Hanging Garden – lelkünk bugyrai

November 15-én Into That Good Night címmel jelenik meg a finn melankolikus dark/death metalos Hanging Garden új lemeze, amit újra átjár zenéjük egyedülállóan sokszínű atmoszférája. Lemezükről most a Rain, valamint címadó daluk lelki bugyrainkat feltáró videói nézhetőek meg.

Anunnaki – őskáoszából fogant album

Immanentize The Eschaton címmel jelent meg az elektronikus, kísérleti psychedelic stoner rockban formáció, az Anunnaki új, három tételes világunk őskáoszából fogant albuma. A duó okkult pszichedelikus érzéseket tükröző zenéjében mai világunkban zajló káoszát és zavarait (amiket nézhetünk politikai, környezeti vagy társadalmi szempontokból is) emeli ki, emellett emlékeztetni kíván bennünket a szépség, a szerelemről és az együttérzés lassan elfeledett a modern időkben is helytállóan fogalmairól.

Sentio Ergo Sum – novemberben új EP

4 év után új kislemezzel jelentkezik a hazai funeral death/doom metalos Sentio Ergo Sum. For Her Frozen Hands EP-jük bemutató koncert a megjelenés napján, november 8-án, Szegeden, a Live Autumn Fest-en!

A zenekar legutóbbi anyaga 2015-ben Egsegesis Logicae címmel jelent meg.

I Feel Like A Bombed Cathedral – egy kiégett héj visszhangzó szimfóniája

I Feel Like A Bombed Cathedral egy francia avant -garde kísérleti psy/doom projekt gitárra és elektronikus effektekre. A projektet a Krautrockers faUSt zenekar alapítója, gitárosa Ulan Bathor hívta életre egy kiégett héj visszhangzó kaotikus szimfóniájaként. Legutóbbi albuma a nyáron jelent meg AmOrtH címmel.

 November 25-én élőben is meghallgatható nem mindennapi szívverése.

The Drowning – az organikus halál

A brit death/doom metalos The Drowning november 8-án The Radiant Dark címmel adja ki ötödik lemezét, amin továbbra is az organikus halál előtt tisztelegnek. A lemezről elsőként Prometheus Blinded, valamint In Cold Earth videóik nézhetőek meg.

Marko Hietala – Mustan Sydämen Rovio (2019)

Marko Hietala neve leginkább a Nightwish-ből lehet ismerős, bár jelenleg is tagja több formációnak. Sosem voltam Nightwish fan, a lemezeiket is csak hellyel-közzel ismerem, viszont Marko fizimiskája annyira karakteres, hogy ha az ember egyszer meglátta egy klipben, zenekari fotón, netán élőben koncerten, akkor nehezen fogja elfelejteni! Persze jóval több ő sima basszusgitárosnál, hisz fő bandájában […]

Kublai Khan TX – Absolute (2019)

A Kublai Khan kijött a harmadik lemezével nemrég. Viszont még előtte, nem a megjelenés kapcsán mentek a hírek, hanem egy bizonyos pereskedés volt a főtéma. Történt ugyanis, hogy egy 1985-ben alapított szintén Kublai Khan nevű zenekar beperelte őket, névlopás címszóval. Amit amúgy a Megadeth-et is megjárt Greg Handevidt alapított. Egyébként én is csak utána olvasás […]

Avatarium – Rubicon – klippremier

November 22-én jelenik meg a svéd doom metalos Avatarium új lemeze. A Candlemass főnök Leif Edling  vezette csapat a varázslatos hangú Jennie-Ann Smith énekesnővel készítette el The Fire I Long For címet viselő lemezét, rajta kilenc vadonatúj, az epikus doom gyökereihez visszatérő dallal. A lemezről elsőként Rubicon című videójuk nézhető meg.

Confessions Of A Traitor – a psziché sötét lírai elemei

Holnap érkezik a melodic metal/hardcore utánpótlását képviselő brit Confessions Of A Traitor új nyers energián szárnyaló albuma. A lemezen vendégként és társzerzőkként feltűnik Ryan Kirby (Fit For a King) és Scott Kennedy (Bleed From Within). A 12 vadonatúj lírai módon megkomponált sötét pszichés pozitív elemeinek teli dal kompozíciókból máris itt van három, amelyre videót is készítettek.

október 18.,
október 19.,
október 21.,