Gozer – Hallgasd meg új lemezüket

A katartikus post-metal/sludge metal vonalas brit Gozer a napokban adta ki An Endless Static címet viselő debütáló lemezét. Az egykori Archelon tagjait felsorakoztató trió lemezére 47 percben öt nehéz atmoszférájú dal került fel, melyek közül az Augurd videót is kapott.

Amikor elkezdtük írni az An Endless Static dalait ötleteink és a zene is sokkal sötétebbnek és kifejezőbbnek tűnt, mint bármi, amit korábban zenekarként írtunk.” – mondta TJ Fairfax dobos-énekes. “Mivel életünk különböző szakaszaiban mindannyian küzdöttünk már mentális problémákkal, megláttuk annak a lehetőséget, hogy ez egy katartikus élmény legyen. Aztán amikor a járvány elkezdődött, azt hiszem, egyikünk sem sejtette, hogy ez mindannyiunkra mekkora hatással lesz. Nagyszerű és fontos  embereket veszítettünk el az elmúlt két évben, ami mindenki számára szívszorító volt. De ez csak felerősítette azon érzéseinket , amit ebbe a lemezbe öntöttünk bele. Igen, sok benne a szomorúság, a megtört élet kép. De reméljük, hogy bárki, aki csak meghallgatja ezt az albumot, csak pozitívumokat kap belőle.

Queensryche – In Extremis – új videó

Október 7-én jelenik meg az amerikai heavy metal / progresszív metal legenda a Queensryche tizenhatodik stúdióalbuma. Digital Noise Alliance című lemezük a Century Media kiadónál fog megjelenni  Chris „Zeuss” Harris producer vezetésével.  A lemez első videójaként az In Extremis nézhető meg.

Scarcity – Disszonáns félelmek

Július 15-én jelenik meg Brendan Randall-Moore (Glenn Branca Orchestra) és Doug Moore (Pyrrhon, Weeping Sores) a Covid ideje alatt alakult új extrém metal projektjének a Scarcity debütáló albuma, az Aveilut. Az album egy disszonáns hangulatú hosszú kompozíció, amely öt (I-V) részre oszlik. Ezekben alkotóik a hipnotikus extrém metal és a black metal kísérletező hangnemei által vetítik ki az emberi szorongás és félelem depresszióját. Felvezetőjükként máris itt van III tételük.

ONO – Különös rezonanciák

Unwavering Resonance címmel június 14-én jelent meg az industrial/experimental doom/death metal vonalas szlovákiai 0N0 trió harmadik albuma. A különös atmoszférákkal dolgozó csapat lemezének témája az emberiség által elkövetett gonoszságokról szólnak, olyan eseményekről, amik mondhatni mindennaposak és mi azokat jelentékteleneknek, megszokottaknak tartjuk. Emellett utat keres kozmikus érintkezések és a régmúlt tanításai között, amelyek metafizikai szinten a modernkor reinkarnációjába testesülnek meg.

Endonomos – Atropos – új videó

Az osztrák származású multi-instrumentalista, producer és session zenész, Lukas Haidinger által 2021-ben életre hívott epikus hangvételű death/doom metal banda, az Endonomos augusztus 26-án az Argonauta Records adja ki bemutatkozó albumát. Self-titled lemezük újabb előzeteseként Atropos című új daluk hivatalos videoklipét nézhetitek meg.

Dreamtale – Everlasting Flame (2022)

A finn Dreamtale megalakulásáig egészen 1999-ig kell visszamenni az időben, az első nagylemezük pedig 2002-ben, majdnem 20 évvel ezelőtt jelent meg Beyond Reality címmel. Az alapító tagokból mára mindössze a gitáros Rami Keränen maradt, aki még az említett első lemezen énekelt is. Az azt követő lemezeik sem rosszak, de számomra valahogy egy nagyobb áttörést a […]

Bleeding Display – 213 – új dal

A portugál death metalos Bleeding Display a napokban bemutatta új dalát 213 címmel, amely hamarosan megjelenő Dawn of a Killer című albumukról származik. lemezük július 25-én fog megjelenni a Miasma Records és a Vomit Your Shirt kiadók közös gondozásában.

Saor – Megjelent az új lemeze

Origins címmel megjelent és végighallgatható a caledonian atmoszférikus folk/black metal pioneer a Saor ötödik nagylemeze. Andy Marshall új dalaiban a skót felvidék mítoszaitól és meséitől inspirálva az ősi szívek mélyére viszi el hallgatót, miközben új szintekre emeli zenéjének atmoszféráit. 

Wolftooth – Blood & Iron (2021)

Amikor először megpillantottam ennek az albumnak a borítóját, egyből elkezdett érdekelni, hogy milyen zenét is rejthet ez a kiadvány. A lemez meghallgatása után azt kell mondjam, nem feltétlenül ilyenre számítottam. Az amerikai Wolftooth harmadik lemeze ez már, akik a tradicionális, epikus, old school doom metalt vegyítik a heavy metallal, le sem tagadhatva bizonyos alapbandák stílusjegyeit […]

Roading 2020s Tour
június 27.
Piratefest Budapest
július 03.