Rotting Christ – The Farewell – új videó

Május 24-én jelent meg a Rotting Christ új albuma, a Pro Xristo. A lemezről The Farewell című daluk kapott új animációs videó, ezt láthatjátok most.

A Rotting Christ az idei Rockmaratonon élőben is bemutatja új albumának dalait, amiről Sakis Tolis bandafőnök a korábbiakban így beszélt:

Ezt az albumot az ősi pogány bölcsesség ereje ihlette. Ez egy tisztelgés azok előtt, akik ellenálltak a kereszténység eljövetelének, amely elpusztította az ősi világ minden értékét, hagyományát és tudását.

Guðvangir – Slik Elven Renner (2024)

Immár két kislány apukája vagyok, a “nagyobb” két és fél éves múlott. Imádom őket, főleg azért, mert nagyjából mindegy, mi szól mellettük. Persze főleg klasszikus rockkal alapozom a jövőt, de természetesen semmit nem fogok rájuk erőltetni. Legfőbb célom, hogy a zene sokszínűségét, kimeríthetetlen eszköztárát szeressék meg és ne a tömegpszichózis hullámain felszínre törő, azért jó, […]

Tovább »

Vomit Forth – Minden idők legbrutálisabb death metal lemezét készítik

Új lemezén dolgozik a brutal „east coast” death metalt játszó amerikai Vomit Forth. A csapat készülő lemezének első kedvcsinálójaként Blood Soaked Death Dream videóját osztotta meg.

Minden idők legnyugtalanítóbb, legbrutálisabb és legijesztőbb death metal lemezén dolgozunk.” – írta a banda. „A Blood Soaked Death Dream arról szól, hogy az emberek majdhogynem parazita és öngyűlölő természettel rendelkeznek. Más emberekben lehetőséget látunk, és amikor az emberek bennünk látnak lehetőséget, akkor haragot érzünk irántuk. Ez egyfajta barangolás ezen a spirituális utazáson keresztül, és azon, hogy bárcsak ne lennénk ilyenek! De azok vagyunk, és ennek következtében van egy eredendő vágyunk arra, hogy elpusztítsuk magunkat és mindenkit magunk körül. Egy vérrel átitatott halálos álomban.”

Dagger Woods – Bemutatkozás

A kanadai blackened / deatcore vonalas Dagger Woods 2024 tavaszán alakult Jason Dreadful énekes és Gore Core multi-instrumentalista által. A formáció eddig három videót adott ki őszre pedig Béaloideas című első EP-jük kiadását tervezik.

Incarnate – Patient Zero – új videó

Új videójával jelentkezett a hazai tharsh metal utánpótlást képviselő pécsi Incarnate. A zenekar életkorát tekintve szenvtelenül fiatal csapat a napokban tette közzé Patient Zero dalának videóját, amiről az alábbiakat osztotta meg:

Nagyon büszkék vagyunk rá, az FHT78 Hangstúdióban igen jó hangzást tudtunk létrehozni, amely passzol a szám intenzitásával. Nemsokára érkezik a kislemezünk is, amely egy igazán kegyetlen, agresszív stílust képvisel, pont úgy mint a 80-as évek thrash metálja.

Androids Do Dream – Dal a Borderline személyiségzavarról

Az Androids Do Dream egy első sorban elektro alapú darksynth – metal projekt, amit 2000 években működő gothic/doom/death metalos Autumn gitárosa, Bódi Attila hívott életre 2021 végén. A projekt eddig jó néhány singe-dalt kiadott, melyeknek túlnyomó része instrumentális hangszerelésben szóltak meg. A napokban tette közzé This Rage Burns Deep dalát, mellyel egy kissé a kozmikus melo-death vizeire evezett, és amit magam Attila éneket fel.

Ez a dal személyes. A Borderline személyiségzavaromról és annak egyik fő jellemzőjéről, a dühről és a haragkezelési problémákról, valamint arról, hogyan kell együtt élni az ezzel járó szégyennel és bűntudattal. Tudom, hogy sokan küzdenek hasonló problémákkal, talán nem is sejtik, hogy ez a rendellenesség, zavar  állhat mindennek a háttérben – én sem tudtam.

Szeretném, ha tudnák, hogy nincsenek egyedül! Ha beszélünk róla, az megkönnyítheti a helyzetet, mert mint minden mentális egészségügyi probléma, ez is nehéz téma, és rendkívül nehéz beszélni róla.

A zenei oldalon is hallhatsz majd újdonságokat: ez az első Androids Do Dream dal, amelyen saját magam énekeltem fel, és van egy közel egy percig tartó gitárszóló is benne!

Attila jelenleg egy lemezen dolgozik, ami 2024 őszére várható, ami a dalhoz hasonló műfajú és témájú lesz.

Balance and Composure – Ősszel új lemezt adnak ki

Nyolc év után új lemezével tér vissza az amerikai alter-metalos Balance and Composure. Tavalyi Savior Mode és a Last to Know kislemezes daluk után a napokban tették közzé újabb dalukat Cross to Bear címmel, egyben bejelentették új albumukat, amit A With You in Spirit címmel október 4-én jelentetnek meg a Memory Music.

Őszintén úgy gondolom, hogy ez az eddigi legjobb anyagunk. Az albumon mindent meg lehet találni: a súlyt, a sebességet, a groove-ot. Ez egy kombinációja mindannak, amit az elmúlt 12 évben csináltunk.” – mondta Jonathan Simmons, a zenekar frontembere.

Heathen Hearts – Delicate Violence – új dal és készülőben a debüt-lemez

A metallic hardcore vonalán mozgó finn Heathen Hearts a napokban adta kis új kislemezes dala, a Delicate Violence szöveges videóját. A 2021-ben alakult banda eddig kiadott két EP-je után debütáló lemezének kiadására készül, amiről így nyilatkoztak:

Most ott tartunk, hogy a tervezőasztalunkon tudhatjuk egy a közeljövőben megjelenő teljes hosszúságú album dalait. A Delicate Violence, amely némileg eltér a hagyományosabb Heathen Hearts formulától, az egyik első kész demó volt, amit elhoztam a zenekarnak, hogy különösebb elvárások nélkül megmutassam. Az amerikai metal felé hajló riffek a számunkra jellegzetessé vált dallamvilággal párosulva váratlan izgatottságot keltettek az egész bandában.”

Hell Vill #19 Hell Vill #19
június 13.
Bring Me the Horizon Bring Me the Horizon
június 16.
Hatebreed, Crowbar Hatebreed, Crowbar
június 17.