Night Demon – Are You Out There – új dal

Az elmúlt hónapban rendesen felpörgette magát a klasszikus heavy metalt játszó kaliforniai  Night Demon. A trió utóbbi két EP-je (Kill The Pain , Empires Fall ) után most Are You Out There címmel egy friss dallal jelentkezett.

Magick Touch – a hard rock és a heavy metal dicsősége

A klasszikus hard rock és a heavy metal dicsőségét hozza vissza harmadik lemezén a norvég származású Magick Touch zenekar. A banda június 26-án, az Edged Circle Production kiadásában megjelenő 10 rock himnuszt tartalmazó Heads Have Got to Rock’n’Roll című lemezéről az alábbiakban frissen megjelent To The Limit daluk hivatalos videóját, valamint a Watchman’s Requiem szöveges videóját nézhetitek meg.

Shakedown Suzies – a svédek dirty rockra pörögnek

Hamarosan érkezik a svéd sleaze band, a Shakedown Suzies friss lemeze, ami az A business doin’ pleasure címet viseli.

Agust Ahlberg és Jon Mortensen neve ismerősen csenghet a már hazánkban is többször megfordult, melodic metalt játszó The Embodied legénységéből, a King Diamond-os Andy LaRocque pedig szinte alappillér a heavy-rajongók számára. Nos, megvillantva egy másik arcukat, most az ő közös munkájuk során született meg a hangulatában a nyolcvanas évek dirty rock aranykorát időző jönköpingi csapat, a Shakedown Suzies második korongja, A business doin’ pleasure. A karizmatikus külsejű frontember, Erik Gripestam által 2009-ben alapított közép-svédországi zenekar nem tagadja meg a gyökereit, legnagyobb múzsájuk máig az erotikába hajló füstös glam-éra ezt az életérzést ültetik egy kicsit modernebb közegbe. 

A bő fél órányi vérpezsdítő, sikítás és riffgazdag trackek masterelését a Suzies négy tagja nem kisebb szakmai méltóságra, mint Andy LaRocque-ra bízta, aki igencsak remek munkát végzett. A végeredmény tizenegy mocskos rocksláger lett. S bár az A business doin’ pleasure lemez hivatalosan csak június 12.-én jelenik meg, a csapat több előzetessel, a legpörgősebb nótákra pedig videoklippel készült, elhúzva a mézesmadzagot a kortalan glam szerelmesei előtt.

Kicsi a bors, de erős – EP válogatás #26

Újabb hét. egy újabb pazar ötös. És, hogy mit kínálunk EP válogatásunk 26. fejezetében? Csak a szokásos mocskot és friss (bemutatkozó) EP-ket. Elsőként nyakig merülünk a klasszikus death metal pöcegödrébe, ahol is tüdőnket kényelmesen megülik az iszapos poszt metal mélyrétegződésű nehéz riffei és fulladás kaotikus disszonáns pillanata. De mielőtt elmerülnénk a megváltást adó cuppogós death/doom […]

Black Funeral – új albummal jelentkeznek az okkult black metalisták

Hamarosan új albumával jelentkezik az amerikai színtér egyik legkultikusabb black metal bandájaként számon tartott Black Funeral. A banda 1993-ban alakult az okkultista költő, Michael W. Ford (Baron Drakkonian Abaddon) és a multi-instrumentalista Azgorh Drakenhof (Drowning The Light, Eternium) vezetésével. Korai lemezeik, mint az 1995-ös Vampyr – Throne of the Beast vagy az 1997-es Empire of Blood mindmáig meghatározó lemezei az okkult földalatti mozgalomnak. A zenekar idén nyáron új lemezzel jelentkezik. Scourge of Lamashtu címet viselő lemezük július 3-án lát majd napvilágot az Iron Bonehead Productions kiadásában, amiről elsőként Kassaptu Lemuttu daluk ismerhető meg.

Black Funeral – Scourge of Lamashtu

(Iron Bonehead Productions)

1. Kassaptu Lemuttu
2. The Vampyric Rabisu at the Threshold
3. Nergal (Lord who Prowls by Night)
4. Gwyn ap Nudd (King of the Underworld)
5. Seven Udug-Hul
6. Scourge of Lamashtu (She who Strangles the Lamb)
7. Gidim Hul (Bloodthirst of the Demonic Dead)
8. Pazuzu King of the Lilu-Demons

Stygian Crown – lemezelőzetesek

A tradicionális doom metalban utazó női-frontos Stygian Crown június 19-én adja ki debütáló lemezét a Cruz Del Sur Music gondozásában. A 2018-ban alakult banda lemezének első előzeteseiként Two Coins For The Ferryman, valamint Up From The Depths dalaik hallgathatóak meg.

The Wise Man’s Fear – hallgasd meg új lemezüket

Valley Of Kings címmel jelent meg az amerikai fantasycore banda, a The Wise Man’s Fear harmadik albuma, ami az alábbiakban teljes egészében végighallgatható.

Elmondhatatlanul izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk nektek vadonatúj, Valley Of Kings című albumunkat, ami immáron világszerte elérhető, a Sharptone Records-nak köszönhetően. A Codex-trilógia így végre kiteljesedett. Reméljük, élvezni fogjátok ezt a különleges kalandot!

augusztus 16.,
augusztus 26.,