formless Master első EP-je First Strike címmel. A hét tételes lemez első ökölcsapásaként Fatal Impasse daluk ízlelhető meg.

Cain – Cain (1992)

Sokszor leírtam már a Forgács hasábjain belül, hogy lételemem a felfedezés, a “kincsvadászat” a metal zene pöcegödreiben, mert alattomos módon itt vert fészket magának az általam leginkább kedvelt hússal rendelkező préda: az underground. Most is szinte csak a szerencsének köszönhetően került elém egy finom falat, ami a nem más, mint birminghami kocsmák koszos padlójától feljebb […]

Jinjer – On The Top – új videó

Év eleji Micro Ep-jük folytatásaként október 25-én Macro címmel jelenik meg a modern metalos Jinjer új nagylemeze, amiről újabb előzetesként On The Top videójuk nézhető meg.

Az ukrán zenekar december 22-én a Barba Negra klubban, a kanadai The Agonist társaságában élőben is bemutatja új albumát.

Profanatica – hallgasd meg új lemezük

Az új lemez egyetlen baja, hogy végül befejeződik! – mondja büszkén október 11-én megjelent Rotting Incarnation Of God című új nagylemezéről az amerikai raw black/death metalos Profanatica főnöke, Paul Ledney. A lemez a Season Of Mist jóvoltából most teljes egészében végig hallgatható.

Magic Kingdom – egy újabb dal

Fear My Fury címmel máris egy újabb dal ismerhető meg a Michael Vescera (Yngwie Malmsteen, Loudness) énekessel vezetésével működő belga szimfo-metalos Magic Kingdom november 22-én megjelenő MetAlmighty lemezéről.

Annihilator – egy friss dal

I Am Warfare címen egy friss dallal jelentkezett a Jeff Waters vezette kanadai thrasher Annihilator. A dal a jelenleg készülő Ballistic, Sadistic címmű lemezük első előzetese, mely a közeljövőben fog megjelenni.

“Egy olyan dühös, technikás albumot készítettünk, amely az első három lemez hangulatát idézi, és elég nehéz lesz utána folytatást csinálni.” – mondja Waters.

A banda november 21-én, a Barba Negra klubban ad egy zúzó koncertet az Archer Nation társaságában.

Die Krupps – német gépzakatolás

Welcome To The Blackout címmel tette közzé november 15-én megjelenő Vision 2020 Vision című albumának első dalát a német industrial metal ikon, a Die Krupps. A banda december 12-én az amerikai Viral és a horvát Manntra társaságában az A38 Hajon ad koncertet.

október 18.,
október 19.,