Sentio Ergo Sum – novemberben új EP

4 év után új kislemezzel jelentkezik a hazai funeral death/doom metalos Sentio Ergo Sum. For Her Frozen Hands EP-jük bemutató koncert a megjelenés napján, november 8-án, Szegeden, a Live Autumn Fest-en!

A zenekar legutóbbi anyaga 2015-ben Egsegesis Logicae címmel jelent meg.

I Feel Like A Bombed Cathedral – egy kiégett héj visszhangzó szimfóniája

I Feel Like A Bombed Cathedral egy francia avant -garde kísérleti psy/doom projekt gitárra és elektronikus effektekre. A projektet a Krautrockers faUSt zenekar alapítója, gitárosa Ulan Bathor hívta életre egy kiégett héj visszhangzó kaotikus szimfóniájaként. Legutóbbi albuma a nyáron jelent meg AmOrtH címmel.

 November 25-én élőben is meghallgatható nem mindennapi szívverése.

The Drowning – az organikus halál

A brit death/doom metalos The Drowning november 8-án The Radiant Dark címmel adja ki ötödik lemezét, amin továbbra is az organikus halál előtt tisztelegnek. A lemezről elsőként Prometheus Blinded, valamint In Cold Earth videóik nézhetőek meg.

Marko Hietala – Mustan Sydämen Rovio (2019)

Marko Hietala neve leginkább a Nightwish-ből lehet ismerős, bár jelenleg is tagja több formációnak. Sosem voltam Nightwish fan, a lemezeiket is csak hellyel-közzel ismerem, viszont Marko fizimiskája annyira karakteres, hogy ha az ember egyszer meglátta egy klipben, zenekari fotón, netán élőben koncerten, akkor nehezen fogja elfelejteni! Persze jóval több ő sima basszusgitárosnál, hisz fő bandájában […]

Kublai Khan TX – Absolute (2019)

A Kublai Khan kijött a harmadik lemezével nemrég. Viszont még előtte, nem a megjelenés kapcsán mentek a hírek, hanem egy bizonyos pereskedés volt a főtéma. Történt ugyanis, hogy egy 1985-ben alapított szintén Kublai Khan nevű zenekar beperelte őket, névlopás címszóval. Amit amúgy a Megadeth-et is megjárt Greg Handevidt alapított. Egyébként én is csak utána olvasás […]

Avatarium – Rubicon – klippremier

November 22-én jelenik meg a svéd doom metalos Avatarium új lemeze. A Candlemass főnök Leif Edling  vezette csapat a varázslatos hangú Jennie-Ann Smith énekesnővel készítette el The Fire I Long For címet viselő lemezét, rajta kilenc vadonatúj, az epikus doom gyökereihez visszatérő dallal. A lemezről elsőként Rubicon című videójuk nézhető meg.

Confessions Of A Traitor – a psziché sötét lírai elemei

Holnap érkezik a melodic metal/hardcore utánpótlását képviselő brit Confessions Of A Traitor új nyers energián szárnyaló albuma. A lemezen vendégként és társzerzőkként feltűnik Ryan Kirby (Fit For a King) és Scott Kennedy (Bleed From Within). A 12 vadonatúj lírai módon megkomponált sötét pszichés pozitív elemeinek teli dal kompozíciókból máris itt van három, amelyre videót is készítettek.

MAG – új EP a debreceni prog-metal zenekartól

Fusion címmel jelent meg progresszív metalt játszó, debreceni MAG zenekar új EP-je. A három dalt tartalmazó anyagon egy régebbi szerzemény énekes verziója (Systematic Disorder II), és két vadonatúj felvétel (Dark Mercy, The Kraken) hallható.

 “A célunk, hogy az újonnan született dalainkat kisebb adagokban rögzítsük és publikáljuk. Ennek első, még nem tudatos lépése a Disappear volt még 2016-ban. A Fusion esetében már célirányosan ezt a megjelenési formát választottuk.” – mondta Karácsony András dalszerző-szólógitáros.

A MAG EP-bemutatója november 30-án (szombaton) a debreceni Café Conca Doro 2.0-ban lesz, a budapesti Mars Told a Secret társaságában.

Vinsta – akusztikus népművészet

Drei Deita címmel holnap jelenik meg az osztrák multi-instrumentalista Christian Höll által vezetett egyszemélyes epikus progresszív death metalba oltott akusztikus népművész projektjének a Vinsta második anyaga. Az Opeth érában mozgó zenész új lemezéről most Oafocha Loda, valamint Tiafn  videói nézhetőek meg.

október 18.,
október 19.,
október 21.,