Kaal Nagini – Refracted Lights of a Blind God [EP] (2023)

A könyörtelen bestialitás maharadzsáiról lesz szó ebben az írásban. Kalkutta talán nem az a hely, ahol azt hinnénk, hogy túlságosan élénk metal színtér virágzana, pedig ez egyáltalán nem így van. Mindennek az éjfekete gyöngyszeme a Kolkatta Inner Propaganda névre hallgató csoportosulás, akik a totális pusztítás idioszinkráziáját reprezentálják, itt semmi sem a megszokott módon leli halálát. […]

Tovább »

Nervosa – Endless Ambition – új videó, új felállás

Endless Ambition címmel mutatta be vadonatúj videóját a brazil thrasher csajbanda, a Nervosa. A videó egyben a zenekar új felállásának bemutatására is szolgál. A banda egyetlen eredeti tagjaként Prika Amaral gitáros maradt, aki a tavaly kilépett énekesük Diva Satanica helyét is átvette a mikrofon mögött. Mellé új társakként Michaela Naydenova dobos, Helena Kotina gitáros és Hel Pyre basszusgitáros szegődött. A lányok gőzerővel dolgoznak ötödik nagylemezük dalain, ami remélhetőleg még az idén megjelenik.

Az Endless Ambition első hírnöke mindannak, ami a Nervosatól hamarosan jön.” – mondta Prika Amaral. “Az énekesi poszt elfoglalása óriási kihívás volt a számomra. Nem olyasmi, amit terveztem, vagy épp vártam, de egy második énekesváltás után nem akartam újra átmenni a korábbiakon, ezért úgy döntöttem, hogy nézz szembe azzal, amit sokan mondtak a Nervosa kezdete óta: hogy legyek én az énekes. Korábban féltem az énekléstől, mert azt hittem hogy nincs technikám, fájt a torkom, ahogy énekeltem, stb… Az elmúlt hónapokban a vokális technikák tanulmányozása után, rájöttem, hogy igen, mindig is megvolt a technika, és képes vagyok arra, hogy szembenézzek ezzel az új kihívással, amit most már nagyon szeretek.”

Hexakosioihexekontahexaphilia – A szurkon túl

Bemutatkozásra kész a Hexakosioihexekontahexaphilia. Ez a könnyen kiejthető nevű projekt a Tiúval, aka Arvath új entitása, aki az undergroundban olyan bandákról ismert, mint az Israthoum, Half Visible Presence, Merihem, és Blutvial. Bemutatkozó demoja május 4-én fog megjelenni, aminek a Demo DCLXVI címet adta. A black metal és minden más is, így lehetne összefoglalni a behatásokat, mindezt a Caligari Records fogja nekünk prezentálni kazettán. Most pedig jöjjön a The Burning of a Temple.

Aridus – A sivatag fekete holdja

Első alkalommal ad bepillantás misztikus világába a high desert black metal vonalas Aridus. A Galen Baudhuin (Wolves In The Throne Room, Infera Bruo, Street Tombs, stb…) vezette projekt május 5-én az Eisenwald kiadásában hozza ki Serpent Moon című debütáló albumát, amelyben egy fenséges utazásra visznek az amerikai sivatagba és az emberi lét és történelem megkerülhetetlen szakaszain keresztül. Lemezükről elsőként a prérifarkasok távoli üvöltését visszhangzó Aridus daluk ismerhető meg.

A szélfútta fennsík felett a kígyó hold felkel. Tájképek kialakulása, a bőr vedlése, az újjászületés.

26. Brutal Assault (2023) – death erősítés

Az Obscure Promotion ismét hírlevéllel jelentkezett, amelyben hat új fellépőt osztott meg, akik ott lesznek a cseh Brutal Assault-on. Ezúttal a death metal kapta a főszerepet.

Új fellépők: Artificial Brain, Coffin Feeder, Grave Miasma, Nero di Marte, Obsidious, Sijjin

A szervezők a teljes program 89%-át publikálták

4 nap – 5 színpad – 150 fellépő

26. Brutal Assault (2023)
2023. augusztus 9-12
Csehország, Jaroměř, Josefov Erőd
Fellépők: 1914, Abbie Falls, Adacta, Agnastic Front, Anaal Nathrakh, Angelus Apatrida, Anthrax, Archspire, Artificial Brain, Aura Noir, Be’lakor, Beartooth, Benediction, Biohazard, Birds in Row, Bleed from Within, Borknagar, Brand of Sacrifice, Cabal, Capra, Car Bomb, Carach Angren, Carpenter Brut, Catastrofy, Church of Misery, Church of the Cosmic Skull, Cobra the Impaler, Coffin Feeder, Concerte Winds, Converge, Crippled Black Phoenix, Crippled Fingers, Crisix, Cro-Mags, Crowbar, Cult of Fire, Cult of Luna, Death Before Dishonor, Deicide, Demonical, Dismember, Downset, Dödsrit, Dying Fetus, Enslaved, Evildead, Exciter, Eyehategod, Feastem, Fit for an Autopsi, Forgotten Silence, Gang Green, Gatecreeper, Get the Shot, Gorgoroth, Grave Miasma, Heaven Shall Burn, Heaving Earth, Heilung, Holy Fawn, Horskh, Hypnos, Hypocrisy, I am Morbid, Immolation, In Flames, Infected Rain, Ingested, Innersphere, Insanity Alert, Ithaca, Kataklysm, Konvent, Knocked Loose, Krisiun, Kurokuma, Lamp of Murmuur, Lionheart, LLNN, Malevolence, Manes, Mantar, Marduk, Maybeshewill, Meshuggah, Messa, Miasmatic Necrosis, Misþyrming, Moonspell, Mork, Napalm Death, Nero di Marte, Nile, Nordjevel, Obituary, Obsidious, Orbit Culture, Overkill, Pensées Nocturnes, Perturbator, Possessed, Profetus, Russian Circles, Sacramentum, Saturnus, Sodom, Omnium Gatherum, Sepultura, Shadow of Intent, Signs of the Swarm, Skinless, Slapshot, Sijjin, Solothus, Spectral Wound, Spy, Suicidal Angels, Terror, The Acacia Strain, The Agonist, The Callous Daoboys, The Ocean, Tribulation, Trivium, Unto Others, Volumes, Watain, While She Sleeps, White Ward, Wiegedood, Within Destruction, Wolfheart, Zeal & Ardor

