Leeched – jövőnk zord sötétségében

Jövő év elején érkezik a kaotikus hardcore metalt játszó brit Leeched trió második nagylemeze To Dull The Blades Of Your Abuse címmel. Lemezükről elsőként Earth And Ash daluk videója nézhető meg.

Ebben a videóban bemutatjuk mindazt, ami egy napon valósággá válik. Minden általunk játszott játék félbeszakad. A pénzünk pedig véglegesen értékét veszti. Ezt a világot nem érdekled te, sem a te jóindulatod. Nem érdekli a múltbéli eredményeid sem. A jövő zord sötétségében nincs más, csak kétségbeesés és gonoszság.” – mondják új dalukról.

A banda lemeze 2020. január 31-én,  Prosthetic Records gondozásában fog kijönni.

Abigail Williams – megjelent az új nagylemezük

Walk Beyond The Dark címmel jelent meg az amerikai black metalos Abigail Williams új lemeze.

Négy év telt el legutóbbi albumunk megjelenése óta.” – nyilatkozta az Abigail Williams főnöke, Ken Sorceron. “Ez eléggé hosszú idő. Élet, halál, és megannyi koncert és persze számos akadály került az utunkba, míg el nem jutottunk idáig. Ezidő alatt több mint 20 dalt írtam meg, melyek mindegyikével totálisan elégedett vagyok. Amikor azonban elérkezett a stúdiózás ideje, hét dalra szűkítettem a kollekciót, mivel ezek illettek leginkább egymáshoz, és ezek révén vagyok képes kinyilatkoztatni, miről is szól az “itt és most.

A lemez összefoglalja a zenekar eddig albumainak atmoszféráját nagy hangsúlyt fektetve a fény és a sötét erőire. A borítóját Mariusz Lewandowski nagyszerű műve díszíti.

Töretlen hit és lendület

New Model Army (A38, 2019.10.19) A Bradfordban alakult New Model Army nem zenekar, hanem intézmény Számomra a The Cult-al illetve a Fields of the Nephilim-el van egy körben minőséget és zeniségét tekintve. Justin Sullivan bandája 1980-tól töretlen hittel és lendülettel tolja az egyedi, minden ízében különleges társadalomkritikus muzsika szekerét. Teszik ezt olyan elánnal, hogy nem […]

Geschlecht – Cursed – klippremier

November 29-én New Load Continue címmel jelenik meg az olasz industrial death metalos Geschlecht első lemeze, amiről most Cursed daluk videója nézhető meg.

Az album egy videojátékban ragadt játékos történetét meséli el, amiről a banda így beszélt:

Hősünket elragadta a játék, aminek küldetéssorozatát egymaga kell végigvinnie. Feladata, hogy az őt majd kalandjain kísérő öt dicső harcost sújtó átkot megtörje. Az átok miatt a harcosok folyamatosan részegek, ami megfosztja őket erejüktől és megakadályozza őket feladataik véghezvitelében, vagy, hogy legyőzzék a gonosz démonokat és isteneket. Csak a vérhold erejével átszőtt drágakő képes megtörni az átkot. Hősünknek a játékvilágot átszelve kell felkutatnia ezt a követ, versenyt futva egy új isten eljövetelét elővetítő próféciával.

Geschlecht – New Load Continue

(Time To Kill Records)

1.Geschlecht

2. Cursed

3. Bloodmoon

4. The Power Of Five

5. The Prophecy

6. One Mind

7. Legion XXI

8. Home Sweet Home

9. To Transcend

10. Game Over

11. Survivor

12. An Infinite Nightmare

Constellatia – hallgasd meg debütáló albumukat

A 2018-ban alakult progresszív post-black shoegaze vonalon mozgó Dél-Afrikai Constellatia duó november 15-én The Language of Limbs címmel adta ki 35 perces nehéz epikus atmoszférájú debütáló lemezét. “Ez az album a megszállottságról és annak leküzdésről szól.

Zombie Attack – sörben főtt zombik

Bonded By Beer címmel jelent meg az ukrán crossover thrasher Zombie Attack első nagylemeze. Lemezük dalai a sörről, a kib..szott Istenről és a rock’n’rollról szólnak. Ha minden igaz a banda november 27-én, Szegeden lép fel.

Y-Incision / Treasonist – vad őrület

A Horror Pain Gore Death gondozásában jelenik meg két prominens amerikai underground csapat, a grindcore / hardcore / punk őrült Y-Incision és a vad death metalos Treasonist horda közös slpit-abuma Mechanical Perdition címmel. A november 22-én megjelenő korongon összesen 13 dal található, melyekbe az alábbiakban hallgathattok bele.

