Mizmor – Cairn (2019)

     Imádok felfedezni, kutatni, keresni és megismerni olyan dolgokat, melyeket korábban nem tapasztaltam. Sokan várják az épp aktuális kedvenc bandájuk sokadik kiadványát, és hazudnék, ha én nem lennék így, de egy kicsit mindig előrébb járnak nálam a toplistán az olyan anyagok, amikről még sosem hallottam. Ők többször ajándékoznak meg a meglepetés örömével, ha pedig […]

Thrashfire – jön a török thrash horda új lemeze

Into The Armageddon címmel október 10-én érkezik a gyilkos old-school thrash metalban utazó török Thrashfire együttes második nagylemeze az Xtreem Music kiadásban. A lemezről most Wisdom Of Sacrilegious daluk hallgatható meg.

Fjøsnisse – nordikus folk/black

A norvég folk/balck metalos Fjøsnisse mögött a Troldskugge egykori dobosaként ismeret Anders Vada áll. Egyszemélyes projektjének zenei alapjai az északi fekete fém és az epikus népi dallamok világába gyökereznek. Szövegeihez pedig nemzeti romantikusok és a régi norvég folklór és mesék világából merít. Bemutatkozó anyaga Heksedreper címmel augusztus végén jelent meg.

Angerseed – novemberben új EP

Hamarosan érkezik a debreceni death metalos Angerseed új EP-je Forever Burning Hatred címmel, amiről a következő hírt osztotta meg a zenekar:

Az új Angerseed EP november folyamán fog megjelenni, méghozzá a magyar Metal Ör Die Records égisze alatt. A kooperációnak nagyon örülünk, hiszen egy igazán lelkes és ízig-vérig Underground kiadóval dolgozhatunk. Bár EP-ről beszélünk, bőven egy mai átlagos lemezhossz fölött lesz a játékideje – hogy miért mégis EP-nek tituláljuk, arról bővebben majd a későbbi posztokban és az interjúkban beszélünk.

Egy igen alapos, nehéz, összetett és brutális, de mégis színes és változatos Death Metal anyag érkezik, melyen rengeteget dolgoztunk. A zenei és szövegi koncepciót tökéletesen ábrázoló borítót Vályi Tibor készítette, innen is hatalmas köszönet Neki! A lemez a novemberi XI. Full Of Anger Underground Metal Fesztiválon már kapható lesz, de természetesen előrendeléseket is felveszünk az anyagra.

Khar Darna – Iron Wings (2017)

A Khar Darna egy igen titokzatos orosz zenekar. Nagyon kevés helyen érhető el róluk még kevesebb infó, ami ráadásul cirill betűs, mint ahogy a (valószínűleg) debütáló albumuk címe is. Azért annyit kiderítettem a bandcamp oldaluk alapján, hogy angolul Iron Wings címmel illethető ez a korong. Az említett oldalon ugyanaz a kiadvány szerepel kétszer. Annyi különbséggel, […]

Officium Triste – életkorral járó bölcsesség

A holland death/doom legenda Officium Triste december 13-án tér vissza The Death Of Gaia címet viselő hatodik albumával. A 25 éve működő banda ezzel a lemezével új mércét kíván felállítani nem csak önmagának, de a műfaj követőinek is.

Életkorunkkal nem csak bölcsességünk, de a zenénk is változik. Kiforrottabb tematikák, jobb variációk, szelídebb, mégis lenyűgöző melódiák hallhatóak majd a The Death Of Gaia lemezünkön, amik érzelmileg felkavaróak, zavarba ejtőek. Új hangszerek jöttek be a zenénkbe, mint a cselló, hegedűk és zongora, amik csak emelik zenénk atmoszféráját.

Nyolc dalos lemezükről elsőként World In Flames dalukkal lehet megismerkedni.

Lindsay Schoolcraft – Savior – új videó

Savior címmel mutatta be közelgő szólóalbumának új videóját a Cradle Of Filth billentyűseként is ismert kanadai származású zeneszerző, zongora és hárfaművész Lindsay Schoolcraft. Lindsay 2012 óta készíti melankolikus  goth rock hangvételű projektjét melynek újabb darabja október 7-én Martyr címmel fog megjelenni Rocky Gray (ex-Evanescence, We Are The Fallen) segédletével.

Cirith Ungol – új koncertalbumot adnak ki

Hamarosan egy 17 dalos koncertlemezt ad ki a 2015 óta ismét aktív amerikai kultikus epikus heavy metal banda a Cirith Ungol. I’m Alive (live at Up the Hammers Festival) címet viselő lemezük október 25-én fog megjelenni a Metal Blade gondozásában. A koncert dalait a 2017-es Görögországi Up the Hammers  fesztiválon rögzítették.

The 69 Eyes – megjelent új nagylemezük

Helsinki vámpírja, a The 69 Eyes idén ünnepli 30 éves születésnapját. Ez alkalomból West End címmel szeptember 13-án adták ki új lemezüket, melyről most Cradle Of Filth szörnyével Dani Filth-al készített Two Horns Up daluk videóját láthatjátok.

A banda West End Tour 2019 turnéja során november 12-én a Barna Negra klubban lép fel a Lacrimas Profundere társaságában.

szeptember 20.,
szeptember 24.,