Katatonia – Austerity – új videó

Január 20-án érkezik a Katatonia 12. stúdióalbuma Sky Void Of Stars címmel. Újabb videójukként az Austerity nézhető meg, ami lemezük egy energikus, sötét és kiábrándult darabja.

Új albumunk, a Sky Void Of Stars egy dinamikus utazás a vibráló sötétségben. Az elveszett és a még meg nem talált utáni sóvárgásból született. Elérhetetlen perifériáinak, de megkomponált és emberi formába sűrítve, hűen a Katatonia kozmoszához. Itt nincsenek csillagok, csak heves esőzések.

Bad Wolves – Sötétebb karácsonyi hangulat

A Carol Of The Bells egy sötétebb hangulatú feldolgozásával jelentkezett a Bad WolvesDoc Coyle gitáros az alábbiakat fűzte szöveges videójukhoz:

“Noha a Carol Of The Bells karácsonyi dal, mindig is éreztem benne egyfajta sötétebb hangulatot. Így amikor a kiadó felvetette, hogy rögzíthetnénk egy ilyen számot, ez volt az első és egyetlen választásunk. Egyébként ez az első karácsonyi dalunk, amit nagyon jó móka volt elkészíteni.  Boldog karácsonyt farkasok!

Morgreim – Forgotten Tales (2022)

A cikkírás első lépése, hogy (miután felkeltette az érdeklődésemet), meghallgatom a lemezt. Mivel bőség van, ezek után újra mérlegelem, hogy érdemes-e rááldozni a drága szabadidőmből. Ha a válasz igen, akkor jöhet az információk begyűjtése. Honnan származik a zenekar, kik alkotják, mit érdemes elvárni tőlük, milyen stílust képviselnek, van-e első benyomás, korábbi tapasztalat…Ilyenkor a sorok szinte […]

Vented – Vitriolic – új lemezelőzetes videó

December 16-án jelenik meg az amerikai-magyar felállású szupergroup, a Vented első nagylemeze Cruelty And Corruption címmel.  A formáció olyan zenészek alkotják, mint Sean Zatorsky (Sinsaenum, Daath, ex-Chimaira), Austin D’Amond (DevilDriver, Bleed The Sky, ex-Chimaira), Simon C. Bondar (White Tiger, Sexual Education), valamint az Omega Diatribe-ból ismert Hájer Gergő. 13 dalos  debütáló albumuk épp a végső simításokat kapja HK Krauss producer kezei alatt, amiről Vitriolic című dalukat osztották meg.

Sean Zatorsky (énekes) így nyilatkozott a Vitriolic c. dalról:
“A Vitriolic egy hamisítatlan, forrongó gyűlölet himnusz! A dal központi témája egy valaki, vagy valami iránti érzett elsöprő gyűlöletről szól, ami a lelked mélyén él. Ez az egyik kedvenc dalom a lemezről!”

Majd Hájer Gergő (dalszerző gitáros) folytatta:
“Alapvetően az egész lemez dalszerzése elég ösztönös volt, de ezen dalnak a gerince kivételesen gyorsan összeállt. Mikor végeztünk a pre-production-nel azt kérdeztük egymástól, hogy ‘Atyaég, ez nem olyan, mint egy lemaradt Slipknot dal az első két lemezről?’. Ezt mi sem erősítette meg jobban, minthogy a Vitriolic dal hallatán döntötte el Joey, hogy oszlopos tagja akar lenni az akkor még Audionerve-re hallgató formációnak! Ezt követően kereszteltük át a zenekart Vented-re, Joey javaslatára.”

A mindent elsöprő ‘Cruelty And Corruption‘ címet viselő debütáló albumuk 13 zúzos dalt tartalmaz, amely fizikai formátumban CD-n és egy bónuszdalt tartalmazó, limitált kiadású DIGIPAK verzió formájában már idén megjelenik a Metal.hu gondozásában világszerte.
A kiadvány előrendelhető az alábbi linken: https://metal.hu/shop/zenekar/vented/

Currents – Vengeance – új videó

Vengeance címmel mutatott be jelenleg készülő új lemezének első videóját a metalcore vonalas a Currents. A banda harmadik albuma jövőre várható. Brian Wille énekes az alábbiakat nyilatkozta új videójuk kapcsán:

Ebben a dalban a legutóbbi album megjelenése óta felgyülemlett agresszió ölt testet. Benne van a kiábrándultság és az ezzel együtt járó düh és kétségbeesés is. De egyben arról a vágyról is szól, hogy meg kell tanulnunk ezeket az érzéseket elengedni ahhoz, hogy továbbléphessünk az életben. Viszont előtte még mélyre kell ásni ezekben a negatív érzésekben, és meg kell tapasztalni a megfelelő bosszúval járó elégedettséget is.

