Psychotic Waltz – The God-Shaped Void (2020)

Amit talán senki sem gondolt/remélt, bekövetkezett: 2020. február 14-e óta nem az 1996-os Bleeding számít a Psychotic Waltz utolsó nagylemezének! Hisz a 2010-es évek eleje óta újra “aktív” kultbanda végre megjelentette pályafutása ötödik albumát. És reményeim szerint a The God-Shaped Void sem a záróakkordot jelenti számukra. Mindenesetre jelenleg úgy tűnik, hogy nagyon pozitív a friss […]

Aether Realm – Goodbye – klippremier

A meglehetősen egyedi stílusban mozgó, melo-death metalt folk dallamokkal, dalbetétekkel ötvöző Aether Realm hamarosan kiadja új nagylemezét, amin a tőlük erővel teli himnuszok szerepelnek majd. Vadonatúj 11 számos lemezük Redneck Vikings From Hell címmel május elsején, a Napalm Records kiadásában fog megjelenni, amiről elsőként Goodbye daluk hivatalos videójának premierét megnézni.

Nehéz elhagyni azokat, akiket szeretünk, akikhez közel állunk. Addig halogatjuk a dolgot, amíg csak lehet, és addig ígérgetünk, amíg bele nem rokkanunk. Talán ezúttal meg tudunk változni, talán ezután jól alakul majd minden. Néha azonban tudni kell búcsút inteni.” – foglalta össze a dal üzenetét a banda frontembere Vincent “Jake” Jones.

Aether Realm – Redneck Vikings From Hell

(Napalm Records)

01. Redneck Vikings From Hell
02. Goodbye
03. Lean Into The Wind
04. Hunger
05. Guardian
06. One Hollow Word
07. She’s Back
08. Slave To The Riff
09. Cycle
10. TMHC
11. Craft And The Creator

Aodon – albumeleőzetesek

Az atmoszférikus black metalban utazó francia Aodon trió 11069 címmel adja ki második nagylemezét március 27-én, a Willowtip Records jóvoltából. Lemezükről az alábbiakban Les Rayons és L’infime tételeik ismerhetitek meg.

The Devil’s Trade – Season of Mist szerződés, az idén új lemez

A Makó Dávid (Haw, Stereochrist) akusztikus folk/blues szólóprojektjeként működő The Devil’s Trade a mai naptól az underground metal egyik legnevesebb kiadójához, a Season of Mist-hez szerződött, mely értelmében idén új lemezzel jelentkezik.

Az eddig a hazai és az európai underground színtéren eltöltött tizenhat évem során a Season of Mist szellemisége mindig is mérték- és irányadó volt számomra. Előadóként nem hiszem, hogy lenne bármely más olyan nagy lemezkiadó, amely náluk jobban képviselné a művészi elképzeléseimet – elmondhatatlanul megtisztelő és rendkívül hálás vagyok, hogy a csapat tagja lehetek, azon előadók mellett, akiket igazán nagyra tartok.” – meséli Dávid a szerződtetés hátteréről.

Makó januárban az első magyar fellépő volt, aki három koncertet is adott a hivatalos program részeként az  európai zeneipar egyik legkomolyabb eseményén, a hollandiai Eurosonic  Noorderslag showcase fesztiválon. A következő időszak sem lesz unalmas számára: márciusban a Tallin Music Week-en játszik, majd áprilisban a brit Darkher és a svéd Forndom társaságában egy 11 állomásos Európa-turnéra indul.  Budapesten április 11-én az Instantban kapható el ez a kivételes, hármas együttállás. A turné méltó zárásaként pedig április végén az ikonikus  Roadburn Fesztiválon lép fel.

A The Call of the Iron Peak című új lemez várhatóan 2020 második felében fog megjelenni.

Voodoo Six – ez nem a szokásos klasszikus rock

A brit blues-groove riffer Voodoo Six március végén Simulation Game címmel adja ötödik nagylemezét, amin eddigi legjobb dalaikat kínálják nekünk. Erről Tony Newton, a banda alapítója, basszusgitárosa így beszél:

Ez a lemez egy új kezdet a banda számára. Úgy éreztük, ez lenne a megfelelő idő a visszatérésre. Rendkívül büszkék vagyunk az új anyagra, és alig várjuk már, hogy ti is hallhassátok ezeket a zseniális nótákat, épp úgy a lemezen, mint a jövőbeni bombasztikus koncerteken. De előbb két előzetest mutatunk meg nektek.

