Sepulchral Cult – Immurement, Spirits And Graveyard Chants (2021)

Már régóta figyelemmel kisérem a lengyel Putrid Cult kiadó lemezeit, és eddig azt kell hogy mondjam sosem okoztak csalódást. Teljesen őszintén megmondom volt olyan eset, hogy szimpla boritókép alapján, ránézésre szereztem be tőlük albumot (Magyarországon a Fekete Terror kiadó terjeszti ezeket az istenkáromló kiadványokat).És azóta is pörögnek a lejátszómban rendszeresen! Eme “rossz szokásom” ismételten bevált, […]

Dagoba – On The Run – új videó

Február 18-án By Night címmel érkezik a modern industrial / death metalos vonalas francia Dagoba új lemeze. Lemezük harmadik videójaként a napokban kézzé tette On The Run nézhető meg.

Zahn – csak sodródjunk…

A berlini Zahn zenekar bevallottan abból a célból született, hogy tagjai különösebb megkötések nélkül élvezhessék a zenélést, az pedig, hogy ez másoknak is tetszik, már másodlagos kérdés. Instrumentális noise rock zenéjük rengeteg helyről merítkezik: található itt klasszikus hard rock a kísérletezések mellett, de néhány keményebb sludge riffbe is bőven belefuthatunk, miközben tavaly megjelent bemutatkozó anyagukat hallgatjuk. A zenekar nevét viselő albumról már több dalhoz is készítettek videót, a legújabb áldozatuk a Tseudo című tétel, melynek hallgatásához csak annyi tanácsot adtak, hogy indítsuk el és sodródjunk az eseményekkel. Azt hiszem ez nem lesz nehéz, hiszen már a videó első képsora is igen beszédes a komolyságot illetően.

Valais – közelgő bemutatkozás

Az ír Valais zenekar csatlakozott a névtelen zenészeket felvonultató csapatok sokaságához, azonban névtelenségük nem egyelő azzal, hogy hallgatási fogadalmat is tegyenek. A 2021-ben összeállt, feltételezhetően cseppet sem kezdőket felvonultató zenekar a banda nevét viselő albummal fog bemutatkozni március 4-én. A korongon a black metal hagyományos vonalát kívánják tovább ápolni, amihez finoman népies elemeket is illesztenek, hogy produkciójukat egyedivé tegyék. A felvételeket már tavaly befejezték, kiadót azonban csak most találtak maguknak. A kellemesen morbid borító alá 5 gyors, összesen 37 percnyi játékidővel rendlkező tételt zsúfoltak, ezeket pedig egyszerű számozással jelölték. A III. című tételt már meg is hallgathatjátok…

Hex Arcana – újabb összefogás

Elég komoly csúszásokat okozott a nemzetközi összefogásból született Hex Arcana nevű avant-garde black metal alakulat életében a járvány, hiszen mind bemutatkozásuk, mind az új lemezük eléggé fű alatt érkezett meg a hallgatósághoz. Pedig a bíztató tagokat felsorakoztató csapat mindent elkövet a figyelemért: leginkább jó zene készítésével. A zenekar középpontjában Matron Thorn multihangszeres teljesítménye áll (Ævangelist, Benighted in Sodom, Death Fetishist, Midwinter Storm…), aki Erethe Arashiel énekes hölggyel (Hicks Kinison, Vaee Solis) és Fr. A.A. billentyűssel karöltve zúdítják ránk körmönfont fekete fémjüket. Új anyaguk a napokban jelent meg Eternally Yours címmel, amit teljes egészében meghallgathattok a formáció bandcamp oldalán is.

Infirmum – Megjelent az új EP-jük

The Great Unknown címmel jelent meg a melodic doom metalos finn Infirmum. A Timo Solonen  vezette banda megújult felállással készítette el új anyagát. Két új énekesük, Anna Rose és Taka Eliel (Sanctuary of Hate) párosa a Szépség és a Szörnyeteg dinamikájával adja vissza kislemezük három dalát, melyek az alábbiakban hallgathatóak meg.

Heriot – Lemezelőzetes

A brit modern metalcore egyik legígéretesebb fiatal bandájának mondott Heriot április 29-én jelenik meg Profound Morality című debüt-albumát. Lemezük felvezetőjeként Coalescence daluk videóját nézhetitek meg.

Heriot – Profound Morality

(Church Road Records)

1. Abaddon
2. Coalescence
3. Carmine (Fills the Hollow)
4. Near Vision
5. Mutagen
6. Enter the Flesh
7. Abattoir
8. Profound Morality

Fanatic Attack – Fall of West – új szöveges videó

Hivatalosan is megjelent zalai/vasi old-school extrém metal zenekar a Fanatic Attack első szöveges videója Fall of West címmel. A dal a 2021 -ben megjelent Withstand The Storm albumukon található, melyet a Metal ör Die records adott ki.

“Ennyi év után büszkén mutatjuk be első videóklipünket! Óriási köszönet ismét Tóth Bettinának, aki nélkülözhetetlen volt a klip létrejöttében és aki már a CD megjelenéskor is nagyon szép munkát végzett a frontborítón, illetve a bookleten. Köszönet a Metal Ör Die Records nak és az S.M.S Sparrow Music Studio nak is eddigi munkájukért!”