Gyilkos – megjelent új 4 dalos EP-jük

Obelisk Of Power címmel megjelent budapesti sludge / hardcore metalos GYILKOS zenekar harmadik anyaga. A 4 dalos EP-ről a következőket adta hírül a banda:

A dalok a Kronos-i időfelfogás szerint 2018. november 06. 18:43 és 2019. március 10. 23:10 között íródtak. A Kairos-i szerint pedig akkor mikor mindhármunk elkapta az alkotás iramát és hangulatát. Egyetlen tematika volt, hogy jó legyen, és talán hogy inkább a lassan témákra koncentrálunk.

Márciusban felvettük egy nap alatt, egyben az egészet, júniusra lett végül megkeverve és mostanra borítónk is lett hozzá. Így alakult. Hálásak vagyunk Dexternek (Supersize) és Robinak (Grindesign és Rooklet Ink) a munkájukért és barátságukért.

Szövegileg, bár sokan bátorítottak rá, nem találtunk magunkban megfelelő magyar szövegeket (pedig sokat írtunk), ezért maradtunk az angolnál, magyarázni meg felesleges lenne őket. Talán páran magukra ismernek egy-egy sorban, vagy találnak ideig-óráig némi kapaszkodót, de nem hisszük, hogy 2019-ben bárki olvasna amúgy szövegeket. Nekünk fontosak tartalmilag, meg hogy egyben legyenek és jók legyenek, de ennyi.

A létezés súlya, illetve annak nevetséges könnyedsége, a végtelen idő, illetve űr és az egyén korlátoltsága; egy rakás feloldhatatlannak tűnő ellentétpár, de a lemez és a szövegek – bár tele vannak kijelentésekkel – nem akarnak semmit leszögezni, nem akarnak hazavivős üzeneteket a zsebedbe tömni, inkább nyitva akarnak hagyni gondolatokat, szabad befogadásra, vagy interpretálásra. Már nem vagyunk 20 évesek, akik úgy akarnak tenni, mintha mindig kontrollban lennének, vagy tökéletesen értik a világot.

Zeneileg a Comity ‘Long Eternal Fall’, a Converge ‘Beautiful Ruin’, a Gust self-titled lemeze voltak nagy hatással, koncertélményként pedig a Primitive Man és az Unsane voltak földbedöngölőek (Mastodonra, vagy Electric Wizardra is mindig elmegyünk, ahova csak tudunk, de hát ki nem?!). Rengeteg blacket és death-t is hallgatunk, de ezek annyira nem jelennek meg közvetlenül az anyagon (Dead Congregation, Vermin Womb, Of Feather and Bone, Bolt Thrower, Entombed). Baptist, Crowbar, vagy a régi Baroness – napestig sorolhatnánk, de ezek tényleg csak pici részeknél, 1-1 riff esetén érhetőek tetten.”

Zivatar – megjelent harmadik lemezük

Demons From The Deep címmel jelent meg a gyöngyösi industrial death/doom metal zenekar a  Zivatar  harmadik albuma. A Petheő Attila (Doomsday, The Penta Concordia, De Facto, Tesstimony, Green Men) által létrehozott és 2012 óta létező egyszemélyes, egyfajta alvó zenei projektként működő formációja 2017-ben avanzsált teljes csapattá. Ebben a formációban ez már a második albumuk, ami továbbra is a klasszikus gyász metal (My Dying Bride, Paradise Lost, Anathema, Katatonia) hangulatát idézi modern hangulati formában.

Idén nyáron kezdtem el a felvételeket, az ének egy jó barátom, Szabó Krisztián segítségével került rögzítésre az NSG stúdióban, Gyöngyösön, a keverés a Shapat Terror-os Sohajda Péter Standing Waves stúdiójában készült. Két dal az Amnesia és az A Dream To Fade a 2004-es Orion EP-ről lett átemelve egy kis átdolgozás után, a többi dal keletkezése pedig olyan 2010-2012 környékére tehető, tehát ezek is elég régi szerzemények. Két dalban Tóth ‘Adamskij’ Ádám hegedül, aki a 2015-ös The Sixth Chamber albumon is hallható. Ez a lemez az ami számomra végre pontot tesz a múltra. A terv az volt hogy eljussak erre a pontra, ahonnan újra kezdődhet az alkotás folyamata. Innentől kezd izgalmas lenni a dolog, hiszen sok éve nem írtam új dalt.” – árulta el Attila az új lemezről.