Mondhatni mindig is ezt az albumot akartuk elkészíteni. Zeneileg és dalszövegileg erre az albumra van szüksége most a világnak. Reméljük, meg is hallják az emberek ezeket a dalokat! Ez a műfaj jelenleg tele van nosztalgia-produkciókkal, ezért számunkra nagyon jó érzés, hogy egy intenzív, egyedi és autentikus produkcióval állhatunk elő. Az album minden dala megállja a helyét önmagában is. Ezek persze kliséként hangozhatnak minden banda szájából, de a Simulation Game esetében tényleg ez a helyzet! Ez nem klasszikus rock! A világnak nincs szüksége több klasszikus rockra, mely ugyanazokat a riffeket és formulákat játssza újra meg újra, immáron 40-50 éve. Persze mi sem találjuk fel a kereket a Simulation Game lemezzel, de ennek a lemeznek valóban van önálló identitása, ereje!

Mudi – Mangalitza – klippremier

Tavaly év végén jelent meg az alter hatásokkal munkálkodó dinamikus stonert játszó Mudi bemutatkozó Animalism című EP-je. A budapesti sztóner “pásztorkutya” négyes debüt-anyagának Mangalitza dalára készített egy vérpezsdítően új videót.

A banda 4 számos debütáló EP-je az alábbiakban hallgatható végig.

Khazad-Dûm – Tolkien munkásságától inspiráltan

Hymns from the Deep címmel jelentette meg első albumát a Tolkien munkásságából inspirációkat merítő brit death/doom metalos Khazad-Dûm.

Ezek a dalok himnuszok Moria sötét mélységeinek feltárása,melyek J.R.R. Tolkien A Gyűrűk Ura műve tiszteletére íródtak black, death és sötét ambinet hangokkal kísérve. A dalszövegek egy hosszú epikus vers, amelyet Mervyn Evans írt, a Khazad Dum hídja című Fejezet alapján, a Gyűrű Testvériségéből valóak.

Khazad-Dûm volt a legnagyobb törpe birodalom a Közép-Földön. Hatalmas és gyönyörű csarnokai a Ködös hegyek alatt feküdtek. Bányáiból nagy gazdagság származott, és ez volt a mithril nevű nemesfém egyetlen forrása. De egy Balrog aludt a Khazad-Dûm alatti mélységben, és amikor felébredt, a törpéket otthonukból elűzték. Khazad-Dûm csarnokát orkok és más gonosz lények vették át, és Moria néven vált ismertté, a Fekete Chasm néven, és a félelem és a rettegés helye volt.

Black Rainbows – Isolation – albumelőzetes

Május 5-én Cosmic Ritual Supertrip címmel, a Heavy Psych Sounds gondozásában jelenik meg az olasz heavy / stoner metalos Black Rainbows új albuma, amin 12, a ’70-es évek attitűd fuzzaitól duzzadó nóta található. Elsőként Isolation dalukat ismerhetitek meg.

Soliloquium – sötét idők jönnek

Things We Leave Behind címmel március 16-án jelenik meg a progresszív death/doom metalos svéd Soliloquium harmadik nagylemeze, amiről Dead Ends daluk szöveges videóját lehet megismerni.

A Things We Leave Behind a személyes nehézségek, az elidegenedés és a sötét stockholmi éjszakák beszámolója. Ez az album a zenekar történetének legszélsőségesebb pillanatait, valamint a legbujább és legszebb részeit tartalmazza. A lényeg az, hogy egy történetet meséljünk, amely egyszerre mind introspektív, mind relatábilis. Ez egyben a személyes kérdések beszámolója és a növekvő mentálhigiénés járvány kommentárja.

Darkmess – Third Side – itt a második daluk

Third Side címmel megérkezett az egykori Vendetta Inc. két tagja, József Mátyás énekes és Nemes Nimród  basszusgitáros által létrehozott új groove metalos projekt, a Darkmess második dala, melynek szöveges videója az alábbiakban érhető el.

február 27.,