Therion – Jön a Leviathan trilógia befejező része

Decemberben jön a Therion Leviathan trilógiájának befejező része. A szimfonikus metalt játszó svéd legenda 2021 januárjában indította útjára Leviathan trilógiája első részét, amit 2022 októberében megjelent Leviathan II-vel folytatott. Trilógiájuk befejező része a Leviathan III december  15-én fog megjelenni, a Napalm Records gondozásában. Erről máris itt van ez epikus hangvételű Twilight Of The Gods videójuk.

A Twilight of the Gods az epikus és szimfonikus metal legjavát nyújtja, megalkotva a gitárok, a kórusok és a nagyzenekari részek harmonikus és kiegyensúlyozott elegyét. Tartsatok a Therionnal a sokoldalú és stílusokat ötvöző zenei útja során, és nézzétek meg a Twilight of the Gods vadonatúj hivatalos klipjét!”

A 11 dalos A Leviathan III-on az ötletgazda, Christofer Johnsson ismét összemossa a metal és a klasszikus zene határait, dalaikban hűen felsorakoztatva a Therion sokoldalú stíluskombinációit és elemeinek széles választékát, amik által újfent bebizonyítja, hogy méltán tartják őket a szimfonikus metal egyik vezető képviselőjének. 

Therion – Leviathan III

(Napalm Records)

1. Ninkigal
2. Ruler Of Tamag
3. An Unsung Lament
4. Maleficium
5. Ayahuasca
6. Baccanale
7. Midsommarblot
8. What Was Lost Shall Be Lost No More
9. Duende
10. Nummo
11. Twilight Of The Gods

Cirith Ungol – Benyújtják a számlát

Október 20-án új lemezével tér vissza a Cirith Ungol. A kultikus heavy metal csapatnak ez lesz a hatodik nagylemeze, ami Dark Parade címmel, a Metal Blade Records gondozásában fog megjelenni. Lemezükről elsőként Velocity (S.E.P.) dalukat osztották meg, ami az ígéretekről és a kifizetett adósságokról szól.

Ez a dal arról szól, hogy mi történik akkor, ha eladjuk azt, ami kedves számunkra, Ha eladjuk a lelkünket – ha létezik ilyen -, a méltóságunkat, a büszkeségünket és bármi mást, ami segít megkötni az üzletet a pénz, a hatalom, a dicsőség és a mások feletti uralom végtelen hajszolása során.” – mondta Tim Baker énekes.

Cirith Ungol – Dark Parade

(Metal Blade Records)

1. Velocity (S.E.P.)

2. Relentless

3. Sailor on the Seas of Fate

4. Sacrifice

5. Looking Glass

6. Dark Parade

7. Distant Shadows

8. Down Below

Vended – Am I The Only One – új videó

Am I The Only One címmel mutatta be új kislemezes dalának hivatalos videóját Corey Taylor fia, Griffin Taylor vezetett Vended. A zenekar, amolyan Slipknot “családi vállalkozásnak” is tekinthető, hiszen Griffin Tayloron kívül a Slipknot ütőhangszeresének, M. Shawn “Clown” Crahannak a fia Simon Crahan dobol benne. További tagok; Connor Grodzicki ritmusgitáros, Jeremiah Pugh basszusgitáros és Cole Espeland szólógitáros.

Marthe – Further In Evil – új videó

Az olasz származású egyszemélyes női black/doom/deathrock feminista formáció a Marthe október 20-án, a Southern Lord égisze alatt adja ki első albumát Further In Evil címmel. A lemez a punk és az anarcho-punk atmoszférikus és agresszív keveréke, amit a riot grrrl, a crust és a d-beat  is megihlettet. A szöveg tele van dühvel, a zene pedig erővel; megvan benne Bathory ereje és Tiamat szomorúsága, valamint az Amebix bűzös árnyalata.

Az elmúlt években egyre többet kirándultam, ami által egyre közelebb kerültem magányos hangzásvilágomhoz: életem, érzéseim és hangulataim is egyre introspektívabbak és introvertáltabbak lettek. Marthe hirtelen a komfortzónámmá, a terápiámmá, a magányom árnyékává, az igazságok tükrévé vált, az alteregómmá. A külvilág ajtóinak bezárása és a sötétben való eltűnés, a zene felvétele erőt adott… Valószínűleg soha nem találkoztam önmagammal ezelőtt.” – Mondta Marzia, azaz Marthe.

Az alábbiakban címadó dalának, a Further In Evil videóját láthatjátok, amit saját maga készített el.