Bérlet: 182 € / 4.350 Kč, a készlet erejéig, legkésőbb péntekig.

Jegylink

Devangelic – Udug-Hul Incantation – új videó

Április 7-én Xul címmel jelenik meg az olasz brutal death metalos Devangelic új albuma. A lemezre 10 dal kerül fel, melyek közül másodikként Udug-Hul Incantation daluk kapott új videót.

A Xul egy sumér szó a gonosz”megjelölésére, és ez a kifejezés új albumunk koncepciójának fő témája. Alapvetően egy introspektív utazás, amelyben az emberi lény földi megjelenése óta kénytelen szembenézni saját belső démonaival. A gonoszság a sötétség és az ember kettősségének reprezentációja, van aki megpróbálja kiűzni saját negatív érzelmeit, de ahogy a történelem mindig ismétli magát. Az emberi gyengeség elleni harcban szinte mindig a negatív erők győzedelmeskednek.

Ara Solis – Klasszikus black metal másképp

Debütálásra kész a spanyol black metal új fekete csillaga az Ara Solis. A klasszikus, 90-es évekbeli black metal az ő hivatásuk, de ezt intelligens dalszerzéssel teszik érdekessé és változatossá, elég csak a számok hosszát meglesni. Thorns, Strid, Abyssic Hate, korai Blut aus Nord és Nocternity rajongóknak ajánlják elsősorban az Ashvatta szerzeményeit. Mindez az Iron Bonehead kiadásában fog testet ölteni május 19-én. Kezdésnek itt van a lemezelőzetes, ami ugyancsak az Ara Solis névre hallgat.

Ara Solis – Ashvatta

(Iron Bonehead Productions)

1. Tromo Negro do Firmamento [6:30]
2. Ara Solis [12:13]
3. Ashvattha: The Tree of Life and Death [17:30]

Lasse Reinstroem – Sieben – új videó

A német krautrock/post-punk Lasse Reinstroem megosztotta Sieben című új videóját, ami a januárban megjelent Reinströem EP-jükről való.

A pszichedelikus hangulatú Lasse Reinströem egy underground barkácszenekar, amik 2009-es megalakulása óta számos turnén/élő show-n keresztül fejlesztették különös hangzásukat. Megalakulásuk óta 5 nagy lemezt és egy koncertanyagot, valamint az itt végig hallgatható Reinströem EP-jüket adtál ki. A zenekart a bandcamp felvette az LRS-Soundot a tíz legjobb német hard rock bandáját tartalmazó 2018-as listájára.

Leyka – Hallgasd meg debütáló EP-jüket

Requiem címmel jelent meg a metalcore vonalas német Leyka hatszámos bemutatkozó EP-je. A EP címadó dalához a világjelenlegi helyzetére reflektáló videóklip is készült.

Az EP Wolves című dalában a szintén metalcore vonalas Call It Tragedy énekese, Jörn Engelhardt vendégeskedik. A teljes EP itt hallgatható végig.

Iron Jinn – A modern világ benyomásai a kortárs rock ritka kombinációival

Hamarosan érkezik a holland hipnotikus rocker Iron Jinn első lemeze. A valóság, a fantázia és az álom határán mozgó zenekart Oeds Beydals (The Devil’s Blood, Melassess, Death Alley), Wout Kemkens (Shaking Godspeed, De Niemanders), Bob Hogenelst (Birth Of Joy, Molassess) és Gerben Bielderman (Pauw) alkotja. Április 21-én saját nevük alatt megjelenő kilenc dalos debütáló albumuk a modern világ benyomásainak, információinak és beszélgetéseinek kaotikus felhalmozódásának eredménye, amelyeket egy emberi tölcséren, Oeds Beydals és Wout Kemkens elméjében nyomnak át.

Albumuk zenéje a változó paradigmák, az univerzális görcsök és őrült ősagy soraitól teli színdarabok háttérzajai mellett formálódott, mindezekhez olyan elbűvölő groove-okat, tiszta dallamokat és harmóniákat párosítottak, amik meglehetősen ritka kombinációk a kortárs (rock) zenében. Kedvcsinálóként máris itt van három daluk.

Distortion Tour 2023 Distortion Tour 2023
március 29.
Berserk Fest 2023 Berserk Fest 2023
április 01.