Lesser Animal – Egy gyors EP előzetes

Az Arsonists Get All The Girls, Alterbeast és American Me tagokat tömörítő portlandi poweviolance / chaotic hardcore / metalcore Lesser Animal október 10-én Gnashing címmel adja ki debütáló EP-jét. Erről a rövid, de annál brutálisabb Cold Dead Past daluk videóját nézhetitek meg.

Azt tűztük ki célul, hogy olyan dalokat írjunk, amelyek a lehető legnehezebben és mindenféle sallangtól mentesek. Nem kell semmilyen kitöltési, vagy üresjárati idő, csak zúzni és előre menni. Ezt a bandát abból a célból hoztuk létre, hogy újra élőben játsszunk. Két évnyi bezártság után ki kell jönni a szobákból és kiengedni azt az elfojtott agressziót, amelyet egyénileg együtt éreztünk.” – mondta Monte Barnard (ex-Alterbeast, The Kennedy Veil) frontember.

A banda első élő koncertjét szeptember 19-én a High Water Markban, Portlandben.

Stormwitch – Magyarországon (Live in Budapest)

Stormwitch-Magyarorszagon-LP

A hazai rock és heavy metal gyöngyszemei között a legkülönbözőbb stílusú zenekarok 1-2-3 évtizedes dalait szoktuk méltatni. Magyar vonatkozása miatt helyet kap most a kontinentális dallamos heavy metal legendás csapatának a (nyugat-)német Stormwitch-nek a koncertlemeze. Amikor ez az LP, a még a ’90-es évekhez képest is is szegényes magyar kínálat idején (bár ez ostoba, történelmietlen […]

Foscor – Hallgasd meg Alice In Chains feldolgozásukat

Az Alice In Chains ikonikus Would? című dalának egyedi és kísérteties feldolgozásával jelentkezett az atmoszferikus progresszív/dark metalban utazó katalán Foscor. A feldolgozás tisztelgés a legendás grunge banda 1992. szeptember 29-én megjelent Dirt című nagylemezének közelgő 30. évfordulója előtt.

Annak ellenére, hogy koncepciójában az Alice in Chains nem volt közvetlen hatással a Foscor zenéjére, nagyon is meghatározó zenekara volt ifjúkorunknak. Tíz évvel a Dirt megjelenése után a Foscor megkezdte saját útját járni, és most, hogy ennek az albumnak a 30. évfordulóját ünnepeljük, méltányosnak érezzük magunkat, hogy alázatosan tisztelegjünk a ’90-es évek egyik legikonikusabb dala és egy olyan zenekar előtt, akik könnyebbé és mélyebbé tett minket minden tekintetben. Reméljük ti is élvezitek és osztoztok ezen az ünnepen!

Konflicts – Grind cunami

Az indiai származású Konflicts augusztus végén megjelent Antya Ko Shuruwaat dalaikban cunami-szerűen mossa el a földrajzi és grindcore / noisecore határait. A csapat 2020-ban hozat ki első EP-jét, aminek őrületét szóban forgó albumukkal folytatják. A lemezre felkerült 7 tétel úgy tűnik, mintha egy egész számból áll, de fordulatos grind elemeik és kísérteties zajaik a legbátrabbaknak is igazi kihívást jelentenek.

OPETH, THE VINTAGE CARAVAN (2022.09.21. Budapest, Barba Negra)

Az Álftanes városából származó The Vintage Caravan a retro formációk sorát erősíti. Ez a hullám kezdetben igen üdítően hatott számomra is, de aztán már sok esetben, próbálkozásra sem méltattam ezeket a csapatokat. Minek hallgassak kópiákat, ha ott van a sokkal jobb eredeti? Ha az lenne a helyzet, hogy az örökségből születik egy még jobb valami, […]

Irist – Hallgasd meg az új EP-jüket

Gloria címmel adta ki új EP-jét amerikai progresszív sludge, grunge, post-hardcore vonalas Atlantai Irist zenekar. A öt tételes EP-ről Surging Ablaze daluk kapott új videót.

Az EP eredetileg már 2020-ban kijött volna, de az akkori Covid hollám keresztbehúzta a zenekar számításait. Az énekes, Rodrigo Carvalho éppen ezt megelőzően költözött vissza Brazíliába, a gitáros Pablo Davila pedig Texasb, így a lezárások és korlátozások okán nem jött össze az album elkészítése. Így, ez most két évvel később jelent meg, a banda pedig ott folytatja, ahol akkor abbahagyta. Pablo Davila elmondta:

“Rettentően hálásak vagyunk, és nem is lehetnénk izgatottabbak, amiért új zenével támadhatunk a világra!”

Haut&Court – Relentless Humanity – zúzda dalelőzetes

A francia deathgrinders Haut&Court kiadta új zúzda dalát Relentless Humanity címmel. A dal a No Good To Anyone és a Duality Records közös kiadásában, november 10-én megjelenő Collapse albumukról való.

Relentless Humility az első szám a hamarosan megjelenp Collapse albumról. Ez egy  könyörtelen, ahogy a cím is mondja,  powerviolence riffel kezdődik, aztán jönnek a közepes tempójú death metal őrületesek, amik gyilkos mód zárják le a számot.

Yokai EU / UK Tour 2022
szeptember 29.
Explosions Tour
szeptember 30.
VR Sex
szeptember 30.