Valkyrie – Feeling so Low – dalpremier

Július 24-én, Fear címmel jelenik meg a klasszikus hard – heavy rockot játszó Valkyrie új albummal. A nyolc dalos lemez dalait teljesen analóg módon rögzítették, amiről elsőként a Feeling so Low hallgatható meg.

Sorcerer – megjelent a svéd doomerek új nagylemeze

Lamenting Of The Innocent címmel május 29-én jelent meg a svéd tradicionális doom metalos Sorcerer harmadik nagylemeze.

A zenénk a mai napig kapcsolódik mindazokhoz, akiken felnőttünk: a Rainbow-hoz, a Black Sabbathhoz, az Iron Maidenhez és a többiekhez. Mi is szeretjük beépíteni ezt a drámai érzésvilágot a dalainkba. Fontos, hogy a dalaink messzire repítsenek, egy fantáziavilágba, és az említett zenekarok is a mesterei voltak ennek. De ugyanakkor hatnak ránk mai zenekarok is, főleg a dalok felépítése és a hangszerelés terén.

Koffin – egy új death metal zenekar Észtországból

A Koffin egy új death metal zenekar Észtországból, amint négy metal fanatikus fiatal hívott életre 2019-ben azzal a céllal, hogy kedvenc műfajuk zeneéjét játsszák. Első dalukként a Stupid Thoughts ismerhető meg tőlük, amit Sander Vider énekes-gitáros így magyaráz: “A dalszövegek a középiskolában töltött időmről és az iskolatársaimról szólnak, akik néha nagyon ostoba dolgot mondtak, és nem […]

Poltergeist – Feather Of Truth (2020)

Az ötödik X felé közeledő thrasherek valószínűleg nosztalgiával emlékeznek a svájci kopogó szellemre. A Poltergeist a ’80-as és a ’90-es évek fordulóján a Depression és a Behind the Mask képében két remek lemezzel jelentkezett, majd a harmadik album után, a ’90-es évek közepén pályatársaik többségéhez hasonlóan ők is lehúzták a rolót, amelyen csak 2013-ban kopogtattak újra. Az újjáalakulás […]

Goblins Blade – Utopia – dalpremier

Of Angels And Snakes címmel június 26-án jelenik meg a germán power metal szupergroup, a Goblins Blade első nagylemeze, amiről Utopia daluk szöveges videójának premierét láthatjátok.

Alestorm – újabb kalóz történetek

Curse Of The Crystal Coconut címmel május 29-én jelent meg és végig is hallgatható a kalóz metalos Alestorm új albuma, amin újabb skót kalóz történeteket mesélnek el nekünk.

Megascavenger – death metal sztárparádé

A svéd death metal egyéniség Rogga Johansson vezette (Necrogod, Paganizer, Putrevore, Lobotomy Dept, Revolting, Ribspreader, Severed Limbs, The Grotesquery, stb.) Megascavenger a napokban írta alá új lemeze szerződését az Xtreem Music-szal. Ötödik lemeze Songs in the Key of Madness címmel augusztus 6-án fog megjelenni a Cropsy Maniac, a Fondle Corpse, a Wombbath, a Paganizer és a Machetazo zenészeinek segítségével. A lemezről elsőként Five Severed Fingers daluk klasszikus zúzdáját lehet ki élvezni.

Megascavenger – Songs in the Key of Madness

(Xtreem Music)

1. They Went Mad (ft Aaron Whitsell of Cropsy Maniac)
2. The Beckoning of the Rats (ft Silvester Koorevaar of Fondle Corpse and
           Aaron Whitsell of Cropsy Maniac)
3. Laboratory Serenades (ft Rober of Machetazo)
4. First We Slay (Then We Gorge)(ft Håkan Stuvemark of Wombbath)
5. Five Severed Fingers (ft Dennis Blomberg of Paganizer)
6. Nothing but the Feet Remains (ft Jonny Pettersson of Wombbath)
7. Human Sinkhole (ft Dennis Blomberg of Paganizer)
8. A Terrible Tale of Reeking Remains (ft Dennis Blomberg of Paganizer)

Forgácsolás – Júniusi lista

Ismét eltelt egy hónap és ismét itt van a listánk, régi és új dalokkal egyaránt. Hazai hardcore-tól angol black metal-ig minden megtalálható rajta. Továbbra trendektől mentesen, csak is a szerkesztőség tagjainak kedvencei.

Ironstone – a progresszív metal fiatal generációja

Prophecy címmel jelent meg a progresszív metal fiatal generációját képviselő ausztrál Ironstone debütáló EP-je.

A Prophecy egy jóslatra vonatkozik, ami nem pusztán a sorsra támaszkodik. Arra próbál rámutatni, hogy felkel ismernünk a jövőben rejlő hatalmas kételyeket, és haladéktalanul el kell azokat dobnunk annak érdekében, hogy átvegyük a saját valóságunk irányítását.” – magyarázza  a zenekar. “EP-nkel igyekszünk egy olyan optimista és reményteljes üzenetet közvetíteni, amit remélhetőleg mindenki megért. Nem tudjuk megjósolni a jövőt, de előrelátással befolyásolhatjuk azt.

Az alábbiakban Downpour és Bound dalaik videói nézhetőek meg.

augusztus 16.,
augusztus 26.,