Gatecloser – Bury Him Alive – lemezelőzetes videó

Az olasz thrash metalos Gatecloser szeptember 22-én adja ki debütáló albumát From The Wasteland címmel, amiről Bury Him Alive videójuk nézhető meg.

A Bury Him Alive hamarosan megjelenő debüt-albumunk a From The Wasteland album harmadik dala. A dal egy szenvedő ember történetét mesél, aki hatalmas tömeg előtt várja a kivégzését. Egy szomorú történet egy rossz társaságba keveredett hétköznapi emberről.

Reb Beach – Érkezik az új szólóalbuma

19 év után új szólóalbummal tér vissza a Whitesnake és a Winger gitárosa, Reb Beach. November 6-án, View From The Inside címmel megjelenő instrumentális hangvételű albumán David Throckmorton és Robert Langley dobolta fel, Reb Beach, Phillip Bynoe és John Hall basszusgitározik, Michele Luppi és Paul Brown zongorán és billentyűs hangszereken működtek közre. Lemezének első előzeteseként a klipet kapott Infinito 1122 nézhető meg.

Varg – Ma jelenik meg az új lemezük

Zeichen címmel a mai nap folyamán jelenik meg a pagan, death, black metalos német Varg hatodik albuma. Lemezük újabb videójaként a Fara Til Ránar nézhető meg, amiről Freki, a banda frontembere így beszélt:

Számunkra a Fára Til Ránar tükrözi a legjobban az új Vargot. Itt aztán minden szem Fylgjára irányul, a csapatunk új, hivatalos tagjára. Már a Wolfszeit II lemezen is felbukkant, a tavalyi turnén is szerepelt, a fejlődésünkre, az új irányra pedig nagy hatást gyakorolt. Teljesen természetes módon vált  a csapatunk részévé. Ebben a dalban a tengeri istennőt, Ránt személyesíti meg.

Auðn – Ljóstýra – új dalelőzetes

Vökudraumsins Fangi címmek október 30-án jelenik meg az atmoszférikus black metalban utazó izlandi Auðn, aminek második előzetesként Ljóstýra dalukat lehet megismerni.

Ahogy telnek az évek, egyre keserűbbé és ridegebbé válsz, akárcsak a világ, amelyben élsz. Az az érzés, az a remény, hogy egyszer minden fényesebb, világosabb lesz, egyre csak halványul. Amikor eljön a sötétség és látszólag minden remény eltűnt, egy gyertya halovány fénye ad csak vígaszt… Ez a Ljóstýra (Faint Light – Halovány fény).

Armored Saint – Standing On The Shoulders Of Giants – klippremier

Punching The Sky címmel október 23-án érkezik a John Bush (ex-Anthrax) énekes és Joey Vera (Fates Warning) basszusgitáros vezette amerikai power metal legenda, az Armored Saint új stúdióalbuma, amiről második előzetesként Standing On The Shoulders Of Giants daluk hivatalos videóját nézhetitek meg.

Varathron – Új lemezelőzetes dal a latin hold árnyékából

Glorification Under the Latin Moon címmel szeptember 25-én érkezik a görög okkult black metalos  Varathron első lemeze, mellyel fennállásuk harmincadik évfordulóját ünneplik meg. A lemez felvételeit 2019. augusztus 4.-ei, São Paulo-beli koncertjén rögzítették, amely a banda 30 Years Of Darkness elnevezésű világkörüli koncert-sorozatának utolsó állomása volt. A 15 tételes album egy teljes átfogó képet ad a banda korai évektől egészen a legutóbbi Patriarchs of Evil albumáig, amiről máris itt van Flowers of My Youth videójuk.

Nothing – Say Less – klipremier

Október 30-án, The Great Dismal címmel jelenik meg a Nothing zenekar új albuma. Az album a globális koronavírus-járvány ideje alatt született és elsősorban az elszigeteltség, a kihalás, illetve az emberek katasztrófa közbeni viselkedésének témáját járja körül.

A The Great Dismal elnevezés egy mocsárra utal; a természet fantasztikus csapdájára, ahol a túlélés mindennapos kihívás. A természetet a maga gyönyörű környezetével és egyben zord körülményeivel kell elfogadnunk. Nem szabad megbolygatni, de nem is könnyű megfeledkezni róla.” – mondta Domenic Palermo, a banda frontembere.

Íme Say Less című számuk hivatalos videoklipje.

Almighty – Thrash metal a ’90-es évekből

A ’80-as és a ’90-es évek fordulóján Miskolcon és környékén sorra bukkantak fel az ígéretesebbnél ígéretesebb thrash zenekarok (pl. Atomic, Eclipse, Bedlam, Remorse), közöttük sajnos akadt olyan is, aki csak egy demo felvételig jutott. Az egyik ilyen csapat az Almighty volt, akiknek 1990-ben jelent meg egy három számos kazettájuk, melynek a szintén miskolci Hunug Records […]

Alter Bridge – Házi buli hangulatú EP-t adnak ki

Hamarosan új EP-vel jelentkezik az Alter Bridge. November 6-án, Walk The Sky 2.0 címmel megjelenő anyagukra egy vadonatúj nóta és hat koncert felvételük kerül fel, melyekkel egy kis házibuli hangulatot kívánnak teremteni rajongóiknak. Kedvcsinálónak máris itt van a lemezre is felkerülő Native Son daluk videója.

Alter Bridge – Walk The Sky 2.0
(Napalm Records)

1. Last Rites
2. Wouldn’t You Rather (Live)
3. Pay No Mind (Live)
4. Native Son (Live)
5. Godspeed (Live)
6. In The Deep (Live)
7. Dying Light (Live)

Autumnblaze – Leaders – klippremier

November végén érkezik a melankolikus post-dark rockot játszó Autumnblaze hetedik albuma Welkin Shores Burning címmel.

Minden egyes Autumnblaze album életünk különböző fejezetét tükrözi. A Welkin Shores Burning album úgy szól, mintha egy álomszerű utazáson venne részt a hallgató, lelkünk viharos óceánjának vizén. Felelevenednek a rég elfeledett emlékek és beteljesületlen vágyak. Zeneileg pedig ezúttal is új területeket fedezünk fel; elhagyjuk a múlt kijárt ösvényeit. Ezen az albumon olya összefüggések találhatók, melyekre nem lelhettek a többi Autumnblaze lemezen. Igyekeztünk totálisan megélni zenei vízióink iránt vágyálmainkat. Egyben pedig azt gondoljuk, hogy ez a valahavolt legdallamosabb albumunk.” – írják közleményükben.

Lemezük első videójaként a Leaders nézhető meg, amiről az alábbiakat mondták:

Ez egy olyan fajta dal, ami komplett mértékben meghatározza bandánk stílusát. Ez a melankólia himnusza és egyben tökéletes felvezetése a Welkin Shores Burning lemezünknek.

szeptember 18.,
szeptember 26.,