Ruinas – agyropogtató pusztítás

Március 20-án, Ikonoklasta címmel jelenik meg a spanyol death-grind punk duó, a Ruinas debütáló albuma, amelyre a szenvedés, az ostobaság, a halál és a pusztulás 13 mocskos himnusza került fel. Lemezükről máris itt van két agyropogtató, szókimondó dal.

Masina – Kóma – dalpremier

Kóma címmel egy új dallal jelentkezett az egykori profi labdarúgó, Hanák Viktor által vezetett Masina. A groove centrikus modern metált játszó soproni banda új című szerzeményében Schmiedl „Smici“ Tamás (Moby Dick, Bloody Roots) nem csak a hangmérnöki feladatokat látta el, hanem a hangját is kiereszti.

Harem Scarem – új albumelőzetes

Március 6-án, Change The World címmel érkezik a kanadai hard rock legenda, a Harem Scarem 15. lemeze, amiről újabb előzetesként címadó daluk szöveges / animált videója ismerhető meg.

Cirith Ungol – Legions Arise – dalpremier

Forever Black címmel április 24-én jelenik meg a közel 30 éve működő amerikai kultikus heavy metal banda a Cirith Ungol új nagylemeze. A 9 dalos sötét és klasszikus erejű metal-pantheon riffekkel felszentelt lemezről elsőként Legions Arise daluk szöveges videója nézhető meg.

Cirith Ungol – Forever Black 

(Metal Blade Records)

1. The Call
2. Legions Arise
3. The Frost Monstreme
4. The Fire Divine
5. Stormbringer
6. Fractus Promissum
7. Nightmare
8. Before Tomorrow
9. Forever Black

The Kundalini Genie – szitárra komponált pszichedelikus dallamok

A szitárra komponált transzcendentális pszichedelikus rockot játszó brit The Kundalini Genie április 10-én, 11​:​11 címmel adja ki negyedik albumát. A csapat a ’60-as. ’70-es évek hipnotikus fuzz rock álomszerű meditációs dallamit szólaltatja meg 2016-os megalakulásuk óta. Lemezükről most You Had It All daluk hipnotikus videója nézhető meg.

Megjelent a Burning Sun Fanzine hetedik száma

Megjelent a heavy / power / thrash metallal foglakozó Burning Sun Fanzine hetedik lapszáma.

Andi Deris (Helloween), a sokoldalú Mat Sinner (Sinner, Primal Fear, stb.), továbbá a hosszasan mesélő Schmier (Destruction) mellett az olasz Airborn, a brazil Grey Wolf, a szlovák Signum Regis, valamint a hazai színtérről ismert Rebel tagjai szólalnak meg a több tucat lemezismertetőt is tartalmazó 40 oldalas kiadvány hasábjain.

Mától postázással, illetve a budapesti CD Pincében is megvásárolható a Burning Sun rajongói magazin legújabb lapszáma.

A magazin ingyenes mellékleteként, korlátozott számban beszerezhető a már említett budapesti illetőségű Rebel zenekar legújabb, három plusz egy dalt tartalmazó kislemeze, az ókori Róma harcosainak világába elkalauzoló Recipe ferrum.

Megvásárolható 1000 forintos áron a burningsunzine@gmail.com email címen, valamint a budapesti CD Pincében.

Tengeri Püspök – hallgasd meg új EP-jüket

Abÿss címmel január elején jelent meg a melancholic post-prog-rock veszprémi Tengeri Püspök zenekar új 3 számos EP-je, amiről most Hang videójuk nézhető meg.

A zenekar 1998-ban alakult meg, amolyan terápiás célokkal az egykori Sunrow zenekar megszűnése után. Zenéjükkel az alter-rock, a grunge és a progresszív post-rock vizein lavíroznak. Legaktívabb időszakukban 2004 és 2008 között két demót készítettek, amit némi pihenőt követve Noktürn című instrumentális albumukat folytattak 2013-ban. A zenekar életében ezt követően párévnyi pangó időszaka állt be, amit után 2017-ben megújult felállással új erőre kapva újra koncertezik és írja új dalait, aminek eredménye az alább végig hallgatható új EP-jük.

Fisako – mély társadalmi depressziók

Mizantropolia címmel február 27-én jelenik meg a kísérleti ipari post/black/groove metalos lengyel Fisako zenekar új EP-je, mely egyesen folytatása 2017-es társadalmi depressziót, és azok harcait bemutató Głupcy umierają albumuknak. Az EP-ről Golem dalukkal lehet megismerkedni.

Turia – hallgasd meg új lemezüket

Degen Van Licht címmel február 14-én jelent meg az atmoszférikus black metalt játszó holland Turia trió harmadik albuma, amit március 3-án, Budapesten, a Kriptában élőben is bemutatnak a francia black metalos Iffernet társaságában.

február 20.,
február 23.,