Cadaveres – a kezdetektől mostanáig. Egy átfogó interjú Körmöczi Péterrel

Körmöczi Péter évtizedek óta aktív részvevője a hazai undergroundnak, a Cadaveres de Tortugas feloszlása után töretlen lelkesedéssel vezeti a Cadaveres zenekart. A szokásos zenekari témák mellett néhány személyesebb kérdéssel is igyekeztem faggatni a banda alapítóját. Szia Körmi! Köszönöm, hogy elfogadtad a felkérést egy kis múltidézésre és vállalod a személyes kérdések megválaszolását is! Haladjunk hát időrendben! […]

Perihelion – hallgasd meg új lemezüket

Agg címmel a mai napon megjelent az avantgárd, atmoszférikus post-black vonalas debreceni Perihelion negyedik albuma. A banda lemezbemutató koncertje december 20-án, a Dürer Kertben lesz a pozvakowski társaságában.

Pressure Pact – nyers utcai hardcore punk

Mocskos hangok és erőszakos, dühöngő riffekkel a mai nap jelent meg holland hardcore, oi punk Pressure Pact első albuma Scared Off the Streets címmel. A lemez nyers humanista energiája kompromisszumok nélkül hozza vissza a ’80-as évek Boston hardcore vérbő adrenalin lüktetését.

Fliege – albumelőzetes

Két év után új lemezzel jelentkezik a kísérleti industrial/black/heavy metalos Booklyn-i Fliege zenekar. A trió The Invisible Seam című második lemezén Ingmar Bergman „Hetedik pecsét” alkotását állítja a középpontban, megkérdőjelezve ezzel az isten fogalmát, és egyéb vallási téziseket. A lemez címadó dala máris meghallgatható.

In Obscurity Revealed – íme, az emberi fertőt

Glorious Impurity címmel december 13-án jelenik meg a sötét okkult rituálékkal, szexuális perverziókkal, valamint vallásellenes témákkal foglakozó mexikói death / black metalos horda az In Obscurity Revealed első lemeze. A korong pokoli gyomra 9 vulgáris dalt rejt magában. Ezek közül kettő, az emberi fertőt megéneklő daluk máris meghallgatható.

Svart Crown – Thermageddon – dalelőzetes

Wolves Among The Ashes címmel február 7-én jelenik meg a francia black/death metalos Svart Crown új albuma, amiről elsőként Thermageddon daluk hallgatható meg.

A Thermageddon volt az első dal, amelyet megírtunk a lemezhez.” – mondja JB Le Bail énekes/gitáros. “Egyértelműen hallatszik, hogy vissza akartunk kanyarodni benne ahhoz a blackes death metalhoz, amit olyannyira szerettünk a ’90-es évek végén: kompromisszumoktól mentes, direkt dal mindenféle felesleges sallang nélkül. De természetesen nem hagytuk figyelmen kívül, hogy a legutóbbi lemezeinken más irányokba is tapogatóztunk, és biztos vagyok benne, hogy mindenki meglepődik majd az album hallatán.

Svart Crown – Wolves Among The Ashes

(Century Media)

01. They Will Not Take Our Death In Vain
02. Thermageddon
03. Art Of Obedience
04. Blessed Be The Fools
05. At The Altar Of Beauty
06. Down To Nowhere
07. Exoria
08. Living With The Enemy

Iguana – kozmikus időutazás

A német származású Iguana zenekar zenéjében meglehetősen sokoldalúan egyesíti a progresszív rock, a pszichedelikus fuzz rock, valamint a szimfonikus krautrock és a dream pop alap tónusait. Mindezeket Translational Symmetry című albumuk sztereotípiákban tárják elénk, amiről most Time Translation Symmetry daluk videójának segítségével egy kozmikus időutazáson vehetünk részt.

A további utazásokhoz pedig itt van az egész lemezük.

Psychotic Waltz – jövőre új album

Február 14-én, The God-Shaped Void címmel fog megjelenni az amerikai progresszív metal legenda, a Psychotic Waltz új nagylemeze. A csapat eredeti felállásban készülő ötödik lemeze 24 évvel nagysikerű Bleeding albumuk után jelenik meg az InsideOut gondozásában. További infók hamarosan.

Seventh Circle – puritán düh hullám

A Kaliforniából származó Seventh Circle nevű extrém death/doom duó első demóját hallgatva, olyan érzésünk támad, mint ha csak a ’90-es évek egyik underground banda alagsori próbáját hallgatnánk.  A három dalt tartalmazó Cycle of Violence anyaguk a maga 13 percében egy igazi puritán düh hullámot ad a Godflesh, a Helmet és a Killing Joke enyhén punkos hatásitól befolyásoltan.

december 07.,
december 09.,
december 10.,
december 11.,