Marthe – Further In Evil

(Southern Lord)

1. I Ride Alone
2. Dead To You
3. Further In Evil
4. Victimized
5. To Ruin Altars
6. Sin In My Heart

Blow Your Brains Out – The Big Escape (2023)

Unod a NYHC-t? Várj még egy percet, mert ezt hallanod kell! Itt van öt fickó, olyan bandákban tolják, mint az Inside, Stand United, Civil Defense, stb. Ugye már érted, hogy HARDCORE? És ez nem a sokadik keleti parti száraztészta, amiről a részeg harrington dzsekis fazon fröcsög neked a pultnál, hogy eztmuszájmeghallgatnóód! Illetve keleti, de teljesen […]

Tovább »

Angelus Apatrida – Érkezik a nyolcadik lemezük

A spanyol tharsh metalos Angelus Apatrida október 20-án a Century Media Records gondozásában adja ki nyolcadik stúdióalbumát Aftermath címmel. A lemezen olyan vendégek szerepelnek, mint Jamey Jasta (Hatebreed), Pablo García (Warcry), Todd La Torre (Queensrÿche) és Sho-Hai. A kedvcsináló videót To Whom It May Concern daluk által kapjátok, ami egy közel 9 perces alkotás.

’68 – Lemezelőzetesek

Az atlantai székhelyű ’68 nevű noise rock duó a napokban adta ki Removed Their Hats videóját. A zenekar elmondta, hogy a videót 10 000 fotó és 12 órányi mozgás-szimuláció felhasználásával készítették. A videó már a harmadikadik előzetese szeptember 29-én megjelenő új nagylemezüknek, a Yes, And…-nek.

Az említett másik két videójuk, a Removed Their Hooks és a The Captains Sat itt nézhetőek meg.

Common Sage – Hiraeth – kooperáció a összeállt a Further Seems Forever énekesével

A New York-i post-hardcore Common Sage összeállt a Further Seems Forever énekesével, Jason Gleasonnal, hogy közösen rögzítsék Hiraeth daluk videóját.

A kezdetben csak hangszeresen vettük fel a dalt. Kidolgoztuk a szerkezetet mindenféle énekdallam, vagy szöveg nélkül.” – mesélte a Common Sage gitárosa/énekese Julian Rosen. “Később, ahogy visszamegyünk a stúdióba, hogy befejezzük a dalt menedzserünk (Michael Dubin) mondta, hogy megmutatta azt barátjának Jason Gleasonnak, akinek tetszett a téma és mondta, hogy benne lenne velünk egy közös dalban. Mondtam, hogy remek ötletnek tűnik. Szerintem tökéletesen illeszkedik, azt képzeltem, a dal pedig stílusában is bitang jó lett.

Atropine – Dehumanizáció és totális háború

A lengyel death metal banda, az Atropine szeptember 29-én hozza ki második albumát Sanity Desecration címmel. A lemez a COVID árnyékában született meg, kompozícióik pedig az “emberiség egyre romló lelki állapotáról, valamint a társadalom olyan könnyebben manipulálható egyéneiről szólnak, akiket hatalommal és pénzzel rendelkező más egyének használnak ki. Az ilyen emberek nagyobb valószínűséggel mutatják a dehumanizáció és a pszichopata hajlam jeleit. Hiszen a józan ész, a és racionális gondolkodás mára kevesek érezhető. A totális háború közeleg.” Ennek az előhírnökeként jelent meg Fallen című daluk.

Atropine – Sanity Desecration

(Via Nocturna Records)

1. Fallen

2. Dead World

3. Psyhopath

4. Executioner

5. Battlefront

6. Meat Dealer

7. Wasted Soul

8. Enter My Nightmare

9. Braindead (Remastered)

Fémforgács podcast s03e26 – Colmena

Fémforgács podcast

A békéscsabai Colmena a második albumát a Petőfi Kulturális Ügynökség Nagylemez programjának segítségével készítette el. A tavasszal megjelent Hazajutok album kapcsán az alapító Szabó fivérekkel a zenekar sztoriját is végigvettük és megmutatták kedvenceiket és hogy milyen bandák hatottak rájuk. A srácokkal érkezett a menedzserük, Pásztor Csaba, azaz Kieron, akit ismerhettek a Fáklya Rádióból is a Rockvilág.hu mellett. A következő adásban a […]

Tovább »
Eat Thrash Tour 2023 Eat Thrash Tour 2023
szeptember 22.
She Wants Revenge She Wants Revenge
szeptember 24.