WitcheR – komor hangulatú albumelőzetes

A hazai atmoszférikus black metalos WitcheR az ősz folyamán adja ki új nagylemezét A gyertyák csonkig égnek címmel, az orosz Dark East Productions gondozásában látott napvilágot. Erről elsőkét a komor hangulatú Feloldozás tételük ismerhető meg.

Az új lemezünk CD-n és kazettán jön majd ki, rajta négy saját dallal és egy Csajkovszkij feldolgozással. Aki eddig ismert minket, az most sem várhat nagyobb változást, továbbra is az atmoszferikus black metal műfajt erősítjük, méghozzá klasszikus zenei hatásokkal, olyan zenekarok nyomdokain, mint a Summoning, a Nokturnal Mortum vagy a Burzum.

Cynic – remixelve is megjelenik második albumuk

Remixelt, exkluzív változatban kerül újrakiadásra a legendás progresszív death metalos banda, a Cynic 2008-ban megjelent második albuma a Traced in Air.

A Traced in Air Remixed album az eredeti lemez újrarögzített, újrakevert változata, melyet Sean Malone basszusgitárossal kiegészülve vettek fel. A mixet a Periphery-ből ismert Adam “Nolly” Getgood (Animals As Leaders, Devin Townsend, Haken), a maszterizálást pedig Ermin Hamidovic végezte. Az album borítóját Robert Venosa tervezte újra. A kiadvány szeptember 27-én lát napvilágot, amelynek íme az előzetese.

Silvertomb – albumelőzetes

A Type O Negative és az Agnostic Front egykori tagjai által létrehozott Silvertomb zenekar megkötötte első lemezének szerződését a német Long Branch Records / SPV kiadókkal. Lemezük első előzeteseként Insomnia daluk hallgatható meg.


Isole – hallgasd meg új lemezüket

Dystopia címmel augusztus 23-án jelenik meg az epikus doom metalos svéd Isole hetedik nagylemeze, ami kiadójuknak a Hammerheart Records-nak köszönhetően más most végig hallgatható.   

Pripjat / Hell:On – thrashtestvérek

Október során A Glimpse Beyond címmel egy közös split EP-t ad ki a német thrasher Pripjat és az ukrán thrashtestvéte a Hell:On, akiknek a korongon szereplő Spreading Chaos dala máris megismerhető.

Atlantean Kodex – új lemezt adnak ki

Szeptember 13-án érkezik az epikus heavy/doom metált játszó német Atlantean Kodex új nagylemeze The Course Of An Empire címmel, melyről most a 9 perces People Of The Moon (Dawn Of Creation) daluk hallgatható meg.

Atlantean Kodex – The Course Of Empire
(Ván Records)

1. The Alpha And The Occident (Rising From Atlantean Tombs)
2. People Of The Moon (Dawn Of Creation)
3. Lion Of Chaldea (The Heroes’ Journey)
4. Chariots (Descending From Zagros)
5. The Innermost Light (Sensus Fidei)
6. A Secret Byzantium (Numbered As Sand And The Stars)
7. He Who Walks Behind The Years (Place Of Sounding Drums)
8. Spell Of The Western Sea (Among Wolves And Thieves)
9. The Course Of Empire (All Thrones in Earth And Heaven)
10. Die Welt von gestern (Abendland)

Ereb Altor – Queen Of All Seas – dalelőzetes

Szeptember 23-án új albummal jelentkezik a Bathory hagyomágyait tovább éltető viking metalos Ereb Altor. 11 dalos Järtecken címet viselő lemezükről újabb dalelőzetesként most Queen Of All Seas daluk hallgatható meg.

Abythic – gyilkos albumelőzetes

A német death metalos Abythic szeptember 11-én Conjuring The Obscure címmel szabadítja el gyilkos fűrészgép riffekkel teli második albumát, amiről most Drifting Among Shadows daluk ismerhető meg.

Kennedy – a középső ujj bemutatása

A 2012-ben újjáalakult kanadai hardcore kollektíva Kennedy a napokban mutatta be a rendőri brutalitást központba állító Blood and Soil nyers energiájú dalának videóját.

Lényegében a dal a középső ujj bemutatása a hatalmi igazságtalanság és a megfélemlítés ellen.” – kommentálták röviden.

augusztus 18.,
augusztus 21.,
augusztus 22.,