Adarsh ​​Arjun – Szívből jövő történetek

Adarsh ​​Arjun egy független szólóművész az indiai Keralából. Zenei alapstílusa a progresszív rock, a progresszív metal és a djent iránti szerelmi háromszögéből állt össze, de feltünnek bennük a post-rock, az inde-rock és a folk hatásai is. Művészünk 2023. január 6-án Aches And Echoes címmel adja ki bemutatkozó albumát, amiről így beszélt:

Ez az album története egy szívemből jövő történet. Minden dalnak más érzelme, üzenete van.

Kedvcsinálóként itt van néhány videója.

Trastorned – Lemezelőzetes

A chilei thrash mániákus Trastorned 2023. január 27-én, a Dying Victims Productions gondozásában adja ki Into the Void címet viselő bemutatkozó albumát. A banda már 2008 óta létezik, de korai éveikben csak egy demót (Decapitacion) sikerült kiadniuk, amit két újabb követett a 2010-es évek második felében.

Hamarosan megjelenő debüt-albumuk dalain 2019-ben kezdtek el dolgozni, amit a globális járványhelyzet meglehetősen hátráltatott. Into the Void lemezükre 8 dal kerül fel félórányi játékidőben. Kedvcsinálóként máris itt vannak Insanity és Metal Violence dalaik.

Ghost Tower – Head of Night (2012)

Keserédes írás lesz ez a mostani, mivel egy mára már halott bandáról lesz szó jelen recenziómban. Végtelenül nagy kár mindezért, mert az, amit ez a hármas reprezentált, az valami olyasmi volt, ami nagy hiánycikk a jelenkori heavy metal közegből. A Ghost Tower Nebraska államból indult útjára még 2007-ben és egy demo és két album után […]

Ov Sulfur – Boszorkányok bosszúja

Az amerikai blackened / deathcore Ov Sulfur a napokban mutatta be újabb vallásellenes témájú dala, a Death Ov Circumstance videóját. Minderről Ricky Hoover énekes így beszélt:

Ez egy újabb nézőpont a vallás mérgező hatásáról. Ahelyett, hogy közvetlenül a jelenlegi egyházat támadtam volna, inkább visszatekintettem a történelemben a salemi boszorkányperekre. Az egy olyan korszak volt, amikor a kereszténység üldözött mindenkit, miközben a hívők rosszabb esetben fáklyát ragadtak, vagy jobb esetben elfordították a fejüket, ami még a legjobb esetben is elég szörnyű forgatókönyv. És ez a forgatókönyv többször is megismétlődött a történelemben az olyan mészárlások során, mint a keresztes hadjáratok vagy a spanyol inkvizíció. A mi klipünk inkább egy olyan képzeletbeli világ, ahol a boszorkányok bosszút állnak. Miután az egyiküket a gyermekével együtt elégetik, ő és a társai visszatérnek, hogy végre édes igazságot szolgáltassanak.

Terrestrial Hospice – Ősök hagyatékától átitatott őrületek

2023. február 10-én az Ancient Dead Productions zászlaja alatt jelenik meg a lengyel black metalos Terrestrial Hospice második albuma, a Caviary To The General. Az Inferno (Behemoth, ex-Azarath) dobos és Skyggen énekes, gitáros, basszusgitáros duójaként működő formáció új lemezén a műfaj extrémebb gyökereihez tér vissza. Témáikban a ’90-es évek klasszikus skandináv sötétsége és pusztítása és az ősök hagyatékától átitatott berserker őrületek erősödnek föl. Első megnyilvánulásukként In the Streams of Phlegethon daluk hallgatató meg.

Terrestrial Hospice – Caviary To The Genera

(Ancient Dead Productions)

1. Rat In A Burning Cage
2. In The Streams Of Phlegethon 
3. December Night
4. Extinction Delight
5. Vermin
6. The Last Dance
7. Memoir
8. Path To Mahasamadhi

Zeal & Ardor
december 11.